Moja Crvena Zvezda
Архива

Venger prati Vilotića?

Vilota1208
Milan Vilotić

Pomalo neverovatna vest stiže ovih dana sa Ostrva. Naime, tamošnji sajt www.arsenalnews.co.uk, objavio je informaciju da je Arsen Venger zainteresovan za usluge štopera Crvene zvezde Milana Vilotića! Skauti Arsenala navodno su pratili našeg fudbalera u Moskvi, u dresu reprezentacije Srbije, gde je odigrao poslednjih desetak minuta meča.

Tačna ili ne, ova informacija ipak dobija na značaju kada se u obzir uzmu neke činjenice u vezi sa Vilotićem. U poslednje vreme, a naročito nakon sukoba sa trenerom Prosinečkim, sve češće se pominje odlazak visokog štopera iz našeg kluba. Da sve nije prazna priča potvrdio je i menadžer Milan Ćalasan, koji je nedavno izjavio:

„Vilotić je odigrao jednu utakmicu za Srbiju, iako Englezi ne bi napravili izuzetak kao što su povremeno činili, morao bi da sačeka da ispuni traženu kvotu. Sve zavisi od uticaja kluba, odnosno menadžera koji ga traži. Koliko znam, treneru Totenhema Hariju Rednapu su činili takve ustupke, povremeno i Vengeru, za razliku od Fergusona. Tri predstavnika kluba pratila su ga na utakmicama u Austriji, a potom odgledali i desetak Zvezdinih treninga. Za njih nema dileme: oni žele Vilotića odmah, spremni su da plate visoku cenu i samo kruti propisi mogu da spreče ovaj transfer.“

Poziv u reprezentaciju u prethodne dve akcije takođe ukazuje da bi u pitanju mogao biti odlazak Vilote u Englesku, gde su pravila jasna – samo igrači sa određenim brojem mečeva za nacionalni tim u protekle dve godine mogu zaigrati u Premijer ligi. Vilotić ispunjava samo mali deo ovog uslova, ali je poznato da određeni transferi mogu biti uspešno završeni nakon dodatne „molbe“ klubova da se pojedinim igračima izda radna dozvola. Veoma često, to je učinjeno Arsenu Vengeru, koji je u Arsenal dovodio mlade i neafirmisane igrače, bez reprezentativnog iskustva, koji bi se kasnije dokazali u najjačoj ligi sveta.

Sve ove činjenice ukazuju na to da interesovanje ipak postoji, ali da je sve još uvek na tom nivou i da ne još uvek ne treba razmišnljati o eventualnom transferu. Venger prati još nekoliko igrača, među kojima su Samba, Jagielka, Kejhil i Dan i sigurno je da će jedan od ovih igrača obući dres ekipe sa Emirejtsa.

Milan Vilotić u Crvenu zvezdu je stigao u leto 2009. godine iz Čukaričkog, sa statusom mladog reprezentativca. Bio je standardan te sezone, ali je na startu naredne zbog zdravstvenih problema i operacije morao da pauzira gotovo devet meseci. Uspeo je da se izbori sa opakom bolešću, uz podršku svih, počevši od igrača do navijača gotovo svih klubova u našoj ligi. U tim se vratio u Jagodini, u martu ove godine i odigrao finiš sezone. Početkom ove, dobija kapitensku traku i poziv u reprezentaciju, ali zbog nediscipline i sukoba sa trenerom Prosinečkim biva suspendovan. Ipak, zbog važnosti meča u Ligi Evrope, vraćen je u tim, pa je odigrao revenš meč protiv Ventspilsa. Ipak, čini se da će nakon dvomeča sa Renom napustiti naš klub. Upravo ekipa Rena zainteresovana je, pored Engleza za njegove usluge.

Vilotić je za naš klub odigrao ukupno 45 mečeva, od čega 38 ligaških i postigao dva gola. Ugovor mu ističe narednog leta.

Повезане вести

30 comments

Leave a Comment