Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице гостују Радничком за крај полусезоне

После пораза од Локомотиве у првом мечу осмине финала Купa ЦЕВ, одбојкашице Звезде враћају се обавезама у домаћем првенству. У оквиру последњег кола јесењег дела првенства, очекује их дуел са екипом Радничког из Београда.

Женски одбојкашки клуб Раднички постоји од 1962. године и после две сезоне успео је да се врати у најелитније домаће такмичење. Прошле године у Првој лиги Србије имали су скор од 18 победа и четири пораза, што је било довољно за прву позицију и директан улазак у Суперлигу. Клуб је сада у великим финансијским проблемима, крајем новембра искључивана им је и струја. Не успевају да нађу своју игру и очекује их грчевита борба за опстанак. Биланс у досадшњем делу такмичења је свега једна победа и чак седам пораза уз сет разлику 7:21, што је довољно за четири бода и девето место на табели (иза њих је једино Колубара). У конкуренцији јуниорки, прошле сезоне, екипа Радничког је заузела треће место у Србији, што је најбољи показатељ о препсективи овог тима. У свом саставу имају и две младе играчице које су наступале за наш тим: Маја Симић (техничар) и Катарина Маринковић (примач сервиса).Тренер екипе је Драгојло Терзић.

Црвено-беле се коначно ближе наступу у пуном саставу, и ако не против Радничког, онда против Локомотиве, у среду, може се очекивати најкомплетнији састав од почетка сезоне. Николина Лукић и Љубица Кецман биле су међу 12 играчица у четвртак, али без озбиљније улоге. С обзиром на тренутни квалитет Радничког, вероватно ће њих две сачекати Баку за озбиљнију минутажу. Чак иако оствари победу  Звезда ће овај део првенства завршити, у најбољем случају, на другој позицији, на којој се и тренутно налази. С обзиром да трећепласирана екипа Спартака игра са Визуром, највеће су шансе да Звезда задржи ту позицију. Тренутни заостатак са првопласираном Визуром је шест поена.

Утакмица је на програму у недељу, 14. децембра 2014. године  у 18h,  у СД „Раднички“, Београд.

Повезане вести

Leave a Comment