Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Минималан пораз Звезде у Куршумлији

Рукометаши Црвене звезде нису успели да избегну пораз на гостовању у Куршумлији. Планинка је славила голом Владимира Томића резултатом 21:20 у 12. колу Супер лиге Србије, тако да су црвено-бели поново ван позиције која води у доигравање.

Почетак је био прилично уједначен, али су домаћи са два узастопна поготка Душана Илића стигли до плус два (5:3) у 13. минуту. Црвено-бели су брзо изједначили голом Матичића, али је Планинка серијом од 3:0 стигла до предности од 8:5 у 21. минуту. У тим тренуцима играло се у серијама, па је екипа Ненада Перуничића головима Денића, Шотића и Тодоровића изједначила на 9:9 пет минута пре одласка на одмор. На крају је Нешовановић поравнао на 11:11 и тим резултатом је завршено прво полувреме.

Неизвесност око победника је обележила читаву утакмицу, па је у том стилу протекло и других 30 минута игре. Београдски тим је до другог вођства на мечу стигао у 37. минуту преко Виктора Матичића, а два минута касније на 15:13 је повисио Дарко Тодоровић. Домаћи су изједначили на 17:17 у 45. минуту преко Владимира Томића, али су црвено-бели још у три наврата стизали до минималне предности, последњи пут голом Младена Шотића за 20:19 у 55. минуту. Међутим, тада су стали, и до краја меча нису успели да затресу мрежу. Планинка је то искористила и изједначила преко Срђана Комланова, а у 57. минуту је Владимир Томић довео домаћу екипу у вођство од 21:20 и испоставило се донео два бода свом тиму, јер су до краја сусрета мреже мировале.

Најефикаснији у победничком тиму били су капитен Душан Илић и Милош Топаловић са по шест постигнутих голова, док је у ослабљеном саставу Црвене звезде Виктор Матичић забележио пет погодака.

Планинка Пролом вода – Црвена звезда 21:20 (11:11)

Спортска хала у Куршумлији. Гледалаца: 800. Судије: Савић и Радуловић. Седмерци: Планинка 4 (2), Црвена звезда 3 (3). Искључења: Планинка 6, Црвена звезда 4 минута.

Планинка: П. Павловић, Петровић, Илић 6, Јовановић, Стојановић, Радисављевић, Н. Павловић, Митровић, Милосављевић, Комланов 4, Гоцић, А. Томић, В. Томић 5, Топаловић 6 (2), Мирковић.

Црвена звезда: Вујовић, Алчаковић, Милошевић, Протић 1, Антељ, Тодоровић 4, Цупара, Шотић 2, Нешовановић 2, Матичић 5 (3), Станко Димитрић, Бабић 2, Денић 2, Брајовић 2, Гачевић.

Железничар је у Нишу савладао екипу Партизана резултатом 25:21 и пробио се на четврто место са 15 бодова, док су црвено-бели сада пети са 13 бодова.

Повезане вести

Leave a Comment