Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Потребно нам је још оваквих утакмица

Црвено-бели су поразом од Реала започели Топ 16 фазу Евролиге и календарску 2015. годину. Екипа ће по неким проценама до краја сезоне одиграти преко 50 утакмица у свим такмичењима, а тренер Дејан Радоњић није био незадовољан издањем својих играча.

На новинарско питање на конференцији за медије да ли је ово била најлошија утакмица његовог тима у сезони, Радоњић је одговорио:

– Могуће, ако ви тако кажете, али не бих се сложио. Ако кажете да смо одиграли најлошији меч онда треба рећи и да смо играли против најјачег противника до сада, објективно. Реал је најбољи тим с којим смо се сусрели и то је битан разлог што је ово, понављам можда, био наш најлошији меч. Узроци постоје на обе стране, и до наше игре и до онога што је могло да се види на терену, где је њихов квалитет био очигледан – изјавио је тренер београдског тима и додао да играчима нема много тога да замери, а затим је наставио:

Реал је годинама уназад међу најбољима, константно су у борби за титулу првака Европе, с тим да су ове сезоне можда још намеренији да то остваре, јер су домаћини Фајнал-фора. Ми смо, подсећам, најмлађи тим у Евролиги и мојим играчима је потребно више оваквих утакмица. Чим су истрчали на терен и почели загревање, њихова спремност да играју у оваквом амбијенту могла је да се осети. Њихови играчи се лако прилагођавају на овакве услове, били су веома мотивисани.

1661915_848088165252081_8335644999837526448_n

На констатацију једне новинарке да су његови играчи направили много изгубљених лопти и грешака, тренер Црвене звезде је узвратио питањем:

– На кога тачно мислите ? А затим је прокоментарисао и статистичке параметре црвено-белих:

Имали смо 13, 14 изгубљених лопти. То је сјајно када играте против Реала. Рекао бих да је то изузетно мало. Изгледало је у неким тренуцима да делујемо лоше, али кажем, потребно нам је још оваквих утакмица да бисмо лакше решавали неке ствари. Било је и добрих делова игре, када противник није могао да постигне кош.

Црвену звезду очекује тежак распоред у наредном периоду, јер следе гостовања у Љубљани против Олимпије у оквиру АБА лиге, а затим и нови евролигашки изазов против још једног великана европске кошарке у Тел Авиву против Макабија.

 

Повезане вести

17 comments

ds јан 3, 2015 at 23:52

Navijanje nula,ocajnooo! I drago mi je sto cemo bar protiv Albe igrati u Pionoru,mnogo to bolje zvuci i veci je pritisak.Osim toga sto je Arena uvijek puna ne vidim nista drugo sa tribina,odluka kluba je da budu na gornjem prstenu vjerovatno zbog ubacivanja predmeta i nikad se ne znam ko moze istrcati na teren,ali idalje se baca,idalje se steti klubu Evroliga nas dere zbog ubistva Marka gdje nismo ni krivi ni duzni,kazne stalno dolaze i sve su vece,prijetili su nam utakmicama bez publike i vjerujem da ce se i to desiti a oni idalje tjeraju svoje odnosno ti pojedinci.A zadatak im je da bodre klub i navijaju,a nista od toga ne rade kako treba.

