Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Скопска драма исписала историју регионалне кошарке, Звездиних 13-0 за анале!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су МЗТ у Скопљу 79-76 (17-25, 18-30, 21-6, 20-18), после неочекиване и велике драме и тако исписала историју АБА лигеи регионалне кошарке са 13 победа. Звезда је након перфектног првог полувремена имала +20 (55-35), али је несхватљив пад у другом полувремену и одлични домаћин предвођен бившим Звездашима Цветковићем и Самарџијским, који су потпомогнути Шеховићем, умало стигли до велике сензације и постали први који су савладали Црвену звезду! Невероватна серија домаћих, пре свега, у трећем периоду када су са 21-6 стигли до -5, а затим и са 8-2 у последњем периоду дошли чак и до предности умало су срушили Звезду. Црвена звезда је изгубила чак 15 лопти, а стао је и скок. Ипак, прво Блажич, а затим одлични Јовић и Марјановић враћају Звезди предност и после узбудљиве завршнице доносе рекорд на Мали Калемегдан.

Звезда је одиграла перфектно у првом полувремену, веома брзо и лако стигла до предности и очекивало се да ће рутински доћи до нове победе. Међутим, у наставку на паркет су истрчали други МЗТ и друга Звезда, али се на крају испоставило да је игра из првог полувремена донела рекорд. Пред Звездом су редом падали – Левски, Цибона, Олимпија, Мега Визура, Задар, Будућност, Солнок, Крка, Цедевита, Партизан, Металац, Игокеа и МЗТ.

Свака част, момци! Браво, Дејане Радоњићу!

13. коло АБА лиге

МЗТ – Црвена звезда Телеком 76-79 (17-25, 18-30, 21-6, 20-18)

Хала: „Јанде Сандаски“

Гледалаца: 5.000

Судије: Рутешић, Драгојевић, Манолов

МЗТ: Диксон 8, Стајић 2, Класен 4, Мекић, Лучић 7, Самарџијски 17п 10ск 3укл, Младеновски, Шеховић 14, Николовски 5, Цветковић 19п 4ск 3ас 3укл. Тренер: Митев

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 12п 3ск 2ас 3ил, Ребић 2, Дангубић 5, Митровић 12п 10ск 3ил, Лазић 2ск, Блажич 6п 2ск 2ас, Калинић, Марјановић 10п 4ск 2ас, Тејић 5, Џенкинс 4п 2ас, Јовић 10п 2ск 4ас 3укл – индекс 17, Цирбес 13п 8ск – индекс 20. Тренер: Радоњић

Ток меча:

1/4 (17-25)

Црвена звезда је меч започела петорком Вилијамс, Џенкинс, Дангубић, Тејић, Марјановић, а на другој страни били су Цветковић, Диксон, Шеховић, Лучић и Самарџијски. Тејић је отворио меч тројком, затим је уз фаул Лучића, Дангубић погодио, али је промашио слободно бацање. Самарџијски је постигао први поен за МЗТ, а Марјановић, па Вилијамс погађали за Црвену звезду. Тејић са линије за слободна бацања, а затим и Боби Марјановић доносе Звезди 15-6, и највећу предност +9. Цирбес је после две личне грешке Бобија ушао у игру, а Самарџијски погађа само једно слободно бацање. Николовски смањује предност првим поенима, а затим Маркус Вилијамс постиже три поена за +10 (8-18).  Наставља са сајним потезима Вилијамс, леп продор и 9 поен. Прве поене уписује и Маик Цирбес, Звезда одржава +9 (22-13). Преко Класена и тројком Николовског, МЗТ се на минут пре краја прве четвртине приближава на -5 (17-22), а Цирбес и Дангубић постављају 25-17 на крају прве четвртине.

Вилијамс 9 поена, Тејић 5п, Марјановић 4п 2ск и Цирбес 4п. На другој страни, Шеховић 6п, Николовски 5п.

2/4 (18-30)

Другу четвртину су започели Јовић, Лазић, Дангубић, Митровић, Цирбес. Шеховић отвара поеном другу еоницу, затим узвраћа Цирбес са дистанце. Уследили су поени Самарџијског и тројка Диксона, а онда је Звезда дала гас и брзо стекла +13. Прво је Цирбес погодио уз фаул, затим је Дангубић искористио два слободна бацања, а Јовић украо лопту Цветковићу и закуцао за 39-26. Џенкинс је уписао прве поене, а након добре одбране и контре, Митровић погађа уз фаул, а затим и Цирбес постиже 13 поен, Митровић поново за +22 и педесетог поена на 2.40 до краја полувремена, (50-28). Серија Звезде 9-0, коју прекида Цветковић са линије за слободна бацања након што је Џенкинсу свирана неспортска лична грешка. У игру улази и Никола Ребић. Веома лако и брзо је Звезда направила предност и ишла ка великом достигнућу. Мини серија МЗТ-а на крају првог полувремена, коју прекида Ребић, (33-52). Џенкинс је врло брзо ушао у проблем са пеналима, четврта лична грешка. Уз звук сирене, Маркус Вилијамс постиже тројку за 55-35 и веома ефикасну Звезду у Скопљу.

