Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Саша Обрадовић: Не знам како ћу се исконтролисати у Арени

Црвена звезда је хит овогодишње Евролиге. Млада екипа Дејана Радоњића је направила историјски успех и пласирала се у ТОП 16 фазу овог такмичења. У том делу такмичења наш тим очекују највећи клубови Европе, а међу њима и најбољи немачки тим, предвођен бившим Звездиним играчем. Наравно, реч је о Алби и Саши Обрадовићу.

Он је у разговору за Моцарт спорт истакао велико задовољство због успеха вољеног клуба и истакао каква осећања га везују за тим са Малог Калемегдана.

– Наравно да се интересујем за моју Звезду и пратим све шта се дешава. То је ипак мој клуб, у којем раде моји пријатељи, почев од Дејана Радоњића, преко Небојше Илића до Мирка Павловића и других мени драгих људи. Ето, баш смо недавно Дејан (Радоњић прим. аут.) и ја честитали један другом пролаз у ТОП 16 фазу Евролиге. Знате како, иако у Звезди нисам физички присутан већ годинама, ја осећам велику припадност и приврженост том клубу, који заиста волим. Ипак сам ја дете Звезде, које је са пет година отишло на стадион да гледа прву утакмицу и неко ко је у, назовимо то тако, „гробарској генерацији“ био један од ретких на другој страни – започео је врло емотивно овај разговор истакнути стручњак.

Признао је да су му осећања била помешана када је сазнао да ће му ривал у ТОП 16 бити управо Црвена звезда.

– Када сам сазнао да ћу као тренер доћи у Београд и играти против мог клуба, није ми било свеједно. Баш ме је један немачки новинар упитао како се осећам, а ја сам само рекао: „Ово није добро“, а-ха-ха. Сама чињеница да ћу одмерити снаге са Звездом на мене делује фантастично. Звезду воде моји пријатељи, са којима увек врло радо попијем кафу, кад год сам у Београду. Гледао сам неколико Звездиних утакмица ове сезоне и целу ту атмосферу која влада у Арени. Искрено, немам појма како ћу моћи да се исконтролише – искрено признаје Обрадовић.

На ред је дошла и кратка анализа црвено-белих.

– Звезда игра перфектно ове сезоне, што показује и сам резултат. Свиђа ми се како игра екипа, свиђају ми се и играчи који чине тај колектив. То је врло леп скуп младих и талентованих играча и играча попут Вилијамса, који Евролигу држе у малом прсту. Састав карактерише одлична физичка припремљеност и велике атлетске способности. То ми се свиђа – каже некадашњи плеј, не штедећи похвале на рачун Црвене звезде.

Међутим, упркос свему, наглашава за крај да се рачуни своде тек на крају сезоне и да је пред Звездом још много посла.

– Када после једне сезоне играња у Евролиги дођете до оваквог резултата, онда је то заиста екстреман успех. Звезда игра изнад свих очекивања, али не бих да говорим о коначним дометима овог тима. Не желим да стварам притисак мом пријатељу Дејану Радоњићу. Пазите, колико год добро играли, на крају нико неће ценити ваш рад на пола сезоне. Потребно је да се ствари приведу до краја на прави начин, а надам се да ће се то и остварити – закључио је Саша Обрадовић.

Повезане вести

Leave a Comment