Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Можемо да парирамо најјачима у Европи

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић изјавио је на конференције за медије после меча у Атини да је задовољан виђеним и чињеницом да Црвена звезда може да паририа најјачим екипа Европе.

Честитам Олимпијакосу са жељом да у наставку свих такмичења остварује своје амбиције, које су највише могуће. Дочек сјајан, атмосфера предивна, током целог меча било уживање бити део овог спектакла. Као и у првом мечу и овај је одигран на мали број поена, што говори о томе да се играла јако добра одбрана. Разлика је у томе што је у првом мечу Олимпијакос имао велику предност, а данас смо ми били у игри свих 40 минута. Имали смо без обзира на мали број примљених поена у првом делу проблема са офанзивним скоком Олимпијакоса и имали смо превише изгубљених лопти у моментима када смо могли налазити боља решења.

Радоњић је и анализирао шта је довело до пораза.

У наставку смо посебно на старту треће четвртине били конкретнији у фази одбране. Из такве добре одбране нисмо налазили добра решења у транзицији а могли смо у тим тренуцима уз квалитетан напад и самопоуздање да стекнемо предност. Знали смо да ће Олимпијакос са искуством и квалитетом који има одлично и чврсто одиграти у четвртој четвртини. У самој завршници то искуство и кавлитет ставили су у функцију резултата, тројкама су стекли предност и привели меч крају. Имали смо шансе да учинимо завршницу неизвесном, али нисмо имали добру завршницу, па је дошло до тога да је Олимпијакос славио пет разлике, али сам највише задовољан тиме што можемо да парирамо најбољим екипама Европе, без обзира на то да ли играмо код куће или на страни.

Тренер црвено-белих је рекао и да Звезда има млад тим који има прилику да напредује.

Имамо најмлађи тим у Евролиги и са тим опредељењем смо се показали овако квалитетним и зато смо срећни, тако да ће наставити са тимом који је доста тога показао, да може да буде конкурентан најбољима у Европи. Од свих младих ће се кроз тешке утакмице спровести убрзани процес сазревања и напретка, што ће њима бити велика школа.

Повезане вести

2 comments

Ninadu дец 13, 2014 at 11:18

U Evroligi se igra izuzetno cvrsta odbrana i nema sanse da se u zavrsnici utakmice daju tzv „laki poeni“. Nema sanse da se neizvesne utakmice rese u poslednjim minutima polaganjima u kos ili zicerima. Resavaju se sutom sa distance! A mi skoro sve imamo, samo igraca koji ce sutom spolja da resi utakmicu u neizvesnim zavrsnicama nemamo. Djekna 4 meseca ne moze okean da pogodi, Blazic zna da postigne 20 koseva, ali onda provede u igri 25 minuta i postigne 6 koseva, Markus ubaci neke divlje trojke, ali tehnika suta mu je prilicno problematicna… Treba dovesti klasicnog sutera, tzv „trpatora“ ili odgajiti sutera… dati mu apsolutno poverenje i kredit…mozda je to ipak Blazic ili… Dangubic…

Reply
dexy122 дец 13, 2014 at 15:42

Samo da dodam, da je to mozda i Kalinic. Imam neki osecaj da Kalinic moze lakse da ubaci trojku kada se odlucuje mec nego u regularnom delu.

Reply

Leave a Comment