Сјајан шут за три поена (4-8, 50%), из игре 63% и предност скоковима (20-11), уз доста расположене Цирбеса, Вилијамса и Митровића воде Звезду на корак до невероватних 13-0. Девет од тринаест поена Цирбес је погодио у другој четвртини уз одличних 6-7 из игре и шут са дистанце.

Цирбес 13п 5ск, Вилијамс 12п (2-2 за три), Митровић 8п 5ск, Дангубић и Тејић по 5п. На другој страни, Цветковић и Шеховић по 8п, Самарџијски 7п.

3/4 (21-6)

Звездину четвртину почињу Вилијамс, Лазић, Блажич, Митрович и Марјановић. Лучић погађа из тешке позиције уз звук сирене, а у наредном нападу и Предраг Самарџијски, његов 9 поен за (39-55). Александар Цветковић постаје први двоцифрени играч у редовима домаћина, 10 поен за серију од 6-0, коју прекида Боби Марјановић, (41-57). Звезда није постигла кош три минута до коша Марјановића. Калинић улази први пут у игру. Расположен је Цветковић, 12 поена, а МЗТ не постиже сигурне поене. Исправља то Самарџијски води МЗТ до серија од 10-2 у трећој четвртини, па Радоњић тражи тајмаут. Диксон погађа другу тројку, МЗТ серијом 13-2 стиже до -9, (48-57). Нагазо је линију Стефан Јовић, тек четврти поен Звезде у трећем периоду. Лучић узвраћа, а затим Цветковић краде лопту, Митровић прави фаул – искористио је једно слободно бацање за 51-59. Обично се треће четвртина зове Звездина четвртина, али можда је перфектно прво полувреме утицало на ритам Звездине игре у Скопљу. Стајић постиже два поена, Јовић узвраћа, Звезда само на +8. Лучић постиже тројку, седми поен у трећој четвртини, више од целог Звездиног тима у трећем периоду, 56-61.

Цирбес 13п 8ск, Вилијамс 12п, Митровић 8п 9ск, Марјановић 6ск 2ск, Јовић 6п 2ск 2ас. Цветковић 13п, Самарџијски 11п.

4/4 (20-18)

Вилијамс, Јовић, Блажич, Митровић и Цирбес започињу последњу четвртину. Шеховић и Митровић погађају, а затим и диксон и МЗТ стиже 60-63! Драстичан пад у игри Звездиних кошаркаша. Невероватна игра МЗТ, Шеховић и Цветковић воде МЗТ до првог вођства на мечу, 64-63! Невероватан пад Звезде у игри. МЗТ већ води 8-2 у четвртој четвртини. Дефинитивно, Александар Цветковић је архитекта невероватног преокрета. Митровић и Блажич враћају Звезди вођство, али Самарџијски погађа. Јака Блажич постиже четврти поен, стиже Звезде до 69-66. Дабл-дабл Луке Митровића, 12п 10ск. Бивши Звездини играчи муче Звезду – Цветковић 15п 3ск 2ас 3укл, Самарџијски 15п 7ск. Јовић постиже тројку, девети поен за 72-68! Три неуспешна, узастопна покушаја за три поена домаћина. МЗТ је побољшао скок у другом полувремену. Дуго без поена на обе стране, паузу прекида Самарџијски, који постаје најефикаснији на паркету са 17 поена. Сјајна комбинација Јовић-Марјановић, одличан продор и асистенција Јовића за Бобија који закуцава за осми поен, 70-74. Шеховић погађа оба слободна бацања, а Јовић и Марјановић поново одлично комбинују, десети поен Бобија Марјановића. Одлична одбрана Марјановића, Јовић је фаулиран. Одлична партија Стефана Јовића, али лош проценат са линије пенала (1-4). Цветковић погађа за драму, а након промашаја Џенкинса, Цветковић је ишао на кош уз фаул, али није успео. Вилијамс је без поена у другом полувремену. Блажич погађа оба слободна бацања, а најефикаснији играч на мечу, Александар Цветковић са линије за слободна бацања поставља коначни 79-76!

Најефикаснији у Звезди су били Цирбес 13п 8ск, Вилијамс 12п 3ск 2с, Митровић 12п 10ск, Марјановић 10п 4ск, Јовић 10п 2ск 4ас 3укл. Најефикаснији на мечу био је Александар Цветковић 19п 4ск 3ас 3укл, Самарџијски 17п 10ск 3 укл, Шеховић 14п 7ск 3ас 3укл.

У другом полувремену Звезда је покварила проценат шута, за 2 58%, за три 31%. У скоковима 15-14 за Звезду, што је и један показатеља боље игре домаћина.

Наставите низ – Левски, Цибона, Олимпија, Мега Визура, Задар, Будућност, Солнок, Крка, Цедевита, Партизан, Металац, Игокеа, МЗТ….

Повезане вести

10 comments

Teks Viler дец 23, 2014 at 07:35

Licno,nemam nista protiv da u doigravanje udjemo kao cetvrti,ispred Partizana koji bi bio peti.Mislim da ekipa ima nepotrebno breme da mora da pobedi svaki put.To je u sportu nemoguce.

Reply
Estrella Roja дец 23, 2014 at 00:05

Jedino pozitivno iz utakmice u Skoplju je nastavak našeg niza pobeda i postavljanje rekorda,ostalo je sve za zaborav.Nadam se da neko iz kluba gleda rezultate ankete o tome da li je potrebno pojačanje za nastavak sezone,ne zato što nismo nezahvalni kuč..ni sinovi kojima ni pobede u nizu(pa bile i ovako jadne kao protiv Rabotničkog) ne izazivaju egzaltaciju..već iz čisto racionalnih motiva kao posledicu neizbežnog zamora materijala kod glavnih igrača.Videlo se to i u ovoj čudnoj utakmici da pojedini nosioci igre,recimo,kapiten Mitrović deluju kao isceđene krpe,čak je i versatilni Laza ostao bez goriva.Sledi serija utakmica u Aba ligi,kao i početkom godine Real kao uvod u top 16,sasvim druga dimenzija košarke i generalno spektakla koji nismo,bar mi ljubitelji crrveno bele boje,nismo imali prilike da posmatramo.
Ele,svaka čast na dosadašnjim uspesima u jesenjem delu sezone,ali sada kreće ono glavno..i apropo toj činjenici nama je Neophodno Pojačanje,i to na poziciji gde igra Mitrović.Znam da finansije predstavljaju prepreku,samo je prevelik zalogaj top 8 da bi se tako olako prepustilo frazi „tim koji dobija,ne treba menjati,drugim rečima to je eufemizam za „ne pada mi na pamet da zavlačim ruke u svoj džep“.Stoga očekujem i potencijalne sponzore da uvide šansu koja nam se pruža,te da se otvore i time pomognu prilikom dovođenja jednog pojačanja.Verujem da bi time konkurisali za četvrto mesto u grupi i ostvarenju snova,podrazumeva se da to ne bude igrač koji bi popunjavao roster nego bi bio jedan od nosilaca.Moje je mišljenje da smo realno po kvalitetu negde šesto mesto u našoj grupi,računam i to da bi moglo da dođe do pada kod ključnih igrača jer mnogi poput Marjanovića i Vilijamsa igraju na svom maksimumu mogućnosti..tako da bi pojačanje bilo taj tas na vagi gde bismo prelomili u korist približavanju magičnom četvrtom mestu i ulasku u top 8.

Reply
pera дец 22, 2014 at 22:36

Simpatična utakmica koju smo mi hteli samo da odradimo bez previše znoja a to se najčešće onije o glavu. Drago mi je da je Cvele pokazao da je napredovao i da Rebić debelo mora da razmisli o svojim igrama. Ovako se grize kad hoćeš da igraš za klub koji voliš. Još jednom bravo Cvele.

Reply
vedips дец 22, 2014 at 22:36

alooooooooo adminiiiiiiii pa pobedili smo ako niste znali,i sto mi niste objavili komentaar od malo cas,jeste li vi u simbijozi sa onim bolesnikom

Reply
Vopi дец 22, 2014 at 22:24

Kako svima udovoljiti? To je nemoguće! Bravo Radonja, Bravo momci, Bravo Zvezdo!

Reply
vedips дец 22, 2014 at 22:18

Alo breeeeee admini pa dali ste toliko nesposobni na b92 pre saznam za pobedu nego na nasem sajtu,bruke jedne,nisam mogao da zamislim dan bez ovog sajta sada ste mi se smucili neradite vas posao kako treba i tacka,vratite predhodnu postavu a vi na ucenje ili mars breeeeeeee

Reply
РУК дец 22, 2014 at 21:51

Браво Радоња тупсону! 😀 😀 😀

Reply
mariachi дец 22, 2014 at 22:26

Cemu vredjanje Radonjica? Imate li vi postovanje prema njegovom ulozenom trudu, znanju i ponasanju? Ako vam ne valja trener Crvene zvezde imate preko puta brda jednog pedagoga pa neka vam o donosi pobede u top 16! Top 16 nije „napravljen“ od trojki Viljamsa i od Bobjevih skokova nego od timske odbrane koja druga u evropi pored Olijeve, a ta odbrana je zasluga Radonjica.

Reply
Delija mp дец 23, 2014 at 07:08

Ja sam cvrsto ubedjen da su RUK,Lomi,onaj iz JAgodine grobari.Ovakakv rezultat 13-0 sve pohvale sa svih strana,samo se njih par naslo da kude trenera.Gluperde sto ne umeju da postuju rad i znanje!

Reply
Djole-Jagodina дец 23, 2014 at 11:20

Ja sam iz Jagodine i nedaj boze da sam grobar.Uvek kudim ali kad imam razloga a do sad ih je bilo i to dosta,sad nisam opusten jer znam da kad je najvaznije podbacimo pa nesmem da baksuziram.Ruzno je nekog nazivati gluperdama samo zato sto drugacije misle.Jagodina je puna Delija i poznato je da kad god Zvezda igra u Jagodini bude najvise navijaca i najbolja atmosfera ako izuzmemo BG pa se zato nalazim prozvanim.

Reply

Leave a Comment