Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Ако желимо да будемо шампиони, морамо да трчимо са шампионима

После још једне евролигашке победе, шесте у овој сезони, Црвену звезду Телеком у веома кратком временском року очекује нови дуел у АБА лиги. Црвено-бели ће у 13. колу регионалног такмичења гостовати у Скопљу екипи МЗТ-а, а меч је заказан за понедељак са почетком у 20 сати и 30 минута.

– МЗТ је екипа која је направила доста промена од почетка сезоне у играчком кадру, али и у стручном штабу. Пред наш меч ангажовали су Предрага Смарџиског који ће им у сваком случају донети велико искуство. Желимо да наш квалитет ставимо у функцију и на гостовању у Скопљу пружимо још једну добру партију и забележимо победу – почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић.

Евентуалним тријумфом у Македонији Црвена звезда би поставила нови рекорд АБА лиге по броју узастопних победа на старту регионалног такмичења. Црвено-бели су уписали 12 узастопних тријумфа и тиме се изједначили са екипом Олимпије која је у сезони 2001/2002 имала идентчан учинак. На констатацију да би победом против МЗТ-а Звезда ушла у анале регионалног такмичења, Радоњић спушта лопту и смирено каже:

– Размишљамо само о томе да наш однос према игри и приступ утакмици буду на највишем могућем нивоу, јер је то предуслов за освајање два нова бода . То су наше једине жеље и амбиције – поручио је Радоњић.

Тренер црвено-белих аналазирао је и састав групе у ТОП 16 фази Евролиге:

– Група нам је изузетно тешка, противници веома квалитетни. Све то су тимови који имају неупоредиво искусније играче и далеко веће буџете. Међу ривалима су нам пет клубова који су освајали титуле шампиона Европе, као и актуелни првак Старог континента. О репутацији клубова са којима ћемо у ТОП 16 фази одмерити снаге најбоље говори податак да су укупно освојили 34 међународна трофеја, од чега чак 22 пехара намењена прваку Европе. Занимљиво је да из наше групе само Галатасарај није освајао неко европско такмичење – рекао је Радоњић и потом додао:

– Мислим да је о Реалу, Барселони, Макабију и Панатинаикосу излишно трошити речи. Макаби је прошле сезоне осбојио Евролигу, Реал је био финалиста, а Барселона је освојила треће место на Фајнал-фору. То су тимови који сваке године важе за главне претенденте за пласман на Фајнал-фор, а тако је и ове сезоне. Жалгирис је најтрофејнији клуб у Литванији, синоним за игру под обручима у земљи која буквално живи за кошарку. Алба предвођена Сашом Обрадовићем игра сјајно и не треба заборавити да у немачком шампионату не знају за пораз у 13 узастопних утакмица. Због свих немилих догађаја који су се десили у Истанбулу мечеви против Галатасараја ће сигурно носити посебан набој и велики психолошки притисак. Они су решили своје фнасијске проблеме, доводе нова појачња и сигурно је да њихове амбиције расту – кратко је застао Радоњић и потом додао:

– Очекује нас изузетно тежак посао. Али, ми желимо да трчимо са шампионима, јер ћемо тако и ми научити да постанемо шампиони. Свака утакмица у ТОП 16 фази за наш млади тим, који је убедљиво најмлађи у овој конкуренцији, биће велика школа. Трудићемо се да из утакмице у утакмицу наставимо да растемо као тим – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment