Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Мотивација не изостаје ниједног тренутка

Црвено-бели у понедељак, 15. децембра од 21 час у дворани Пионир дочекују тим Игокее у оквиру 12. кола АБА лиге, а победом Црвена звезда Телеком изједначила би рекорд љубљанске Олимпије, која је у сезони 2001/2002 успела да веже 12 узастопих победа на старту регионалног такмичења.

Улазнице за овај меч још од суботе су у продаји на свим пословницама Евентима (Комбанк Арена, ТЦ Ушће, Билет центар и још 150 продајних места широм Србије), а на дан утакмице карте ће моћи да се купе и на благајни Пионира од 16 сати па све до почетка меча. Цене су непромењене, па тако улазнице за трибине коштају 300, а за партер 500 динара. За плаву и белу ложу неопходно је издвојити 700, а за ложу 900 динара. Карте за почасна места, тик уз терен (court seat) коштају 5000 динара.

Пред дуел са екипом из Александровца, шеф стручног штаба Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, рекао је да је свестан да ће популарни Игоси покушати да изненаде његову екипу:

– После дуела са Олимпијакосом, треба да се крене са анализом нашег наредног противника. Имамо врло тежак распоред. Потрошња је огромна, али наравно да морамо све то да изнесемо на најбољи начин, знајући важност такмичења и резултата у АБА лиги – почео је уводно излагање Радоњић, а потом додао:

– Дочекујемо Игокеу после тешког меча који смо имали у Грчкој. То је екипа која има искуство и младост, а свакако да су могли забележити и неку победу више. Извршили су промену тренера, тако да смо свесни да ће покушати да нас изненаде. Али, и ми хоћемо да наставимо победнички низ пред нашим навијачима. Календар такмичења је такав да имамо и тешка путовања, па услед тога имамо неизвесно учешће Маркуса Вилијамса на овој утакмици. Не би требало да буде неки већи проблем, али у понедељак ћемо видети да ли можемо да рачунамо на њега. Такође, имамо проблема и са повредом Бобана Марјановића. Ипак, остали играчи који су здрави, без обзира на евентуални изостанак њих двојице, морају да одиграју ову утакмицу на најбољи могући начин како бисмо уписали нова два бода – истакао је Радоњић.

10686638_848088161918748_1927130917846723701_n

Звездин тренер истакао је да је притисак добрих резултата код његових играча увек присутан, и да посебна пресија услед могућег изједначења рекорда тријумфа словеначке Олимпије не постоји:

– Осећамо притисак сваког дана, који је присутан због чињенице да у свакој утакмици желимо победу. Морамо да будемо добри у свему што радимо, највише у полуфиналу АБА лиге у оквиру плеј-офа, а потом и у финалу. Међутим, желимо да остваримо победу против Игокее и да останемо први. Да ли ћемо имати дванаест победа или више, видећемо.

Млади стратег убеђен је да жеља за победом код његових изабраника не изостаје ниједног тренутка:

– Мотивација сигурно не изостаје. Не мислим да су играчи мислима у Топ 16 фази. Имамо довољно капацитета да будемо свесни значаја регионалног такмичења, од којег нам зависи много тога. Пре него што почне Топ 16 фаза, следи нам још један меч против Лаборал Куће, тако да не постоји опција да концентрација буде на нижем нивоу. Једноставно, имамо такав распоред где нема простора за опуштање – јасан је Радоњић.

На питање да ли постоји могућност да одмори носиоце свог тима у неким мечевима у оквиру регионалног такмичења, Радоњић је одговорио:

– Нећемо тако да се понашамо. Ми смо врло активни у борби за прву позицију и нема услова да правимо неке поделе међу тимовима на добре и лоше. Сваки меч је изузетно важан за нас, без обзира да ли он био код куће или на страни, против Партизана или Будућности. Не смемо да калкулишемо против било кога – упозорио је темпераментни стручњак.

Он је истакао да постоји осетан напредак у игри његовог тима захваљујући стеченом искуству, као и да ће оно много значити у наставку сезоне:

– Упоређујући наше дуеле са Олимпијакосом у Београду и Пиреју, постоји видљива разлика у позитивном смислу за нас. Верујем да ће то искуство донети искорак у наредним утакмицама које ће бити врло јаке и квалитетне, као и да ћемо захваљући томе моћи добро да изнесемо завршницу такмичења на Јадрану.

О евентуалним жељама у каквој групи би његов тим волео да се нађе у фази 16 најбољих тимова у најелитнијем европском такмичењу, Радоњић није хтео да разговара:

– Моја жеља је да сутра савладамо Игокеу. Када буде дошло време за меч против Лаборала, размишљаћемо и о томе и стрпљиво ћемо сачекати наше наредне противнике. Не желимо да мислимо о томе у овом тренутку, јер сутра имамо изузетно важан меч коме врло озбиљно приступамо. Када дође време за Топ 16 фазу, сигурно да ћемо направити анализу свих наших следећих ривала. Такође, не постоје могућности да добијемо неку лаку групу, јер су у Евролиги све екипе квалитетне и нема слабих противника – са сигурношћу је рекао Звездин тренер.

Пред дуел са Олимпијакосом у Евролиги, неизвесно је било да ли ће наступати Бранко Лазић и Марко Тејић. На срећу, њихово здравствено стање је охрабрујуће:

– Здравствена ситуација Лазића и Тејића је добра. Бранко је мало брже и лакше него што се очекивало залечио своју повреду и надам се да је више неће обновити. Што се тиче Марка, он посебним вежбама, које свакодневно ради, успева да контролише своје стање, тако да се надамо да неће бити озбиљнијих проблема.

Претходних дана у медијима, члан мадридског Реала, Маркус Слотер често се доводио у везу са Црвеном звездом Телеком. Радоњић је демантовао да је било када постојала могућност ангажмана америчког интернационалца:

– Нисмо размишљали о њему, нити смо правили његов скаутинг. Ми немамо ни могућност да размишљамо о довођењу таквог играча, а и уопште у овом тренутку не размишљамо о појачању на позицији четири. Наравно да то не значи да нећемо размишљати о томе за око десет дана, после дуела против Лаборала на основу ког ћемо донети одлуку да ли нам је потребан још један крилни центар. Тренутно, мислим да са нашом младошћу треба да наставимо и у Евролиги. Показали смо да можемо да се се носимо са најјачим екипама и као домаћини и као гости, тако да ћете ту информацију добити тек по завршетку првог круга такмичења – завршио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment