Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Најава: Црвена звезда Телеком – Лаборал Кућа

Дошли смо до последњег кола првог дела Евролиге. Да је неко на почетку сезоне нама навијачима, а вероватно и играчима, понудио да се у последњем колу боримо за друго место знајући да је пласман даље обезбеђен две утакмице пре краја, сви бисмо одмах потписали такав сценарио. Момци  су показали да су сазрели, заједно са стручним штабом и да сасвим заслужено иду међу шеснаест најбољих тимова. Само је питање са које позиције.

У Београд долази екипа из Виторије која је у сјајној форми и која је, упркос лошем старту, успела, као и наш тим да обезбеди ТОП 16 фазу. Нешто слично су урадили и прошле године, када су са два пораза од Звезде прошли даље.

Као што је добро познато, утакмица ће бити одиграна у празној хали Пионир због потпуно апсурдне казне Евролиге нашем тиму за погибију нашег навијача у Истанбулу. Међутим, захваљујући иницијативи навијача и акцији клуба, наши играчи ипак неће бити сами. О томе, ако нисте до сада, прочитајте ОВДЕ.

Екипа Лаборала долази у Београд са два појачања која нису играла у првом мечу. У питању су центар Мирза Бегић, који је дошао из Олимпије и амерички бек Мајк Џејмс који је дошао из грчког Родоса. О Бегићу не треба трошити пуно речи, у питању је искусан играч, у најбољим годинама, а форму је до проналска клуба одржавао у Олимпији. Шести је блокер Евролиге свих времена. Од првог меча се видело да је рекет Лаборала далеко сигурнији са њим, међутим, у нападу и даље није почео да игра онако како уме. Дошао је као замена за повређеног Хамилтона. Што се Џејмса тиче, он је дошао као најбољи стрелац грчког првенства. У тиму је тек две седмице, тако да је у Евролиги дебитовао против екипе Валенсије. У питању је класичан шутер, са јако меком руком и ако настави са партијама које су га препоручиле Лаборалу, задаваће муке сваком противнику.

Поред појачања, која су дефинитивно унапредила екипу Лаборала, ту су и играчи који  су почели ову сезону, а међу њима се истичу Томас Ертел, француски плеј и један од најбољих асистената лиге, затим искусни крилни центар Сан Еметерио, који је у последња три кола ушао у одличну форму и један је од најзаслужнијих за добру форму шпанског тима, а на крају треба поменути и Дависа Бертанса, шутера који има максималну слободу у тиму и који у сваком мечу шутне барем 6-7 тројки. У почетку је доста тога зависило од Саше Вујачића, међутим, временом је тренер скидао притисак на њега, лопта је имала бољи проток, а сам Вујачић и мању минутажу.

Што се црвено-белих тиче, екипа је комплетна и здрава. Против Игокее је слободно имао Вилијамс, а играчи попут Митровића, Марјановића и Калинића нешто мању минутажу. Први меч је Звезда добила искључиво захваљујући одличној одбрани и у потпуности заустављеном шуту Шпанаца. Оно што може да забрине нашег тренера, јесте лош дефанзивни скок против Игокее, јер ако гости поново буду доста машили, центри попут Бегића и Сан Еметерија неће праштати слабо затварање рекета.

10850486_10205524609502503_1519920160_n

Амбијент ће бити специфичан и сигурно ће олакшати утакмицу гостима. Обе екипе имају по пет победа и победник иде даље са другог места. Наши играчи, као што је већ речено, неће бити сами, а сигурни смо да ће нас бити и испред само дворане. У овом мечу момци играју за друго место, за своју част и понос свих нас. Нећемо бити ту да им дајемо ветар уз леђа, али они ће знати за кога играју и шта им доноси ова победа, а доноси много више од поменутог другог места у групи.

Црвена звезда Телеком – Лаборал Кућа, петак, 19:00, хала „Пионир“

Повезане вести

2 comments

dejo дец 19, 2014 at 17:59

Sto vise ulaznica!!!

Reply
Sedou дец 18, 2014 at 18:09

Posto je jasno da ce novac ici klubu za placanje kazne a ista ce biti od strane EL biti isplacena Markovoj porodici na svima nama je da podrzimo ovu akciju. Pozovite poznanike, navijace, rodjake, serujte na drustvenim mrezama, da bi sto vise ljudi kupilo kartu i postalo deo akcije.

Reply

Leave a Comment