Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Рибница

Одбојкаши Звезде су пребродили још једну препреку у Купу изазивача, и прошли у осмину финала, избацивши фински Лоиму Раисио, али, по обичају, немају времена за одмор, јер се настaвљају обавезе у шампионату Србије. Почиње други круг регуларног дела сезоне, а наш тим дочекује Рибницу, са којом се већ сусрео два пута ове сезоне.

Одбојкашки клуб Рибница је основан 1954. године, а 1974. се пласирао у Прву савезну лигу. Четири године касније освојили су први трофеј – Куп Југославије, чиме су изборили учешће у Европи, и представљали нашу земљу у Купу победника купова, а још неколико пута су играли у европским такмичењима. Највиши ранг су напуштали само у неколико наврата, а већ неко време су стабилан суперлигаш. У сезони 2006/07 су стигли до финала плеј-офа, у коме је ипак тријумфовала Војводина са 3:1 у победама. Још три пута су играли финале националног купа, али нису успели да понове успех из 1978. године. Последњи пут су били у финалу прошле сезоне, када су поражени од нашег тима. Ове сезоне су испали из Купа Србије већ у осмини финала (бољи од њих био је суботички Спартак), а у Лиги су остварили скор 4-5, освојили 11 бодова, и након првог дела сезоне заузимају пету позицију (тј. деле је са Спартаком из Љига).

Са друге стране, црвено-бели су и даље у серији победа у домаћем шампионату и деле прво место са Партизаном, коме је управо Рибница „откинула“ бод у прошлом колу, и омогућила нашем тиму да се изједначи са „вечитим ривалом“. Црвена звезда је отворила ову сезону победом у Суперкупу Србије против Рибнице, а неколико дана касније се сусрела са истим ривалом и у домаћем шампионату, и остварила нову победу. Према томе, ривали се прилично добро познају, Звезди су највише проблема у тим утакмицама правили Окошановић, Радовић и Ћосић. Нема сумње да је наш тим фаворит на овом мечу, али је сигурно да ће Краљевчани покушати да искористе умор нашег тима након утакмице шеснаестине финала Купа изазивача. У сваком случају, уколико наш тим настави да улази максимално у меч, као што је до сада био случај (у шта уоште не сумњамо), нова три бода не би требало да се доводе у питање.

Дођите у „Шумице“, поздравите наше момке након што су презимили у Европи, помозите им да стигну до новог тријумфа. Након ове утакмице и паузе због новогодишњих и божићних празника следе дерби мечеви са Партизаном и Војводином, који би могли да одлуче о првом месту пред плеј-оф, у међувремену се играју и мечеви четвртфинала Купа Србије, па је свакако значајно направити добру увертиру, и наставити са добрим партијама.

Идемо до нове победе!

X коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда Рибница,

Дворана: „Шумице“, недеља, 21. 12. 2014. године, 18h

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš дец 20, 2014 at 19:59

Tačno tako, momci odavno zaslužuju svu podršku! Dobro igramo i ove sezone u Evropi i realno je da prođemo i Fino Kapošvara… Tim ima potencijal iako ove god. nemamo Dušana Petkovića.

Reply

Leave a Comment