Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Оњило: Не верујем да ћу се вратити у Звезду

Много помпе је подигао Ифеани Оњило на Кипру и подсетио на Звездине грешке из блиске прошлости. У интервјуу за „Курир“, а преноси Мондо, нигеријски интернационалац поручује да не верује да ће се вратити у Звезду и да не жели ништа лоше да каже о клубу и ако је упознат са дешавањима у Љутице Богдана. Шампион Србије постигао је 18 голова на 15 утакмица ове јесени, а склоњени нападач 10 на 13.

Највећи проблем Црвене звезде ове јесени, у такмичарском смислу, била је неефикасност. Шампион Србије одиграо је полусезону са свега 18 постигнутих голова, а најбољи стрелац екипе био је неубедљиви Ђорђе Ракић са четири поготка.

Занимљиво, црвено-бели имали су (и имају) нападача на позајмици у кипарском Ермису, који је у исто време постигао десет голова! Иронично, играча баш таквог профила, који даје десет по полусезони, а 20 у сезони, траже тренер Ненад Лалатовић и челници Звездан Терзић и Славиша Кокеза ове зиме.

Наметнуло се логично питање да ли ће Звезда вратити Нигеријца са позајмице? Ако њега питате, неће. У интервјуу за „Курир“, Оњило је образложио због чега жели да се држи подаље Суперлиге, када је већ у могућности.

На Кипру се игра бољи фудбал, има неколико квалитетних екипа, које се боре за врх. Могу рећи да је кипарска лига јача од српске„, рекао је Оњило.

Лепо ми је овде, не могу да се пожалим. Добро су ме прихватили у клубу и фино сам се снашао. Све иде како треба, нарочито на терену„, додао је нападач којег је Црвена звезда платила огромних (за њене услове) 450.000 евра, лета 2013. године и онда га – „бенчирала“, па позајмила.

После четири године у Јавору и једне у Звезди, током које је одиграо само седам утакмица, Оњило резонује да му је боље да остане тамо где је на 13 мечева дао десет голова!

Овде сам повратио самопоуздање. Што се Звезде тиче… Стварно не бих да говорим ништа лоше о клубу и томе шта се све тамо догађа. Знам за све, али нећу да коментаришем„, рекао је Оњило и додао:

Не верујем да ћу се вратити у Звезду„, поручио је Оњило за крај интервјуа.

Да ли је Црвена звезда направила нову грешку у процени?

Повезане вести

3 comments

VLAJKO дец 23, 2014 at 21:22

Da, ogromnu gresku smo napravili, jer kod nas bukvalno ni jedan stranac nije dobio pravu sansu. Plasim se da se ne dogodi isto sa Mbodjom

Reply
Шимин дец 24, 2014 at 08:50

Да ли си ти гледао тог Мбођа или ти је сваки странац који дође појачање? Сећамо се каквих смо све странаца имали. Било је и оних који су деловали као да први пут играју фудбал.
С друге стране, нама су без минута играња у првом тиму отишли: Коларов, Матић, Ђуричић, Срнић, Симић, Максимовић и многи други. Мислим да је штета због њиховог одласка из Звезде много већа од тога што шансу није добио један Оњило, или што ће, надам се, Јовановић на пролеће бити испред Мбођа, који је за полусезону одиграо 30 минута у Напретку.

Reply
dusan дец 23, 2014 at 21:05

naravno da mu ne pada na pamet da se vrati. ono sto je, medjutim, interesantno jeste na kakvoj je on to pozajmici kad ga mi navodno hocemo a on iako ima ugovor ovde nece da se vrati. ova tzv. uprava sve laze. ja predlezem da se ime stadiona promeni u stadion zvezdan terzic.

Reply

Leave a Comment