Sto se nase grupe tice dokazala nam je Alba pa i mi donekle da niko nije nepobjediv,previse smo respekta imali prema njima,neki se sa pritiskom nisu mogli boriti dok su neki bili kao lavovi,a imali smo i one kojima nije islo.Moj utisak je,i slazem se sa komentarom ispod da nam treba cetvorka jer mi mozemo i dalje od top 16,treba nam jos jedan oslonac jer vidimo kako to izgleda bez Bobija i Vilijamsa,neko ko ce da pogodi trojke i bude spreman da ih suta bez ustrucavanja i tako rijesi utakmicu.U par navrata Jovic je imao otvorene suteve i odustao je,a ono sto mi je najveci utisak ostavilo je sta se radi sa Djenkom,sinoc je u nekim trenutcima preuzeo odgovornost na sebe i on to moze nije nista promasio,ali uvijek se desava isto ili ode na klubu ili ga totalno iskljuce. Ne dobija lopte,trebalo je bas njega forsirati sinoc jer mislim da je bio spreman za to,nijedna akcija i blok nisu organizovani da bi on poentirao i to prepisujem Radonjicu jer se da primjetiti da ostavlja samo Vilijamsa za takve stvari a sinoc ga nije bilo,zaista malo lopti dobija ove sezone i zato nemamo pravog Djenku jer mu trebaju tako lagani kosevi da bi ga krenuli i sutevi s distance i za to bas krivim Radonjica.Sami smo sebi krivi kada se sve uzme u obzir,od promasaja za tri do slobodnih bacanja,od Dangubica biti nece nista,Jaku obozavam i svaki tim treba imati takvog igraca ali ove sezone vise vidim njegovu enegriju tipa kao sinoc ono otimanje lopte neko neku igru,mozda grijesim ali mi je bolji bio prosle sezone,vise je sutirao i trojke,i donekle se kontrolisao jer zna bas da pretjera kako ja volim za njega reci kao musica bez glave ahah 😀 Citam i komentare da Vilijams nije za velika djela,pa rano je o tome suditi zaista su ga dobro cuvali a bez njega ni Bobi nije nista,ono sto ja kod njega vidim kao problem je slab procenat,ima utakmicu gdje sutira trojke 5 od 5,na sledecoj isto toliko promasi,daje sebi za pravo dosta toga mozda i treba,Radonja ga tolerise e bas mi zato nije jasna situacija za Djenkom,kod njega nikada ne znas kako ce odigrati ali ima kredit zbog svega sto je pokazao,pa vidjecemo ovo je tek prva utakmica.

Reply
Marko јан 3, 2015 at 18:41

Krivo mi je moglo se to dobiti pa i Alba je Barselonu uzela i ne treba imati toliki respekt prema njima.Mozda ce me neko shvatiti pogresno,nije to iskustvo i sigurno da su kvalitetniji ali Real me nije impresionirao i vise smo sami sebe pobjedili u nekim trenutcima.Napad nam je bio problem u prvom poluvremenu poslje pad u odbrani,zaustavili nam ogranizatora igra a opet smo bili u egalu.Neki igraci moraju da se odmore,neki da prorade a ono me razocaralo su navijaci.Pa ni sam ne znam kako smo uspjeli biti prvi u 2014,citavo drugo poluvrijeme umjesto da zagrimi da se podignu igraci oni pjevaju uspavanke,ne cuju se i zato sam par puta pisao da se trebaju dole spustiti.Jako smo losi nije to kao prije, da ne napunimo Arenu toliko koja donekle to navijanje baci na stranu,bilo bi katastrofa.

Reply
cz јан 3, 2015 at 18:32

Velika greska je sto si rekao da nam ne treba cetvorka,to se sinoc vidjelo a i tek ce.Cetvorica igraca nam ne ulaze u Evroligi cak ni u Aba ligi,Tejic i Rebic neku sicu od minuta imaju.Kratka nam je klupa,i zbog toga smo donekle izgubili slazem se sa tim da nije trener kriv sto smo mi onoliko trojki promasili i slobodnih bacanja,ali citavu 4/4 on igra bukvalno sa drugom postavom i odma se predaje.Ja zaista nisam ocekivao pobjedu,i jeste nama cilj bio top 16 ali vidio sam da mozemo i vise od toga,sinoc smo sami sebe pobjedili ali nema veze,sta je tu je ali neke greske se moraju popraviti ne zbog Evrolige vec nase borbe za trofeje.Znao sam da ce momci dati sve od sebe i tako ce biti u nastavku,ali to nam donosi problem koji ce se mozda odraziti u plej ofu Aba lige,veliki umor i opet kazem kratka klupa jer se Radonjc uopste ne trudi da nesto uradi od onih momaka,nije jos nasao utakmicu gdje ce Cvorovica i Kaplanovica da ubaci,a bilo ih je.Ono cega se jos bojim je Luka Mitrovic,momak me odusevljava sinoc je sam u nekim momentima odlucivao utakmicu,odvazan je i pravi kapiten ali izdrzati nece,vjerujte mi,nema zamjene,nema ni sekunde odmora.Jos jedna stvar,na pocetku sezone prica ,mlad tim,jos cemo napredovati ja licno ne vidim napredak od prve do ove poslednje utakmice,tempo je isti,igra je ista a mjesta za napredak ima i balans se mora naci da bi bili svjezi za ono sto nas ceka.Dangubic,ovo od njega nisam ocekivao mozda mu treba jos jedna sezona da se navikne na sve ovo,ali time mi gubimo jos jednog igraca,ni Djenka nije isti i bukvalno igru nam vuku stalno isti pojedinci,jos kad onako Vilijamsa zaustave i Bobija,pa donji smo.Iskreno se nadam da cemo pustiti Olimpiju,da bi se odmorili i prije svega izbjegli partizan na cetvrtoj poziciji jer tu sami sebi pravimo problem.

