Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Може нам се да имамо три адресе, црвено је боја љубави

Црвено-бели кошаркаши су забележили и 12.узастопну победу у АБА лиги и тако достигли серију Олимпије и Макабија. За потпуни рекорд и нешто што нико никада није успео да уради имаће прилику у Скопљу. Конференцију за медије после утакмице са Игокеом председник црвено-белих Небојша Човић искористио је да скрене пажњу на одређене сворио о утакмици са Игокеом и истакао да није забринут игром свог клуба, али је позвао је све да смире страсти и престану да критикују екипу.

Нисам забринут начином на који је екипа играла. Пробајте ви да трчите цео дан, па ћу ја поподне да му дођем и мерим време. Најлепша је победа када слабо одиграте, а победите, то показује карактер система који се налази на три адресе. Може нам се да имамо три адресе и то нико не може да нам забрани. И они су живи људи, нормално је да буду уморни.

По питању финансија и речи првог човека Црвене звезде приликом гостовања на РТС-у да је буџет клуба 3.600.000 евра, Човић је рекао:

– Звездин буџет јесте 3.600.000 евра, али то важи за све клубове под окриљем Црвене звезде и млађе категорије, али и све запослене у клубу. Звезда није никакав банкомат и ником нећемо дозволити да искоришћава клуб. Немојте да причате да имамо паре, немојте да бринете да ли ћемо потрошити паре на слике или нешто друго, дајте да видимо нешто позитивно у свему… Да мало подржимо Црвену звезду. Црвено је боја љубави.

Дотакао се и информација и детаља која се тичу продаје карата за утакмицу коју ће Звезда одиграти са Лаборал Кућом у петак, у олвиру последњег кола групне фазе Евролиге. Као што је већ познато, Београђани ће овај меч играти без присуства публике, а недавно смо имали информацију да је покренута акција како би се помогло породици преминулог навијача, Марка Ивковића.

Идеја је разрађена, да куповином карата навијачи првенствено помогну породици Ивковић. Средстава ће бити и за измиривање казне, а наш предлог је да средства од казни оба тима од породици Ивковић. Мислим да је казна од 100.000 евра, коју је Евролига изрекла Галатасарају премала, на то ћемо се жалити! Као и на нашу, која је немормална! Чак и у случају да Евролига прихвати нашу жалбу, 50.000 евра намењених за плаћање казни, отићи ће породици Ивковић. Карте које це се продавати по симболичној цени више значе пажњу за све кроз шта смо смо заједно прошли… Кроз целу неправду. Честитам екипи, наставићемо са се трудимо да наставимо да нижемо добре резултате, да одемо што даље у Евролиги, а за Аба лигу се зна шта нам је циљ“, поручио је Човић и затим кратко додао:
„Нама је рок за жалбу до четвртка-петка. Поштујемо један део одлуке коју је донео независни судија Евролиге, али врху Евролгие послаћемо јасну поруку да се не слажемо са неким стварима. Видећемо да ли ћемо ићи у Барселону или ћемо имати телефонски састанак„, закључио је председник Црвене звезде.

Човић је за крај још једном поновио да ће се клуб свим силама борити да се избори против неправде која је учињена, али и да „живимо у времену где влада сила“, као и да је приступ судија који су донели коначну одлуку онај који он лично не подноси.

Повезане вести

2 comments

pera дец 16, 2014 at 07:02

Tako to rade veliki klubovi a mali se dokazuju preko novinama kako su veliki. Nije problem mi ćemo na toj utakmici biti sigurno igrač više. Znaju igrači da smo tu kao da je puna hala. Mali savet Rebiću. Momče trudi se da normalno odigraš kad imaš šansu u gradjenju igre tima a ne u smeru da se dokažeš. Niko se nije dokazao za par minuta igre. Šansa koju tražiš će sama doći, moraš da razmišljaš u smeru da radiš onaj deo posla u timu koji je tebi odredjen a to je pravljenje i smišljanje akcija i proigravanje saigrača. Kad plej šutne on pogadja.

Reply
Бранимир дец 16, 2014 at 16:43

Реално, Реба није играч за Звезду, а тешко да и може бити. Прошло је вријеме малих бекова, који су могли играти још само у вријеме Зорана Славнића. Сада су постављени нови стандарди у кошарци. Наравно, има изузетака, али они су привилегфија и посебна прича. Овдје и Ребић и Звезда губе вријеме. Боље је свима да игра у ФМП и да покаже тамо колико може, а ослободи мјесто за неког квалитетнијег. Ја мислим да је и прича са Цветковићем завршена. Не треба робовати жељама- Шта ће нам такви бекови када нису најбољи?

Reply

Leave a Comment