Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда „изабрала“ Реал, Барсу, ПАО, Галатасарај…

Црвена звезда је савладала Кућу Лаборал у 10. колу групе Д и на тај начин изабрала противнике у наредној фази такмичења. Некомплетно последње коло за сада је дало следеће резултате:

Реал Мадрид, Жалгирис, Фенербахче или Барселона, Панатинаикос, Макаби, Алба, ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, Галатасарај.

Реал Мадрид је прошле сезоне словио за првог фаворита такмичења, практично се прошетао до завршнице, али је тамо уследио шок и од трофеја није било ништа. Ове сезоне су забележили осам победа и два пораза у групној фази и са првог места дошли у ТОП 16. Велике су шансе да их напусти Слотер, а појача Зоран Ерцег.

Нижњи Новгород, још један клуб који је играо против нашег тима прошле сезоне, али у Еврокупу био је виђен као трећепласиран у групи А. Они су у последњем колу други пут савладали Уникс и на тај начин на тренутак дошли до трећег места, које је, чувши резултат из Ногворода умало изгубио Жалгирис, поразом од Сасарија, након очајног другог полувремена. Ипак, у последњим секундама, Жалгирис је дошао до победе, па ће Звезда опет путовати у Литванију!

Макаби, актуелни шампион, и прошлосезонски ривал нашег тима, изгубио је три утакмице у групној фази, две од непораженог ЦСКА и један изненађујући, од Цедевите. Према многим мишљењима , ово је била најслабија група, јер су у њој наступили Лимож, Цедевита и Алба, ккоји нису имали много успеха у Европи протеклих година. Управо у Макаби би могао поменути Слотер, док ће вероватно отићи Алекс Марић.

Шпанска Уникаха, као и Нижњи, била је виђена као други ривал Звезде из групе Б. Они су у последњем колу поражени у Израелу, а једино што је могло да промени ситуацију је био евентуални пораз Албе од Цедевите. То се и десило! Хрвати су славили у Берлину и тотално променили ситуацију, тако да ће наш клуб дочекати Сашу Обрадовића у наредној фази такмичења у Арени!

Барселона је силовито дошла до наредне фазе такмичења, изгубивши први и једини меч у претпоследњој рунди, од Фенербахчеа, поенима Немање Бјелице у последњој секунди. Један су од фаворита за освајање такмичења. Фенербахче чека пораз Шпанаца у Грчкој и тражи победу против Бајерна на свом терену како би дошао до првог места у групи. Оба меча су почела у 21 час. Меч у Атини је прекинут због дојаве о подметнутој бомби, вероватно неће бити настављен вечерас, па ће се видети шта ће од свега бити. Ипак, Барселона је водила у тренутку прекида са 40:23, па је готово извесно да ће они бити Звездин ривал.

ПАО је још један прошлосезонски ривал, који ове сезоне игра веома слабо. Иако су били у веома јакој групи, сигурно је да некадашњи шампион Европе није задовољан учинком од по 5 победа и пораза. Завршили су на трећој позицији, испред Арманија, због бољег међусобног скора.

Галатасарај долази из Звездине групе и одлично нам је познат. ТОП 16 су изборили победом у празној хали у Истанбулу против Олимпијакоса. Имају још два меча суспензије хале, па ће вероватно доћи до компромиса по којем би наш клуб гостовао у Турској управо у једном од та два прва кола друге рунде.

Повезане вести

4 comments

mariachi дец 19, 2014 at 22:43

SAMPIONII!!!!!!!!!!!!!

Reply
Marko дец 19, 2014 at 21:40

Pored ovakvih ekipa nemamo se cemu nadati,izuzetna grupa ali to je najmanje bitno.Mi smo svoj cilj ispunili i svake godine cemo pomjerati granice,nadam se tome.Spektakl nas ceka,jedino mi bode oci to sto se susrecemo opet sa galatom,to nije dobro.Ovo dalje za nas treba da bude samo ucenje,iskustvo, a znam da ce momci dati sve od sebe da probaju i nesto vise.

Reply
Republika Srpska дец 19, 2014 at 23:28

mogu da garantujem ne zbog euforije vec realno gledajuci da samo sem barse mozemo sve kuci da dobijemo a protiv zalgirisa albe i galate ocekujem pobjede i u gostima. moja predvidjanja su na kraju 9 pobjeda i 5 poraza

Reply
Boban дец 19, 2014 at 21:10

J**i Radonja, i ne vadi! :mrgreen:

Reply

Leave a Comment