Reply
Mikena јан 3, 2015 at 16:14

Odavno se nisam javljao da išta komentarišem na ovom sajtu.Slažem se da Radonjić nije trener za nas,jer rezultat se sabira na kraju sezone,on je jedini validan.Velika verovatnoća je da ćemo igrati sa stokom u polufinalu ABA lige,sve nam je poznato na šta su sve spremni,ali ima jedna sitnica koja može odrediti tok tih susreta,suđenje.
On će verovatno praviti viđene scene,pritiske,vređanja,psovanja,kukanja,ludovanja,možda i povlačenje ekipe sa terena,kao prošle godine,ali zaboravljamo da je ovo ABA liga,a ne naše prvenstvo gde krmcov radi šta hoće.
Pokuša li isti scenario u ABA ligi,tako će ga odrapiti da će mu uši brideti za vjek vekova,budite uvereni,nije mu to naša liga pa da može kako hoće.
Oni definitivno treba da plate cenu lopovluka koje su godinama činili kada im je sve bilo dostupno i dozvoljeno.Zato ih treba gurnuti u kanal da se udave,zadati im udarac kao maljem,jer bez EL oni nestaju.Zaslužili su,sve se vraća,sve se plaća.

Reply
Mississauga јан 3, 2015 at 14:30

A Sasa Obradovic lagano protiv Barse .
E, ON NAM TREBA !

Reply
Бранимир јан 3, 2015 at 15:39

Још само када би ми требали њему. Била би то љубав на други поглед. Подржавам!

Reply
Dejo јан 3, 2015 at 13:43

Trazi Radonjicu da ti dovede Keselja i jos neke kandidate cu ti poslati Radonjicu da reces uz Keselja pa vi odaberite koga ce te dovesti a bice u pitanju Litvanci http://en.wikipedia.org/wiki/Edvinas_Šeškus ,http://en.wikipedia.org/wiki/Martynas_Gecevičius ,http://en.wikipedia.org/wiki/Adas_Juškevičius, http://en.wikipedia.org/wiki/Žygimantas_Janavičius ovo je Litvoos Ritas klub Radonjicu ajde reci Covicu da dovede jednog od ovih igraca uz Keselja jer su potrebni jos dvojica na spoljnim pozicijama u nasem KK Crvena Zvezda ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Бранимир јан 3, 2015 at 14:15

Па, добро Дејо, гдје си ти?! Овдје се води озбиљна расправа о Звезди и Топ 16, а ти цугаш и славиш, мислиш само на себе. Слушај, Кешељ је мали калибар за нас, то је превазиђена прича, озбиљно смо подигли љествицу стандарда квалитета. Него, ти твоји Шушкаси и Вичијуси, јесу ли чему? Немој да само млатиш са именима и тежиш самопромоцији или атракцији, мораш и да одговараш за скаутизам. Шта играју ти твоји трефови? Шта ти мислиш на којим смо позицијама танки?

