Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ракић: Донео сам одлуку пре два месеца да идем из Звезде

Ђорђе Ракић и дефинитивно напушта Маракану. У разговору за „Новости“ нападач је ставио тачку на препуцавање са тренером Ненадом Лалатовићем и рекао да је одлуку да иде из клуба донео пре два месеца. Искусном нападачу двогодишњи уговор истиче на лето, аи поред одлуке да иде, Ненад Лалатовић је изјавио да је Ракић на списку играча на које не рачуна у наставку сезоне. Преносимо вам цео разговор.

Ракић је имао потребу да пред одлазак са „Маракане“, за „Новости“, изнесе и своју страну дерби приче.

Таман посла да нисам хтео да играм у дербију – каже Ракић. – Морам да демантујем тренера, јер не постоји играч у Србији који не жели да игра најзначајнији меч у нашем фудбалу. Поготово што су дошла четири клуба да ме гледају на тој утакмици. Био сам две недеље повређен, на терапије сам ишао приватно, јер клуб нема новца за адекватне третмане, и два дана пред меч рекао сам да нисам 100 одсто спреман. Био сам поштен према тренеру, саиграчима, Звезди и испао – негативац. На крају крајева, нисам ја одлучио да не почнем меч, већ тренер.

Искусни нападач жели да стави тачку на „дуел“ са Лалатовићем:

Изјавама нисам имао намеру да повредим било кога, понајмање да изазовем тренера. Лалатовићу желим сву срећу у животу, много успеха и да одбрани титулу са Звездом. Мене је искрено срамота због целокупне слике у јавности коју је изазвала ова полемика, јер то није ниво Црвене звезде. Ја сам васпитан човек, прљав веш из свлачионице не желим да износим у јавност и ово је последњи пут да говорим о томе.

После свега, боравак на „Маракани“ је завршен…

Искрено, пре два месеца сам одлучио да је време да одем из Звезде. Одиграо сам поштено до краја и најмање што сам желео да се уз овакве приче опростим од клуба – закључио је Ракић, који има понуду из Кине, али и из Русије, Немачке

Ракић је за годину и по дана на „Маракани“ доживео и најгоре и најлепше тренутке: на првом мечу је покидао лигаменте колена, прошао голготу, али се радовао титули у јуну, да би крају баладе, ипак, отишао као први стрелац клуба, кажу „Новости“.

Ђорђе Ракић је каријеру почео у родном Крагујевцу, у Радничког, а име стекао у ОФК Београду. Пре доласка у Црвену звезду наступао је за Ред Бул Салцбург (Аустрија), Ређина (Италија), Минхен 1860 (Немачка), Ал Гарафа и Ал Араби (Катар). За Црвену звезду је на 20 утакмица, постигао 7 голова. Првих шест месеци је пропустио због тешке повреде.

Повезане вести

13 comments

bensada дец 20, 2014 at 11:18

neznam sto si i dolazio :facepalm:

Reply
Boki дец 18, 2014 at 13:33

Samo vi vratite Onjila sa pozajmice

Reply
Luka дец 18, 2014 at 00:22

E, na šta smo spali da nam ovaj bude prvi špic, i još da nas podjebava na odlasku…

Reply
nnn дец 17, 2014 at 22:28

mogao si i ranije da nas obradujes…

Reply
dusan дец 17, 2014 at 22:02

rakic me je ozbiljno razocarao. za razliku od mnogih ovde ja mislim da je on veoma pristojan igrac – kad igra. a igra retko. za sezonu i po bio je 70% vremena povredjen. bice interesantno da li ce negde otici jer ja ne kapiram ko bi ga uzeo da igra svaku cetvrtu tekmu. pored toga ova prica mu je totalno suplja. on je odlucio da napusti zvezdu pre dva meseca?! cemu tacno danas to sluzi? kao bio bi bolji da nisi odlucio? strasno. a jos strasnije je sto su i despotovic i jovic jos gori od rakica. ova zvezda je u sunovratu.

Reply
Djole-Jagodina дец 18, 2014 at 13:36

Damo da nisi pomenuo Jovica ostalo sve ok.Jovic je dete koga iz kadeta salju direktno u vatru i ti ih uporedjujes.Cuvajmo nasu decu oni su nasa buducnost e sad sto mi nemamo strpljenja ne znaci da treba da ih napadamo!!!!

Reply
Aleksandar дец 18, 2014 at 14:04

Pa sta…? Seti se nasih komsija kada su Ljajica i Jovetica iz PETLICA slakli sa profesionalcima pa se videlo ko su,sta su i kakvi su,sto i danas pokazuju,tako da….

Reply
Djole-Jagodina дец 17, 2014 at 17:31

Joj ljudi sta sada da radimo,lele nama sta nas snadje pa zar rakic da nas napusti.Pa na kom otpadu sad da trazimo spica kad su takvi kao on prestali da se proizvode.Ali dobro shvatio je da je vreme za staro gvozdje

Reply
milos дец 17, 2014 at 13:15

Koje bre covece crne ponude?! Kada sam cuo da dolazis u Zvezdu smejao sam se, jer je vise sprdacina koga vise mi dovodimo da nam bude pojacanje. Prosle godine ok, bio si treci spic i to jedino i mozes da budes, ako mi imamo nameru da uradimo nesto. To sto ti ne znas, ne znaci da Despotovic zna, naprotiv. Mozda bi od Jovica bilo nesto, ali ce on da nas napusti na zimu.

Reply
marv дец 17, 2014 at 12:17

eee, da si pre godinu i po doneo odluku da ne dolazis uopste… sto pre da te zaboravimo

Reply
mariachi дец 17, 2014 at 12:07

SMRAD!

Reply
czsd дец 17, 2014 at 10:53

velika odluka velikog igraca sacuvaj me boze ko sve jos igra za zvezdu. Sad posto si odlucio mozes da se vratis u neki treceligaski klub za bolje i nisi

Reply
Teks Viler дец 17, 2014 at 10:47

Bravo Rakicu,doneo si odluku u sred takmicarske sezone,bas ti je stalo do uspeha Zvezde.Klub te je vratio u zivot,dao ti je Lalatovic ulogu prvog napadaca a ti si se oduzio sa 4 gola i 20 zicera.

Reply

Leave a Comment