Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша на позајмицама – резиме полусезоне: Оњилова јесен, солидни Маринковић и Стојковић (ВИДЕО)

Ни за фудбалере Црвене звезде који су на позајмљени другим клубовима није била нарочито успешна јесен. Једини коме се исплаћује одлазак је Ифеани Оњило, који тренутно игра сјајно на Кипру, а после њега најбољи утисак је оставио штопер Марко Маринковић у Синђелићу, затим Никола Стојковић у БСК-у из Борче и Никола Караклајић који је носио дрес Синђелића али је по окончању јесењег дела првенства затражио раскид уговора са матичним клубом.  Углавном су то исти играчи који су и прошлу сезону провели на позајмици. Следи резиме учињеног петнаест фудбалера Црвене звезде на позајмицима.

300-onjilo-ifeaniИфеани Оњило – Ермис Арадипу, Кипар: 12 утакмица/8 голова

Ифеани Оњило се препородио на Кипру. 12 утакмица, 8 голова, други стрелац шампионата Кипра иза Микаела Потеа из Омоније, а његов Ермис на трећој позицији. Постигао је дупло више голова од најбољег стрелца Црвене звезде (Ракић, 4 гола) и више него сви нападачи Црвене звезде заједно на полусезони, рачунајући и ЛАВ Куп Србије (6). Осам голова је постигао и док је играо за Јавор. Стандардан је члан стартне поставе и када је екипа игра и са једним нападачем. Скинули су скалп и Анортозису и АЕЛ Лимасолу. Глас о добрим партијама и головима Оњила стигао је и до нигеријске федерације која је првобитно пратила Абиолу Дауду у Витесеу. Кипарски медији описују Оњила као веома брзог и чврстог нападача, који је неухватљив ако добије лопту у простор због своје брзине, а Оњилов учинак можете пратити сваке недеље у нашој рубрици „Учинак Звездаша широм света„. Уколико настави са оваквим партијама, можда ће привући пажњу и најјачих клубова са Кипра. Према специјализованом сајту transfermarkt.de, вредност Ифеани Оњила се процењује на 750 хиљада евра. Оњило је исмејаван у Црвеној звезди и није једини који је показао да ко се задњи смеје…

Погледајте голове Оњила против Аполона прошлог викенда

mbodjМамаду МБођ (одбрана) – Напредак Крушевац, Суперлига: 7 утакмица

Стамени централни дефанзивац из Сенегала који је после три недеље пробе на Маракани задовољио услове Ненада Лалатовића, провео је три месеца на проби у суперлигашу из Крушевца. Касно се прикључио тиму, па је одиграо 7 утакмица, од којих је сваки пут ушао са клупе, ниједном није био стартер. Три пута је цео меч преседео на клупи, а највише је одиграо против Вождовца 53 минута. Зарадио је и два жута картона. Напредак је полусезону завршио на 11.месту. Углавном је био прва резерва у дефанзиви, укупно је одиграо 123 минута. Њему позајмица истиче 31.децембра, од 1.јануара се враћа у Црвену звезду, а 8.јануара ће се појавити на прозивци за зимски део припрема. Тада ћемо и сазнати који је даљи корак. На позицији штопера Црвена звезда има Сава Павићевића, Дарка Лазића, Богдана Планића, Вукашина Јовановића, а сада и Александра Луковића.

300-AhcinНемања Ахчин- Младост Лучани, Суперлига: 5 утакмица

Ахчин је прошлу сезону провео у Грбљу и Црној Гори а нова дестинација су Лучани. Није се наиграо ни у Лучанима, свега пет утакмица у Суперлиги и једну у ЛАВ Купу. Три пута је био стартер, два пута ушао са клупе. Три пута није улазио са клупе, а последња четири меча није играо. Само је једном био у протоколу у последња четири кола. Зарадио је и две јавне опомене, а Младост први део шампионата завршила на 8.месту. Све у свему, премало и недовољно.

