Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице гостују у Крагујевцу (среда, 19 часова)

Кошаркашице Црвене звезде у среду гостују против Радничког у Крагујевцу у оквиру 11. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани “Гордана Богојевић“ са почетком од 19 часова.

Црвено-беле су се вратиле на победнички колосек убедљивим тријумфом на домаћем терену против Бора (91:69) и тренутно се налазе на деветом месту са 13 освојених бодова. Звезда, Бор и Спартак имају исти учинак од три победе и седам пораза, али су кошаркашице најтрофејнијег српског клуба славиле убедљиве победе против оба ривала, па су због тога боље пласиране. Ипак, чињеница да ове екипе имају једнак број победа и пораза као Звезда не дозвољавају екипи Драгана Вуковића било какво опуштање, па би евентуални тријумф на гостовању против Радничког био премија за никад млађи састав у Звездиној блиставој историји.

Познато је да је до сада Александра Катанић била стожер црвено-белог тима. Бележила је у претходних 10 утакмица просечно 16,4 поена, 8,9 скокова, 5,7 асистенција и 2,6 украдених лопти, а сада јој се придружила и две године млађа сестра Ивана, која је на дебију против Бора била право освежење са 10 постигнутих поена. Београдски тим је одлично одиграо поменути сусрет. Шут за два поена је коначно био на високом нивоу (54,2 одсто), а остварено је и чак 50 скокова, 15 више од ривала. Александри Катанић је недостајала само једна асистенција до трипл-дабл учинка, а њена сестра Ивана је само дан касније била најефикаснија у шестој узастопној победи кадетског тима Црвене звезде са 17 постигнутих поена. Против Бора су чак пет кошаркашица Звезде забележиле двоцифрен учинак у поенима. Поред сестара Катанић то је пошло за руком Снежани Богићевић, Милици Бојовић и Мини Ђорђевић. Уз Невену Наумчев, Ђурђину Ђокић и Јовану Вучетић то је група играчица од којих се највише очекује у операцији освајања Крагујевца.

10805625_853615178032713_5461784318927981744_n

Раднички има само једну победу више од Звезде и са скором 4-6 заузима седмо место на табели. О њиховом квалитету довољно говори победа над другопласираним Врбасом (76:73), али далеко од тога да Звезда треба да се уплаши овог противника. Најбољи стрелац екипе је Милица Цветановић са просеком од 17,2 поена уз 7,8 скокова. Бојана Стевановић је први скакач тима са 9,2 ухваћених лопти по утакмици уз 15,6 поена и 3,1 асистенције. Двоцифрен просек има и Марина Лешњак са 12,9 поена, а она је уједно и најбољи асистент екипе са 3,9 успешних додавања, а лидер је Радничког и по украденим лоптама (просечно 3,2 по мечу). Значајне улоге имају Јелена Трифуновић и Сања Димић.

Посматрајући кроз призму статистике ова два тима су врло сличног квалитета. Већа разлика је у корист Звезде једино у скоку, али црвено-беле су ту друге у лиги, иза лидера и актуелног шампиона Кораћа. У осталим статистичким параметрима су готово изједначени. Звезда има за нијансу бољи шут за два, а Раднички за три поена и са линије слободних бацања, док су црвено-беле мало боље у асистенцијама, али имају и незнатно више изгубљених лопти.

Црвена звезда би могла до победе у Крагујевцу ако смањи учинак три водеће кошаркашице Радничког, оствари доминацију у скоку и понови добро шутерско вече из претходног сусрета. Треба играти и агресивнију одбрану и не дозволити већи број изгубљених лопти, као и честе падове у игри, после којих би противник могао да се одлепи на већу разлику. После овог меча Звезду већ за викенд чека утакмица у Суботици против Спартака, који је директан ривал у борби за бег из доњег дела табеле. Ова два сусрета биће много важна за клуб и било би добро уписати бар један тријумф на незгодним гостовањима.

                                                        Раднички – Црвена звезда

                                                  11. коло Прве женске лиге Србије

                                                        среда, 17. децембар 2014.

                                       Хала “Гордана Богојевић“ – Крагујевац, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment