Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Некадашњи играчи Звезде сјајни у 9. колу Евролиге, Сале Обрадовић стигао до ТОП 16

Кошаркаши Црвене звезде поражени су синоћ у Пиреју од Олимпијакоса, у деветом колу Евролиге, али ће у празном Пиониру у последњем колу имати прилику да обезбеде друго место у групи, победом против Куће Лаборал.

А некадашњи играчи нашег клуба у овој рунди такмичења су имали одличан учинак. Поред тога, два тренера су имала међусобни окршај, а један је обезбедио пласман у наредну фазу такмичења.

Бајерн – Туров 95:89

У дуелу који је обележио Душко Савановић, који је убацио 31 поен за домаћи тим, забележили смо и добре учинке некадашњих Звездиних играча. Владимир Штимац је, у редовима Бајерна, који води Светислав Пешић, имао 12 поена (3/3 за два, 6/8 са линије пенала), 6 скокова и 1 блокаду, уз 5 претрпљених и два начињена фаула, за индекс 20, а на терену је провео свега 15 минута и 24 секунде. Са друге стране, у редовима Турова, који са клупе предводи Миодраг Рајковић, некадашњи члан стручног штаба Црвене звезде, Урош Николић је постигао 9 поена (3/4 за два, 3/4 са линије пенала), уз 3 скока и по 4 направљена и претрпљена фаула, за индекс 9, а на терену је провео нешто мање од седам минута. Српски играчи су на овом мечу, рачунајући и Ивана Жигерановића, постигли чак 71 поен!

Обе екипе су испале из даљег тока такмичења, домаћи тренутно имају две, а гости једну победу, а уз то и најлошију одбрану у Евролиги.

nikolic

Барселона – Фенербахче 89:91

У дербију читавог овог кола, Фенербахче је славио у Барселони након продужетка, а дуел две екипе које су практично већ виђене у самој завршници такмичења одлучио је Немања Бјелица. Он је постигао два поена у самој завршници продужетка, уз битне асистенције за Веселог у два претходна напада. На крају, његов учинак је био 13 поена (3/6 са пенала, 2/3 за два, 2/4 за три), уз 6 скокова, 3 асистенције, 2 украдене, али и чак 5 изгубљених лопти. Имао је индекс 14, за нешто више од 31 проведеног минута на терену. Барселона је на овај начин забележила први пораз у овој сезони.

bjelica

Лимож  – Алба 65:71

Берлинска Алба, која је била у центру пажње кошаркашке јавности пре неколико месеци, када је савладала НБА шампиона, екипу Сан Антонија, успела је синоћ да забележи веома битну победу у 9. колу Евролиге и тако обезбеди пласман у ТОП 16 фазу, уз могућност да буде са трећег места. Екипа коју са клупе предводи Саша Обрадовић сада се налази на 4. месту групе Б, са скором 4-5, колико има и Уникаха. Како тренутно ствари стоје, Алба ће вероватно заиграти у наредној фази против наше Црвене звезде.

sale obradovic

Ефес – Нижњи 61:65

Ефес је забележио шокантан пораз од Нижњег из Новгорода у претпоследњем колу Евролиге и пропустио прилику да остане на деоби првог места у групи. Они ће у последњем колу играти против Реала из Мадрида, где ће морати да славе победе у гостима уколико желе прво место у групи. У дресу турске екипе добар допринос дао је и Милко Бјелица, некадашњи кошаркаш нашег тима. Он је постигао 10 поена (1/4 за 2, 2/4 за три, 2/3 са пенала), уз 2 скока и 1 асистенцију, 2 изгубљене лопте и чак 3 претрпљене блокаде, за индекс 3 и 20:18 проведених на паркету.

Емпорио Армани – ПАО 66:64

У овом мечу није било некадашњих играча Звезде, али ћемо поменути учинак Владимира Јанковића, сина легенде Звезде, Бобана Јанковића, који је за нешто мање од 26 минута на терену  имао веома слаб учинак. Завршио је утакмицу без поена, уз 3 скока, по 1 асистенцију, украдену лопту и блокаду, али и по чак 4 изгубљене лопте и фаула, за индекс -4. ПАО се налази на трећем месту групе Ц и, уколико наша Звезда остане на другој позицији у својој групи, ова два тима играће међусобни дуел у наредној фази.

Кућа Лаборал – Валенсија 93:89

У другом најефикаснијем мечу овог кола, у нашој групи, Валенсија је дефинитивно изгубила све шансе да оде у наредну фазу такмичења. Они су поражени од Куће Лаборал, која ће наредне недеље гостовати у Београду и покушати да дође до другог места. У утакмици у којој се од домаће публике опростио Томас Ертел, Кућа је славила након што је водила током читавог меча, а у екипи Валенсије најефикаснији играч био је Немања Недовић, који је одиграо најбољи меч од доласка у Шпанију. Он је за за нешто више од 20 минута на паркету постигао 17 поена (5/8 за два, 1/5 за три, 4/4 бацања), уз 4 асистенције и по 2 украдене и изгубљене лопте, за индекс 17.

Повезане вести

Leave a Comment