Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоФлорбол

Флорбол: Убедљив тријумф Црвене звезде против Шумадије

Флорбол тим Црвене звезде савладао је претходног викенда екипу Шумадије из Крагујевца резултатом 9:0 у шампионату Србије на домаћем терену у Београду.

У убедљивој победи црвено-белих истакао се троструки стрелац Стефан Пожар. По два гола су постигли Борис Бубало и Душан Стојановић, а по један Страхиња Аврамовић и Љубо Сузић. Немања Ђорђевић је уписао две асистенције, а по једно успешно додавање имали су Стефан Пожар, Душан Стојановић и Милош Петровић.

Црвено-бели су раније савладали екипу Београда резултатом 16:2. По четири гола на том мечу постигли су Аврамовић и Марко Петровић, по два Ђорђевић, Сузић и Марко Рајчић, а једном су мрежу погађали Стојановић и Бубало. Стојановић је имао чак пет асистенција, Рајчић четири, а Аврамовић, Милош и Марко Петровић по једну. Први пораз у сезони Звезда је забележила у вечитом дербију против Партизана резултатом 2:6. Стрелци за наш тим били су Марко Петровић и Ђорђевић, а асистент Стојановић. Био је то први пораз црвено-белих у осмом вечитом дербију, све раније сусрете против црно-белих Звезда је решила у своју корист.

Црвена звезда је тренутно лидер на табели, у следећем колу ће играти против екипе Београда, а након тога је на програму још један вечити дерби. Иначе, на утакмици између Партизана и Пирата дошло је до физичког напада на судију од стране тројице првотимаца екипе Пирата. Четворици играча Пирата прете строге казне због инцидента, а актуелни шампион Србије условљава свој даљи наступ у лиги, ако им играчи буду кажњени. Због ове ситуације Звезда није одиграла утакмицу против Пирата, који су одбили даљи наступ у шампионату, а ако првак државе буде избачен из лиге, за шта постоје велике шансе, резултати ће им бити обрисани, па ће се у том случају Партизан поравнати са Звездом на првом месту првенствене табеле.

 

Повезане вести

Leave a Comment