indexМарко Маринковић – Синђелић Београд, Прва Лига Србије: 14 утакмица/2 гола

Млади штопер је прошлу сезону провео у Смедереву и био један од најбољих појединаца, али није могао да спасе суноврат бившег суперлигаша. Сада је на позајмици у Синђелићу, једном од најстаријих београдских клубова. Марко је одиграо 14 утакмица у Првој Лиги србије, једну у ЛАВ купу, постигао два гола (на дебију против Бежаније и Слоге из Краљева) и био један од најбољих играча чете коју предводи Јован Станковић са клупе, а осим Маринковића, на позајмици је и Никола Караклајић, док још три изданка Звездине школе игра за Синђу – Шакић, Чикић, Малинић. Марко је 13 пута започињао утакмицу као први избор на позицији централног играча одбране, само једном је ушао са клупе, а један меч је пропустио. Зарадио је и два жута картона, а Синђелић у наставку очекује грчевита борба за опстанак јер су први део завршили на 15.месту, иако имају јако млад тим, најмлађи у друголигашком каравану. Уколико неко у Црвеној звезди прати играче који шансу траже у другим клубовима као позајмљени, морали би да обрате пажњу на изданка генерације 1994. Звездине омладинске школе. Марко је прошао први део припрема код Славише Стојановића, почео неке пријатељске мечеве, а већ другу годину искуство стиче у Другој лиги.

KaraklajicНикола Караклајић – Синђелић Београд, Прва Лига Србије: 10 утакмица/2 гола

Никола Караклајић је у жижу јавости доспео након тужбе према Црвеној звезди. Млади везни играч, генерација 1995., прошлу сезону је провео у Вождовцу, а ове се придружио Марку Маринковићу у Синђелићу. Одиграо је 10 утакмица у Првој лиги Србије, једну у ЛАВ Купу, постигао два гола (Инђија, Колубара) и зарадио три жута картона. Девет пута је био стартер, једном ушао као измена, иако није играо по самом доласку. Један меч је преседео на клупи за резервне играче и није улазио у игру. Остаје да се види да ли клуб може да нађе заједнички језик са крилним играчем, који је дебитовао за Црвену звезду у Новом Саду, 26.маја 2013. кад и многобројни играчи из омладинске школе код Рикарда Са Пинта. Ненад Лалатовић је упознат са квалитетима брзоног Караклајића, јер је га тренирао шест месеци у Вождовцу и пружио му прилику. Летос је прошао први део припрема у Словенији.

grujaМарко Грујић – Колубара Лазаревац, Прва Лига Србије: 5 утакмица/2 гола

Звездина узданица, Марко Грујић игра на двојну регистрацију за Колубару из Лазаревца. За Црвену звезду је одиграо две утакмице у Суперлиги, једну у ЛАВ Купу и неколико пријатељских утакмица, за сада, а у Колубари је играо 5 пута и постигао два поготка (Слога Краљево, Јавор), од којих се еврогол против Јавора посебно издваја, а зарадио је и два жута картона. Три пута је био стартер, два пута улазио са клупе за резервне играче. Надамо се да ће Марко већ у пролећном делу бити сандардан у тиму Црвене звезде.

Еврогол против Јавора

http://youtu.be/j_mlFdQzYKs

 

milan-jokicМилан Јокић – Колубара Лазаревац, Прва Лига Србије: 12 утакмица

Милан Јокић је провео полусезону у помало у друштву Марка Грујића, у Лазаревцу, а јавност је обратила пажњу на њега, по други пут, заједно са Николом Караклајићем. Дошао је из омладинске школе „Вечитог ривала“, али је прошлу полусезону провео на позајмици у БСК-у из Борче, а ове у Колубари. Одлучио се на исти корак са Караклајићем, тј, корак њиговог агента Зорана Стојадиновића. Летос је играо на ЕП до 19 година у Мађарској, затим прошао први део припрема у Словенији са Црвеном звездом, а затим је прослеђен у Колубару за коју је одиграо 12 утакмица и био опоменут три пута жутим картоном. 11 пута је играо као стартер, а једном је ушао са клупе. Углавном је све утакмице играо свих 90.минута, а Колубара јесењи део завршила на 9.месту табеле Прве Лиге Србије. Највероватније ће у јануару постати слободан играч.

