Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Јадран убедљиво славио против Звезде

Ватерполисти Црвене звезде изгубили су од Јадрана из Херцег Новог 5:13 (1:2, 1:3, 2:4, 1:4), у дербију 10. кола Триглав Регионалне лиге на „11. априлу“. Рацков и Обрадовић су постигли по два гола.

Црвено-бели су повели преко Рацкова, Јадран преокренуо головима Баничевића и Секулића и од тада током целог меча гости из Херцег Новог су били бољи ривал. На полувреме су отишли са три гола предности (2:5), а у трећој четвртини након неколико везаних грешака Звезде, Јадран је постигао три везана гола и обезбедио тријумф, (4:9). На крају је било питање са колико разлике ће расположени гости славити, јер црвено-белим ватерполистима ништа није полазило од руке. Јадран је радио све што је хтео, сваки ударац би завршавао у голу Шефика, па је на крају декласирао црвено-беле. Домаћи ватерполисти су правили неуобичајене и несхватљиве грешке у одбрани, а у последњем периоду су тотално утонули и предали се, што је додатно олакшавало посао већ довољно сигурним гостима, који су наступили без Бориса Злоковића. Јадран је забележио и другу победу против Црвене звезде, након 11:7 на Шкверу.

Најефикаснији у Звезди били су Иван Рацков и Димитрије Обрадовић са по 2 гола, један је постигао Радомир Драшовић. Такмичење се наставља 10. јануара.

Нако десет одиграних кола, Црвена звезда је на четрвој позицији, за четири победе и четири пораза, а са два везана неуспеха се удаљила од врха табеле. Табела изгледа овако.

1. Југ 9 утакмица – 27 бодова
2. Морнар БС 9 – 18
3. Јадран ХН 9 – 16
4. Црвена звезда 8 – 12
5. Војводина 8 – 10
6. Медвешчак 9 – 4
7. Приморац 8 – 1

Црвену звезду наредне недеље очекује завршница Купа Србија, у Бечеју, где ће бранити трофеј.

Црвена звезда – Јадран ХН 5:13 (1:2, 1:3, 2:4, 1:4)

Базен: „Влахо Бата Орлић“. Гледалаца 400. Судије: Ћирић и Абрамовић. Играч више: Црвена звезда 5 (2), Јадран ХН 4 (3)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С.Рашовић, Драшовић 1, Танкосић, Томашевић, Ешкерт, Бијелић, В.Рашовић, Ранђеловић, Његован, Рацков 2, Обрадовић 2, Драксимовић, Јовић. Тренер: Савић

Јадран ХН: Кандић, Укропина 1, Попадић 1, Секулић 3, Видовић 1, Поробић, Баничевић 1, Сарић 2, Латиновић 1, Битаџе, Драшковић 2, Пјешивач 1, Поповић, Гига. Тренер: Гојковић

Повезане вести

Leave a Comment