Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда добила први меч четвртфинала Купа Србије

У првом мечу дербија четврфинала Купа Србије, одбојкашице Црвене звезде савладале су Јединство из Старе Пазове са 3:1 (25:23, 22:25, 23:25, 13:25). Звезда у Пазови није дочекана са белом заставом, што се и видело у прва три сета, али црвено-беле су заслужено дошле до победе.

Почетком првог сета игра се поен за поен, али Звезда прва успева да веже неколико поена и дође до 8:5. Међутим, Пазовчанке се брзо враћају у игру и до техничког тајм-аута имају +1 (12:11). Црвено-беле су добро искористиле предах и освојиле пар поена заредом, али не успевају да направи осетнију разлику. Наставља се веома уједначена игра у којој ниједна екипа не може да преломи сет. Домаће се у таквој игри боље сналазе, долазе до прве сет лопте (24:23), коју користе и освајају први сет.

У другом сету наставља се оно што смо гледали у првом – неизвесност и уједначеност. Звезда је опет та која прва успева да веже добре моменте у игри и то материјализује до техничког тајм-аута (10:12). Опет се враћамо игри поен за поен, са највише два-три поена заредом за једну екипу. Овог пута Београђанке се боље сналазе у тој ситуацији и стижу до изједначења у сетовима (резултат у другом сету 22:25).

Већ на почетку трећег периода игре Звезда убацује у већу брзину и води од самог почетка сета. Корак по корак, на техничком тајм-ауту има већ +4 (8:12). И после одмора наставља у добром ритму и домаће не успевају да се приближе. До прве сет лопте црвено-беле долазе на 21:24 и тада Пазова везује два поена. Међутим, наше одбојкашице не допуштају да их то уздрма и долазе до другог сета, 23:25.

У расположењу из трећег изабранице Бранка Ковачевића настваљају и четврти сет. Производ добре и убедљиве игре је чак седам поена предности на техничком тајм-ауту (5:12). Без опуштања и максимално концентрисано гошће настављају и у наставку. Предност је први пут у мечу и двоцифрена (6:16). Без већих проблема Звезда приводи и овај сет за крају, за 3:1, за победу!

Одбојкашице су овом победом потврдиле добру форму из првенства и не сумњамо да ће тако и наставити.

Други меч на програму је у четвртак, и тада ће Звезда бити домаћин у ,,Шумицама“ у 18h.

Повезане вести

Leave a Comment