Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Дангубић и Блажич: Показали смо да можемо да играмо против свакога

Иако одигран уз шкрипу патика и жамор са терена, уз понеки аплауз, кошаркаши Црвене звезде Телеком успели су да славе у мечу против Лаборал Куће. Изабраници Дејана Радоњића нису дозволили да их поколеба неуобичајен амбијент услед казне дисциплинског судије Евролиге и пред празним трибинама београдског храма кошарке савладали су шпанског представника, резултатом 90:82. На тај начин, црвено-бели тријумфално су завршили први део елитног такмичења.

Талентовани бек црвено-белих, Немања Дангубић, нагласио је да је његова екипа показала да може да игра на високом нивоу у у оваквом амбијенту:

– Сигурно да је специфична ситуација играти пред празним трибинама. Али, успели смо да пребродимо и то и показали смо да можемо да играмо у било каквој атмосфери. Јако ми је драго због ове победе, јер смо на прави начин завршили први део такмичења у Евролиги.

Млади кошаркаш није пропустио да прокоментарише Звездине противнике у Топ 16 фази:

– Наравно да нико пре почетка ове сезоне није очекивао да ћемо бити други, одмах иза Олимпијакоса. Сада смо поново добили јако квалитетну групу, где нам долазе звучна имена попут Панатинаикоса, Барселоне и Реал Мадрида… Биће још много лепих утакмица и великих изазова за нас. Топ 16 фаза је квалитетна сама по себи, тако да ће бити квалитетних мечева за нас, који год ривал да нам био. Нама предстоји да се што боље припремимо за то и да одрадимо наш посао – констатовао је Дангубић.

Са оценом свог саиграча да је било необично играти у “тренинг атмосфери”, сложио се увек енергични Јака Блажич:

– Дефинитивно је другачије – уз осмех је рекао плавокоси бек, а потом додао:

– Јесмо имали слике наших навијача на седиштима дворане, али није исто када они дођу и дају ти подршку и када је хала празна. Али, то је била једна утакмица, а сада ћемо сваку наредну одиграти пред нашим присталицама. Најбитније је да смо победили у оваквом амбијенту – сматра Блажич.

Миљеник Делија уважава сваког ривала, али поручује да се он и његов тим никога не боје:

– Ми смо доказали да можемо да играмо против свакога. Имамо добре противнике, али желимо сваку утакмицу да победимо. Наравно да неће бити лако, све су то одлични тимови. Имамо јако мало времена да наставимо победнички низ у АБА лиги, из које ћемо наше самопоуздање покушати да пренесемо и на такмичење у Евролиги.

Репрезентативац Словеније кратко се мислима вратио на прошлу сезону, када су црвено-бели за длаку прошли међу 16 најбољих тимова најпрестижнијег европског такмичења:

– Били смо близу и прошле године да остваримо овај циљ. Али, ове године смо научили неке ствари и стекли смо искуство играња најјачих мечева. Играчи који су нас појачали такође. Рецимо, Јовић и Калинић су наступали на Светском првенству и освојили сребрну медаљу. Можемо рећи да поседујемо добар квалитет и да можемо са сваким да се надмећемо, а то је најбитније – закључио је Блажич.

Повезане вести

Leave a Comment