Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда у друштву великана

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су велики успех пласманом у Топ 16 фазу Евролиге и то два кола пре краја прве фазе. Победом над Лаборал Кућом у последњем колу првог дела најелитнијег европског такмичења црвено-бели су обезбедили друго место у групи Д Евролиге, самим тим и место у групи Е где их очекује седам изузетно квалитетних ривала, а самим тим и 14 изузетних утакмица.

Ривали изабраницима Дејана Радоњића у другој фази Евролиге биће великани европске кошарке. Прво треба поменути највеће шпанске тимове Реал Мадрид и Барселона који су у ужем кругу фаворита за пласман на Фајнал фор Евролиге. Такође, заједно са Црвеном звездом Телеком у групи ће бити и добро познати ривали из прошле евролигашке сезоне Панатинаикос и Макаби чија имена и високи буџети обавезују на висок пласман у Евролиги. Такође, ту ће бити шампион Литваније Жалгирис, као и берлинска Алба која под тренерском палицом бившег играча Црвене звезде Саше Обрадовића доминира немачким првенством са скором 13-0. Звездин ривал ће бити и Галатасарај, противник из прве фазе најјачег европског такмичења.

ГРУПА Е

1. Реал Мадрид
2. Макаби Тел Авив
3. Панатинаикос Атина
4. Галатасарај Истанбул
5. Барселона
6. Црвена звезда Телеком
7. Жалгирис Каунас
8. Алба Берлин

О снази Звездине групе Е у Топ 16 фази најбоље сведочи податак, да само један од ових осам тимова није освојио ниједан међународни трофеј (Галатасарај), а да остале екипе у својим ризницима заједно имају 34 титуле у евро такмичења, од чега су чак 22 пехара намењена прваку Европе.

Такмичење у ТОП 16 фази Евролиге стартује 30. Децембра 2014. године и завршава се 10. априла 2015. По четири првопласиране екипе из обе групе озбориће пласман у четвртфинале Евролиге. Распоред утакмица ТОП 16 фазе биће накнадно одређен.

Повезане вести

1 comment

aca nis дец 20, 2014 at 02:30

Svaka cast, prizeljkivao sam ovu grupu za nas. Bice spektakularno, videcemo gde smo u evropi. Bez opterecenja, samo opusteno, mi jos ucimo, mlad je tim i odlican je za nase uslove. Svako zna svoju ulogu, niko ne igra za sebe, svi za tim i ginu na terenu za svaku loptu. Dangubic me veceras odusevio, bio je fantastican i bice on jos bolji sa velikanima. Dzenkins je isto sve bolji, vidi se da uzima sa puno samopouzdanja neke suteve, ne plasi se i pogadja. Blazicu nije mnogo trebalo da od mundobasketa dodje na svoje i opet pokazuje kakav je igrac, a i on je napredovao od prosle sezone. Jovic je inteligentan plej, ne srlja, ne uzima teske suteve, odlican u odbrani, niko se pored njega nije naigrao, odlican asistent, lucidan, fantastican za drugog pleja. Sve pohvale za mog zemljaka koji ce da bude samo bolji nadam se. Kalinic igra bar 30% bolje od prosle sezone, odlicna rola u reprezentaciji mu je dala samopouzdanje i ulogu obavlja besprekorno. Vilijams odlicno radi za tim, samo zbog njega su ostali igraci toliko bolji i vredi svaki ulozeni evro u njega. Cirbes radi dobro svoj deo posla, moze on to i bolje i bice sigurno. Ne ispada ne piku kao ranije, uigrava se i bice i poena u toku sezone. Bukvalno nemamo slabe tacke u timu, samo se nadam da ce Tejic malo vise, za nijansu da doprinese jer on to moze, vidi se, i onda nam ne treba niko od pojacanja. Sve pohvale za dosadasnju igru i rezultat, zelim ekipi i treneru svu srecu u nastavku sezone i prizeljkujem finale ili trofej aba lige jer je to jos jedna velika sezona evrolige i jos utakmica sa velikanima. Pravo je uzivanje gledati ovakvu Zvezdu u kosarci, ponos nacije i svakog Zvezdasa.

Reply

Leave a Comment