Reply
boban јан 3, 2015 at 14:51

aha ha , dobar si 😛

Reply
Teks Viler јан 3, 2015 at 07:43

Ne mogu da verujem koliko smo medijski inferiorni u odnosu na JSD!Pisu se analize o pomoci vladajuce garniture nasem fudbalskom i kosarkaskom klubua a njihovi bivsi i sadasnji fudbalski predsednici ojadili srpska preduzeca i stotine ljudi u inace najsiromasnijoj ekonomiji zavili u crno.Za to vreme Gudu Vujosevica i njegov gepek klub sponzorise ni manje ni vise nego NIS!Nego,kad smo vec kod Gudjonsena,neko je ovde lepo podsetio da nas je *tukao*sa 40 razlike kada smo se borili za opstanak u jadranskoj.Za vikend igramo sa njihovim rivalom za f4,Olimpijom.Ne kazem da treba namerno izgubiti vec samo pustiti Tejica i Rebica da igraju i sticu iskustvo.Kada ce igrati ako ne u ovakvim duelima.Jos nesto,Guda se uvek ucuti kad mu treba zvezdina pomoc a cim se ukaze prilika lukavi Dukljanin oplete po nasem klubu.Neka on objasnjava gde su im pare kada bude odmarao za vreme jadranskog f4 a mi smo tu da im omogucimo odmaranje.

Reply
Бранимир јан 3, 2015 at 14:04

У праву се, ренџеру. Ипак, Гаргамел нема реалну конкуренцију за 4. мјесто. Олимпија је никаква и распада се сама од себе. Очекујем да је Звезда добије са другом поставом (Јовић, Џенкинс, Дангубић, Тејић, Цирбес) и играчима који имаму мању минутажу. Можемо им сапети и ноге или им одредити да гађају само лијевом руком, свеједно. Цибона је можда најозбиљнији тим, али се још тресе од цунамија. Остали – дроба, ниђе везе. Зато, у праву си, полуфинале АБА лиге је већ заказано и треба се спремити за тај рат.

Reply
mali rendzer јан 3, 2015 at 17:14

tooo brate Srbine! Poseri se na Mirogoj 😎

Reply
otpisani101 јан 3, 2015 at 00:16

jedno je sigurno,bojim se da radonjic velike utakmice ne zna da dobije…prosle sezone radonjic je proglasen za najboljeg trenera aba lige…i onda izgubio polufinale aba lige od cibone i nas plej of od partizana i to vrlo ubedljivo,ocekivali smo bar neizvesne zavrsnice…real je favorit za osvajanje evropske titule i taj poraz nije bitan…mene brine to sto radonjic ne zna da osvaja trofeje…plasim se da ce se ponoviti prosla sezona,ekipa ce maksimum forme imati pre plej ofa i da ce kada se odlucuje ,forma biti u silaznoj putanji…i sta vredi top 16 i sta vrede sve pobede u aba ligi ako se ne osvoji ni jedna titula…daj boze da gresim ali radonjic nije trener za velike utakmice…

Reply
Бранимир јан 3, 2015 at 13:54

Што слутиш црно? Кажу: како мислиш и размишљаш – тако ти се и дешава. Ја мислим да су полуфинале против Цибоне изгубили искључиво играчи који су шутирали упола за 1 и 3/32 за три. Шта је могао, пробао је све, ротирао, нико није био „нормалан“. Десило се, да се прича. И јуче су се сви изредали. Да ли жалимо за неким. За Ребићем? Постоји један дио на којем му много замјеран, а тиче се мотивације.

Reply
otpisani101 јан 3, 2015 at 14:53

ok,postujem tvoje misljenje…ali?…radonjic igrao za 4 titule sa zvezdom i nije osvojio nista…prosle sezone niste pisali da je partizan bio kvalitetniji pre plej ofa dok je radonja drzao prvo mesto u aba ligi…kada nas partizan rasturio u 3 utakmice,onda branioci dejana radonjica se setili da je partizan imao jaci tim i da li je imao bas toliko jaci tim ,da nismo bili ni blizu pobede u svim susretima…radonjic ne zna da igra za trofeje,radonjic lagano dobija obicne utakmice a kada treba imati petlju igraci mu se pogube na utakmici…to je vec vidjeno…i daj boze da radonjic osvoji nesto,bicu najsrecniji sto me je demantovao…

Reply
drula јан 2, 2015 at 23:11

ti nikada neces nauciti radonja koliko god ovakvih utakmica da bude

Reply
Бранимир јан 3, 2015 at 13:48

Па и он се учи. Млад је, научиће. А можда и неће.

Reply

Leave a Comment