Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Игокеа

Последња утакмица 12. кола АБА лиге ће се одиграти у понедељак, а противник Црвеној звезди у том мечу биће екипа Игокее.

Управо је Игокеа, пре нешто више од две године и два месеца нанела Црвеној звезди последњи првенствени пораз у Београду у регионалној лиги. Непобедивост Пионира траје од тада и увек се радо сетимо тог низа када нам у госте долази тим из Лакташа.

Још један низ се ове сезоне доводи у везу са Црвеном звездом, а то је низ узастопних победа једног тима у регионалној лиги. Рекорд држи екипа Олимпије из прве сезоне када је играно ово такмичење, и то са учинком од 12 узастопних победа. Звезда је до сада добила 11 мечева и управо сутра има прилику да тај рекорд и изједначи.

Што се екипе Игокее тиче, ове сезоне нису ни бледа сенка тима од претходне две сезоне. Заузимају тренутно претпоследњу позицију на табели са скором 3-8. Управо, из тог разлога дошло је и до промене тренера пре две недеље. Уместо Владе Јовановића, у клуб је дошао Жељко Лукајић и забележио једну победу и један пораз.

Спољну линију предводи Џонатан Џонс, играч са 40% шута из игре и 10 поена у просеку по мечу. Игра на позицији плејмејкера. Поред њега су на тој позицији Торлак и Кнежевић. На позицији бека је ту староседелац Ђорђе Дреновац. Он, као и Џонс постиже око 10 поена, уз велику минутажу. Његове алтернативе су Живановић и Милошевић.

На крилним позицијама су искусни Бранко Јоровић и интернационалац Никола Драговић. Јоровић игра стандардно добро, у границама очекивања. Постиже 10 поена по мечу у просеку уз нешто слабији проценат шута у односу на прошлу сезону. Драговић је дошао као велико појачање, међутим игра јако променљиво, још увек није везао две партије на константном нивоу. Од доласка Лукајића је приметна његова боља игра и управо би он могао да представља велику опасност по кош Звезде, имајући у виду да игра и као висока четворка у недостатку центара.

Једини класични ценар и тиму је Душко Бунић. Он игра своју најбољу сезону у овом такмичењу и често представља једину опцију у нападу противника с обзиром на континуитет од почетка сезоне. Постиже 11 поена по мечу уз 6 ухваћених лопти.

Црвена звезда је пружила још једну јако добру партију у Евролиги, до самог краја се носила са фаворизованим Олимпијакосом. У овом мечу можда мању минутажу буду имали Вилијамс и Марјановић због велике потрошње у претходним мечевима и лакше повреде. Остали су спремни за нову победу пред својим навијачим, којих ће, верујемо, поново имати у великом броју као и до сада. Јер са нама се може све што се пожели…

Црвена звезда Телеком – Игокеа, понедељак, 21:00, хала „Пионир“

Повезане вести

Leave a Comment