Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Радоњић одлучује да ли је потребно појачање, нећемо се помирити са одлуком Евролиге (ВИДЕО)

Председник КК Црвена звезда Телеком Др Небојша Човић гостовао је на РТС-у и у интервјуу опширно пичао о досадашњем делу сезоне, успесима у Евролиги, Топ16.. . што у наставку можете прочитати.

Остварили смо први важан циљ. Други важан циљ је све оно што радимо у АБА лиги. Знате како то иде са остварењем овог првог циља, хајде да покушамо да идемо даље. Али, без некаквих еуфорија и не знам чега. Мислим да стичемо драгоцено искуство и чини ми се да имамо потенцијал да направимо још бољи искорак – рекао је Човић и наставио о успеху:

Проучавали смо претходну сезону, направили смо одређене замене у тиму, подмладили смо екипу, али смо уједно добили и довољно искусне и играче пуне самопоуздања да направимо овакав искорак. Није лако бавити се Звездом, очекивања су стално велика, а нарочито не кошаркашким клубом, ту су очекивања још већа.

И поред великих успеха, има и оних који су критички настројени.

– Увек има оних који гунђају из четвртог, петог, шестог реда. То је њихово право, очекују да може да буде још боље. Али, полако, морамо корак по корак, не може да сване пре јутра, мора да се ради систематски. Не сме да буде пребрзо, све што је брзо може да буде и кусо.

Што се тиче појачања за ТОП 16 фазу Евролиге, Човић је рекао да стручни штаб одлучује о томе и надовезао се на буџет клуба.

Размишљамо о томе, али морамо да обратимо пажњу на финансијски моменат. Буџет клуба за ову сезону је 3,6 милиона евра, два милиона евра вучемо из протеклог периода, тако да је укупно ова сезона негде на 5,6 милиона евра. Зависи од стручног штаба хоће ли доћи до појачања. Још један битан фактор, тим који добија се не мења.

Црвена звезда ће против Лаборала у последњем колу првог дела Евролиге бити у позицији да „бира” групу.

Тако је, али у спорту је то увек јако опасно. Кад бирате и покушавате да се позиционирате, обично се не врати на добро. Утакмица са Кућом ће бити специфична, без публике и то због велике неправде коју нам је нанео судија Евролиге, кажњавајући Звезду на правди Бога. Имаћемо наредне недеље разговоре са челницима Евролиге, да то расправимо, али ћемо одиграти ту утакмицу без публике.

Човић је потом појаснио да се клуб неће помирити са таквом одлуком, иако против шпанског тима мора да игра без присуства публике.

Не можемо да останемо на овоме. Судија је то образложио уз речи да је просто невероватно да Црвена звезда није знала да не долазе њени навијачи. Иако му је аргументовано да ми нисмо ништа знали. Извештај турске полиције каже да су они знали да су ушли навијачи и да су им момци рекли да немају карте. Све је ово могло да буде спречено. Финале свега, казнити Звезду ни због чега. Фактички, Галатасарај као да није кажњен. Каква је порука послата? Немојте да идете у Турску на утакмицу, јер ако одете можете да будете убијени, а након тога и кажњени.

У АБА лиги Звезда је без премца, 11 мечева – 11 победа.

Иде како треба, али је тешка промена. Након Валенсије путујете у Ваљево. Играли смо са Олимпијакосом, па следи Игокеа. Међутим, морамо бити максимално озбиљни и концентрисани. Важна нам је регионална лига. Уопште не јуримо рекорд, ако поставимо нови супер, али то није кључни задатак.

Последње питање било је везано за писмо које је ФИБА послала АБА лиги, а у којем наводи сумње у пословање регионалног такмичења.

То је ФИБА сад урадила. Једва чекам да рашчистимо односе по систему где је Јадранска лига, а где је домаћа лига. Из простог разлога што Црвена звезда као ретко који клуб има највеће проблеме са тим нерашчишћеним проблемима. Да подсетим, наши навијачи не долазе на утакмице АБА лиге. Не бих волео да имамо сталне замене теза, по систему да је Јадранска лига уништила српску кошарку. То једноставно није тачно, али да треба да направимо нови систем у домаћем првенству и националној лиги, треба да направимо – закључио је Човић.

Повезане вести

1 comment

aca nis дец 14, 2014 at 18:37

Ovo je fantastican rezultat u evroligi, bolje nismo mogli da zamislimo. Voleo bih da upadnemo u grupu sa Realom i Barselonom jer ce tu biti spektakularno. Ispunjen cilj, ja cu da uzivam od sad u evroligi, nema opterecenja rezultatima, samo mozemo da napredujemo kao ekipa, nista da izgubimo. Citam nesto, ne znam da li ovo Radonjic stavlja na ozbiljan test Tejica da li moze da igra na ozbiljnom nivou pa zato razmislja o pojacanjima. Ne znam koliko je on spreman za ozbiljnu kosarku posto ima 19 godina, ali to u strucnom stabu bolje znaju. On ima fantasticne karakteristike, ima dobar prodor za tako visokog igraca, ima i odlican sut, solidan u odbrani, inteligentan, ima dobar pas, ali kao da igra pod nekom tremom ili blokadom, nema onaj „ubilacki instinkt“ za pobedom, kao da igra bez motivacije. On ako postane igrac bice kao Erazem Lorbek, mene neverovatno podseca na njega. Ne bi bilo lose da ga guraju u vatru, mislim da mozemo mnogo da dobijemo sa njim. Videcemo sta ce biti, ali ja bih to mnogo voleo jer je nase dete. Rebic uopste nema telo za kosarkasa, uopste fizicki ne napreduje, i on igra nesigurno, mada je njegova pozicija ekstra osetljiva. On je moderan plej, nije lucidan kao Vilijams, nema te dobre asistencije iz pika, on mora da poradi na sutu i tehnici suta mnogo jer on ako postane ozbiljan igrac mora da poradi na snazi i sutu jer brzinu ima i od toga ce da zivi u kosarci. On ako bude igrac usudio bih se da kazem da ce biti slican McCallebu, ili kao Jenkins, samo sa boljim organizatorskim sposobnostima, tipican moderan plej. Mora da poradi na misicnoj masi i sutu i bice nesto. Neka se ugledaju na Luku Mitrovica koji je eksplodirao na utakmici sa Laboralom prosle sezone kod njih i od tad on nije isti igrac, samo je bolji, i stigao je do kapitenske trake. Da li je ovo sa Fibom u dogovoru sa Kss-om, ne znam, ali nikako ne bih voleo povratak u nasu kosarku jer nema para, slaba liga, filijale i nista nam ne ide na ruku tamo. Jadranska liga je jaka, mnogo jakih utakmica, svako ima ambiciju za evropu i nema kumovskih veza kao kod nas. To je najpostenije. Navijaci neka prihvate da kroz tu ligu idemo u evropu i neka krenu organizovano da navijaju jer je sramota da dolaze na evroligu i slikaju se a bojkotuju aba koji nam je doneo tu evroligu. Kod nas je sve naopako i nista me vise ne cudi. Klub neka nastavi ovako, zelim im puno srece u top 16, da ih zaobidju povrede, zelim produzetak saradnje sa Radonjicem i kad istekne uppr da nastavimo saradnju sa fmp-om jer to blago Srpske kosarke uz Megu.

Reply

Leave a Comment