snikolaНикола Стојковић – БСК Борча, Прва лига Србије: 11 утакмица/2 гола

Млади играч везног реда који је потпис на уговор са Црвеном звездом ставио овог лета не може бити незадовољан учинком ове јесени. Прволигаш из околине Београда није непознаница овом фудбалеру, прошле сезоне је тамо провео пролећни део првенства, али није успео да упише много минута. Изгледа да је ове сезоне стручни штаб екипе из Борче препознао квалитет младог Стојковића, тако да је чак на 11 утакмица добио шансу на терену (739 минута). Стојковић се добро снашао у овој екипи и постигао је два гола, један одмах на почетку сезоне, против Мачве, а други у десетом колу када су се састали БСК и Радник. Подсећамо вас да је овај момак дебитовао за први тим Црвене звезде у мају 2013. године, када је екипа била под руководством португалског стручњака Рикарда Са Пинта, а летње припреме исте године провео је у Словенији, када је тим преузео Славиша Стојановић. Да ли ће солидна јесен у дресу БСК-а бити довољна да Стојковић добије шансу као играч првог тима црвено-белих већ овог пролећа, остаје нам да видимо.

Фудбалери прослеђени на позајмице трећелигашким клубовима нису имали неки запаженији учинак током полусезоне. Нажалост, млади Лазар Митровић (Сопот) се повредио и неко време ће бити одвојен од терена. У Сопоту су такође Златко Иличић и голман Филип Манојловић који је на неколико утакмица имао запаженије роле. Нападач Никола Ђорђевић је у БАСК-у где је колико толико користио шансе које су му се указивале. Милош Брајовић је носио дрес Динама из Пачева, док је Урош Грчић у Турбини из Лазаревца.

 Да ли ће руководство и управа клуба из Љутице Богдана решење за неке позиције потражити мећу овим момцима или ће се упустити у нове (не)успешне куповине играча, видећемо током зимског прелазног рока.

Повезане вести

2 comments

Czovac дец 21, 2014 at 00:34

Sto se tice Onjila, ako je zadovoljio ukuse nekog kluba postaviti cenu, da makar izadjemo na pozitivnu nulu. Bio bih presrecan, da skinemo makar dugovanja sa grbace.
Stoperi ce nam najverovatnije trebati…prica da ce nas Savo napustiti (Lirs) kako bi zaradio neki dinar pre kraja karijere, kao i Lazic, kako bi mi zaradili nesto, ostavlja nas sa tri stopera, Lukovic,Vule i Bogdan sto je malo za nastavak sezone. shodno tome se moze ocekivati da ce neko od gore pomenutih igrati ili na dvojnu registraciju ili ce biti stalni clan prvog tima. Osim ako se ne racuna i Martinovic.
Po mom misljenju, Karaklajic i Jokic imaju apsolutno mesta u prvom timu ako dodje do odredjenih transfera.
Karaklajic je opravdano u senci Lazovica, ali ne vidim da je npr Gavric bolji igrac od njega, pa ako ne ode iz kluba ocekujem makar ravnopravni status.
Jokic uz Grujica ce imati mesta u prvom timu, ako nas napuste Aca Tenk i Gogic, i smatram da na nasim terenima apsolutno mogu da iznesu polusezonu.
Pitanje koje treba postaviti je koliko vrede utakmice po „terenima“ trece lige, mozda bi vise vredeli treninzi sa prvim timom i igranje prijateljskih utakmica koje je nas tim praktikovao ove polusezone.
Misljena sam da za pohod na titulu ne sme da se krene sa 3 napadaca, makar 3+ 1/2 igraca na dvojnoj registraciji, da u slucaju kartona, povreda ne ostanemo bez spiceva.

Reply
pera дец 20, 2014 at 18:15

Vratiti Onjila u Zvezdu na proleće da igra sa Despotovićem u tandemu. Takodje vratiti Grujića i Jokića. Ostali mladići moraju da igraju non stop i da se dokazuju.

Reply

Leave a Comment