Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Оњила, Милијаша, Паркера и Сомеа (Видео)

Ифеани Оњило је наставио да терорише голмане на Кипру, али његова два поготка нису била довољна за освајање бодова против Аполона у Лимасолу, Ненад Милијаш је наставио своју голгетерску серију у дресу Манисе, која поново није стигла до победе, Бернард Паркер је својим поготком донео тријумф Кајзер Чифсима у Јужној Африци, а Ибрахим Соме је био стрелац за Левен у другом рангу белгијског фудбала. Многи шампионати широм света су или завршени или је у току пауза, па је самим тим и мање бивших играча црвено-белих било на терену минулог викенда.

Италија

Серија А

Лацио – Аталанта 3:0

Екипа Стефана Пиолија је забележила трећи узастопни тријумф и пробила се на трећу позицију са 26 освојених бодова. Душан Баста је на римском Олимпику одиграо целу утакмицу и асистирао код трећег гола који је постигао Сенад Лулић у 81. минуту. Филип Ђорђевић је био на терену до 76. минута, када га је заменио Мирослав Клосе, од ове године рекордер по броју голова на Светским првенствима.

Емполи – Торино 0:0

Меч на стадиону Карло Кастелани у Емполију завршен је без голова, а Никола Максимовић је за госте одиграо свих 90 минута. Торино је освојио свој 14. бод и тренутно су на 15. месту у Серији А.

Кјево – Интер 0:2

Неро-азури су тријумфално протутњали кроз Верону, а задатак им је у био олакшан од 72. минута, када је судија Давиде Маса показао други жути картон Аргентинцу Рубену Боти. Немања Видић је одлуком тренера Роберта Манћинија провео још један меч на клупи, а Здравко Кузмановић је играо до 75. минута, када га је заменио Бразилац Додо. Голове за милански тим постигли су Матео Ковачић у 19. и Андреа Ранокија у 55. минуту. Интер је сада 11. на табели са 20 освојених бодова.

Јувентус – Сампдорија 1:1

Тим који са клупе предводи Синиша Михајловић саплео је лидера и актуелног шампиона усред Торина, што је искористила Рома, која је пришла на само бод од Јувентуса. Сампдорија је тренутно на четвртом месту са истим бројем бодова као и трећепласирани Лацио, али и нешто слабијом гол разликом.

Удинезе – Верона 1:2

Верона је без повређеног Бошка Јанковића изненадила црно-беле на Фриулију. Лука Тони је постигао погодак за изједначење у надокнади првог полувремена, а на самом старту другог дела одлучујући гол је дао Грк Лазарос Христодулопулос. Удинезе, чији је помоћни тренер Дејан Станковић, након овог пораза заузима 9. место са 21 бодом, док је Верона на 13. месту са 17 бодова.

Палермо – Сасуоло 2:1

Палермо је стигао до тријумфа на стадиону Ренцо Барбера, али у тиму још једном није било Милана Милановића, који је овај пут био на клупи. Палермо је 10. на табели са 21 бодом.

Ћезена – Фиорентина 1:4

Ненад Томовић је био на клупи Фиорентине, која је убедљиво славила на стадиону Дино Мануци у Ћезени, а пут до победе им је био отворен после другог жутог картона дефанзивца домаћих Масима Волте у 77. минуту.

Серија Б

Ливорно – Катанија 4:2

Филип Јанковић је ушао у игру уместо Бразилца Рафаела Мартиња у надокнади првог полувремена, а у наставку је добио и жути картон у 54. минуту. Ипак, три меча без победе спустила су Катанију на 17. место са 20 бодова, са само бодом више од Бреше која је у опасној зони.

Пескара – Авелино 0:0

Урош Ћосић је био на терену до 62. минута, када га је заменио 17-годишњи Давиде Витурини. Гости из Авелина су од 63. минута играли без искљученог Бразилца Родрига Елија, али ни то није помогло Пескари да затресе мрежу, па су након 18. кола 15. на табели са 21 бодом.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Хал 2:0

Немања Матић се вратио на терен после паузе због вишка жутих картона, па се и Челзи са њим у тиму вратио на победнички колосек. Репрезентативац Србије одиграо је целу утакмицу, а тренер Жозе Мурињо је још једном истакао колико цени Матића речима да му Френк Лампард уопште не недостаје у екипи, када је ту Немања Матић. Лондонски тим је и даље први на табели са 39 освојених бодова.

Лестер – Манчестер Сити 0:1

Грађани су славили на гостовању у Лестеру поготком Френка Лампарда у 40. минуту, а Александар Коларов није улазио са клупе за резерве. Актуелни шампион је после пете узастопне победе у Премијер лиги на само три бода заостатка од водећег Челзија.

Чемпионшип

Бирмингем – Рединг 6:1

Никола Жигић је поново заиграо за Бирмингем, а после уласка у игру од 83. минута уместо Клејтона Доналдсона, поздрављен је овацијама домаћих навијача. У финишу је имао и изгледну прилику, али је лопта отишла поред гола. Бирмингем је напредовао до 15. места са 25 освојених бодова.

Шпанија

Примера

Севиља – Еибар 0:0

Еибар је освојио значајан бод на стадиону Рамон Санчез Писхуан у Севиљи, а у томе је учествовао и Дејан Лекић, који је ушао у игру за госте од 82. минута уместо Микела Аруабарене. Еибар је после 15. кола на 9. месту са 20 освојених бодова.

Кордоба – Леванте 0:0

Кордоба је стигла само до бода на свом стадиону и пропустила прилику да изађе из зоне испадања. Александар Пантић је још једном стандардно одиграо цео меч за домаћи састав, који је тренутно на 18. позицији са 11 бодова.

Француска

Лига 1

Лион – Каен 3:0

Милан Бишевац је допринео успеху Лиона одигравши свих 90 минута, а своје голгетерско умеће још једном је демонстрирао најбољи стрелац лиге Лаказет, који је са нова два поготка стигао до бројке од 15 погодака у 18 мечева. Лион је трећи на табели са само два бода мање од водећег Марсеља.

Лил – Тулуз 3:0

Павле Нинков и Урош Спајић нису били у протоколу за наступ у тиму Тулуза, који је убедљиво поражен на гостовању против Лила. Томе је кумовао и црвени картон који је добио Максим Спано већ у првом минуту утакмице. Тулуз има само једну победу и четири пораза у последњих пет мечева, па су пали на 15. место са 20 бодова.

Ремс – Евијан 3:2

Милош Нинковић није био ни на клупи Евијана, који је после три узастопне победе претрпео и други пораз у низу, па се тренутно налазе на 16. месту са 19 бодова.

Лига 2

Троа – Ним 2:0

Ненад Ковачевић је био на терену у гостујућем тиму до 52. минута, када га је заменио Тунижанин Лари Азуни. И поред трећег меча без победе, Ним је на безбедном 15. месту са 19 бодова.

Немачка

Бундеслига

Мајнц – Штутгарт 1:1

Мајнц ни после седме узастопне утакмице у шампионату Немачке не зна за победу, па су наставили да падају. Сада су 12. на табели са 17 бодова. У ремију против Штутгарта играо је и Филип Ђуричић, који је ушао са клупе у 69. минуту уместо Самија Алагуија. Ђуричићу је судија Бастијан Данкерт показао жути картон у 89. минуту.

Португал

Примеира лига

Порто – Бенфика 0:2

Бразилац Лима је са два гола решио 161. португалски дерби, па је Бенфика побегла екипи Порта на плус шест. Евандро је коначно био у комбинацији за наступ, али је остао на клупи домаћих.

Холандија

Ередивизија

Гронинген – Витесе 1:1

Абиола Дауда је ушао у игру од 73. минута уместо Бертрана Траореа, али није успео да помогне Витесеу да прекине серију од шест утакмица без победе. Даудин тим је на 12. позицији са 19 освојених бодова.

Белгија

Про лига

Лирс – Вестерло 3:3

Екипа Славише Стојановића и његовог помоћника Братислава Живковића ни осми узастопни меч у белгијском шампионату није успела да реши у своју корист, па су остали на последњем месту са шест бодова мање од позиције која гарантује опстанак у друштву најбољих. Бобан Бајковић је још једном бранио свих 90 минута, а гол за освајање бода постигао је Нвофор у 84. минуту.

Стандард – Бриж 1:3

Тим Ивана Вукомановића је после пораза од лидера на табели пао на осмо место са 27 бодова, али су близу шесте позиције која води у плеј-оф и борбу за титулу. Локерен је тренутно шести са 29 бодова.

Беверен – Шарлроа 1:3

Абубакар Оумару по ко зна који пут није био у протоколу за наступ у тиму Беверена. Његов клуб је примио два гола у надокнади времена, па су после овог пораза на 14. месту са 20 бодова.

Мехелен – Гент 0:0

Александар Јанковић не зна за победу већ седам утакмица на клупи Мехелена, али нису ни изгубили од петопласираног Гента. Мехелен је тренутно на 13. месту са 21 бодом.

Друга дивизија

Левен – Антверпен 2:2

Ибрахим Соме је постигао свој четврти гол у сезони за Левен. Ушао је у игру од 61. минута уместо Томаса Азеведа и већ у 63. минуту је успео да изједначи на 1:1. Његов клуб је после 20. кола на 6. месту у другом рангу такмичења са 36 бодова.

Грчка

Супер лига

Левадијакос – Олимпијакос 1:2

Црвено-бели су до тријумфа на гостовању у Левадији стигли у 91. минуту поготком Константиноса Митроглуа после асистенције стрелца првог поготка Ибрахима Афелаја. Лука Миливојевић није играо за најтрофејнији грчки клуб на овом сусрету. Олимпијакос је и даље други на табели са четири бода заостатка у односу на водећи ПАОК.

Платанијас – Ники Волос 3:1

Лука Милуновић је истрчао на терен у 76. минуту уместо двоструког стрелца Гилвана Гомеса. Домаћи тим је коначно прекинуо серију од седам мечева без победе, па су сада на 11. месту са 15 бодова. Задатак им је олакшао и голман гостију, Димитрис Таирис, који је добио црвени картон већ у 5. минуту утакмице.

Паниониос – ОФИ 2:0

Мирнес Шишић није био у комбинацији за састав гостију. ОФИ је тренутно 15. на табели са 13 освојених бодова, три више од Пантракикоса који је у опасној зони.

Јањина – Атромитос 1:0

Екипа Рикарда Са Пинта је након две узастопне победе везала три утакмице без тријумфа, па су пали на 9. место са 19 бодова.

Кипар

1. Дивизија

Аполон – Ермис 3:2

Ифеани Оњило је два пута матирао португалског чувара мреже Бруна Валеа, али то није било довољно за бод његовог тима који је поражен у Лимасолу. Оњило је одиграо цео меч и постигао голове у 24. и 53. минуту. Прво је у незадрживом трку после сјајног додавања изједначио на 1:1, а затим је на сличан начин довео Ермис у вођство од 2:1. Ипак, домаћи су головима Папулиса у 83. и 89. минуту преокренули на 3:2. Нигеријац је постигао осам голова на позајмици у Ермису и тренутно је други стрелац лиге иза Микаела Потеа из Омоније, који је забележио гол више.

Голови Оњила су а снимку у акцијама од 1:16 и 2:37.

Турска

Супер лига

Акхисар – Генчлербирлиги 1:1

Бруно Мезенга је одиграо цео меч за домаће, као и Душко Тошић за госте, а екипе су поделиле бодове. Акхисар је тренутно на 10. месту са 17 освојених бодова. Исти број бодова има и Генчлербирлиги, који је због боље гол разлике на деветом месту.

Коња – Галатасарај 0:5

Јагош Вуковић је меч преседео на клупи Коње, која је убедљиво поражена на свом стадиону. Вуковићев тим се налази на 11. месту после 13. кола са 16 освојених бодова.

Касимпаша – Ескишехир 1:0

За госте је у поразу на гостовању у Истанбулу свих 90 минута одиграо Горан Чаушић. Ескишехир је тренутно на 15. месту са два бода изнад зоне испадања.

1. Лига

Адана Демир – Маниса 1:1

Ненад Милијаш је у свом стилу постигао још један фантастичан гол из слободног ударца за Манису у 68. минуту, али су домаћи фудбалери само два минута касније изједначили из пенала, што је био и коначан резултат. Милијаш је ушао у игру од 50. минута, Никола Микић је одиграо цео меч и добио жути картон у 70. минуту због протеста, а Бранимир Субашић је замењен у 83. минуту. Милијашу је ово био четврти гол у шампионату, а трећи на последња три меча рачунајући и погодак у Купу Турске. Маниса је још увек у зони испадања на 17. месту са 11 бодова.

Сјајан погодак Милијаша је на снимку од 1:17.

Кајзери – Адана 3:1

Кајзери је овим тријумфом избио на чело табеле у другом рангу са 28 бодова, али у екипи није било Срђана Мијаиловића “Мићка“.

Молдавија

Дивизија национала

Шериф – Динамо-Ауто 7:2

Каду је одиграо целу утакмицу за Шериф у најубедљивијој победи ове сезоне. Бразилац Рикардињо је постигао четири гола, а Шериф ће на зимску паузу са треће позиције и шест бодова мање од водеће Дачије, али и утакмицом мање.

Азербејџан

Премијер лига

Нефчи – Сумкајит 3:2

Саша Стаменковић је бранио целу утакмицу за Нефчи, који је после ове победе на два бода заостатка за водећим Карабагом.

Симурк – Интер Баку 1:1

Марко Станојевић је провео свих 90 минута на терену у дресу Симурка, а добио је и жути картон у 71. минуту. његов тим је тренутно на 5. месту са 18 бодова.

Хрватска

1. ХНЛ

Динамо Загреб – Славен Копривница 3:2

Марко Мирић је одиграо цео меч за Славен, али нису могли до бода против фаворизованог ривала. Успели су само да смање са два поготка у последњих 20 минута. Екипа из Копривнице је на 7. месту са 20 бодова.

Загреб – Ријека 1:2

Ријека је стигла до тријумфа у Загребу иако је играла са 10 играча више од 70 минута рачунајући и надокнаду изгубљеног времена. Марко Вешовић није био у тиму са Кантриде, а Ријека тренутно држи друго место са 42 освојена бода.

Иран

Персијска Гулф Про лига

Падидех Корасан – Нафт Масџед Солејман 1:1

Милан Јовановић “Мрва“ је одиграо цео меч за домаћи састав. Падидех Корасан је први део шампионата завршио на 10. месту са 20 освојених бодова, а црногорски дефанзивац је на 14 утакмица постигао два гола.

Индија

Супер лига – први меч полуфинала плеј-офа

Керала Бластерс – Ченај 3:0

Ченај је доживео пораз који ће тешко надокнадити у реваншу. Бојан Ђорђић није играо за госте, који су раније лигашки део завршили на првом месту. Ченају нису помогли ни искусни асови као што су Алесандро Неста, Микаел Силвестре, Бернар Менди, Елано и Ерик Ђемба-Ђемба. За Кералу је други гол постигао Ијан Хјум, који је асистирао и код трећег поготка, а играо је и Мајкл Чопра.

Тунис

Лига 1

Гафса – Бизертен 1:2

Екипа коју води Ратко Достанић је до победе на гостовању стигла у 95. минуту, па је сада на петом месту са 22 освојена бода.

Јужна Африка

ПСЛ

Кајзер Чифс – Чипа Јунајтед 1:0

Бернард Паркер је одиграо целу утакмицу за лидера првенства и одлучио меч голом у 54. минуту. Био је то трећи погодак Паркера у шампионату, а четврти у сезони. Његов тим има великих 13 бодова предности у односу на другопласирани Витс после 16. кола.

Аустралија

А – Лига

Мелбурн Виктори – Сиднеј 3:3

Никола Петковић и Милош Димитријевић су одиграли целу утакмицу за Сиднеј, али њихов тим ни трећи меч у низу није успео да слави. Петковић је добио и жути картон у 87. минуту. Сиднеј је након 10. кола на 4. месту са 17 освојених бодова, осам мање од водећег Перта.

Повезане вести

1 comment

Божа дец 17, 2014 at 22:10

ВРАТИТЕ ОЊИЛА!!!!

Reply

Leave a Comment