Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфери

Звезда на Бадњи дан представила ново појачање, договорила још два, Ковачевић у Франкфурту!

Након краће паузе, након завршетка претходне године, и представљања Александра Луковића и Душана Анђелковића, Црвена звезда је данас промовисала ново појачање.

У питању је Саша Стојановић, доскорашњи фудбалер румунске Универзитатее. Стојановић игра на позицији централног везног фудбалера, има 31 годину и искуство играња у Холандији, Израелу, Грчкој, Румунији и на Кипру, који је задужио дрес са бројем 7. Каријеру је почео у нишком Радничком, али је отишао у славни ПСВ из Ајндховена већ са 18 година. Тамо је био под уговором пет година, али није успео да заигра. Провео је сезону на позајмици у Ајндховену, а затим је овај клуб откупио његов уговор. За две сезоне је забележио 69 утакмица и 18 голова. Прешао је у Розендал, где је на 62 меча дао 13 погодака, да би пре повратка у Ниш наступао за Арис из Лимасола и Етникос. Од 2012. до 2014. играо је за Раднички и на 46 утакмица постигао 10 голова. Преселио се потом у Румунију, тамо одиграо полусезону, а сада ће појачати наш тим.

– Најпре желим свима да пожелим срећан Бадњи дан! Јако сам срећан сам што сам дошао у Црвену звезду, у коју је требало да дођем и као врло млад играч, али сам ипак отишао у ПСВ. Знам да су очекивања велика и знам која је одговнорст на мени. Управо ми је највећи мотив за долазак у Звезду освајање титуле. Неће бити лако, али потрудићу се да дам велики допринос том циљу – рекао је нови Звездин фудбалер. Могу да играм на више места у везном реду, а најбоље се осећам као плејмејкер, иза шпица. Као млад сам, кажем, могао у Звезду, али одлучивао је Раднички који ме је послао у ПСВ. Тамо је у тим тренуцима био Ван Бомел на мом месту и нисам могао да прођем. Ипак, изгледа да ми је било суђено да обучем црвено-бели дрес .

Пре њега и поменута два искусна играча, уговор је потписао Милош Цветковић, бек Напретка у претходној полусезони. Договорена су и појачања у нападу, у виду Нигеријца Саламија и Џошуе Паркера, а в.д. спортског директора Блажо Раосављевић је потврдио и да се очекују Црногорац Петар Орландић и када је реч о везном реду, Раде Крунић. Паркер ће се појавити на почетку припрема у четвртак, док се долазак Саламија очекује после репрезентативних обавезa.

Што се тиче одлазака, Александар Ковачевић је отпутовао у Франкфурт на финализацију трансфера са Ајнтрахтом.

Ковачевић је на излазним вратима, више би требало да се зна за два дана. Иста је ситуација са Дарком Лазићем, док клуб преговара око одласка Дарка Лазовића, завршио је Раосављевић.

Повезане вести

9 comments

Deda јан 7, 2015 at 16:25

Ovo je tesko razumeti. U tolikom smo finansijskom minusu a dovodimo sve sto nam se nudi, sta ce Zvezdi Andjelkopvic, sta ce ovaj Stojanovic, pa hoce jos i Krunica i onog sto igra u Sloveniji, imacemo 10 i vise veznih igraca. Isto tako hoce i dva centarfora. Dok trener izabere najbolje, dok sklopi ekipu, zavrsice se prvenstvo a mi drugi ili treci.
Pitanje za upravu zvezde: ZASTO?

Reply
Damjan Martinovic јан 6, 2015 at 19:36

A Zvezda i kondicioni trener???Pre cemo dovesti Salatu i Bozica nego kondicionog trenera!Ovi nasi ne trce i u tom grmu lezi zec!Napusti nas kondicioni i dva pomocna trenera u sred sezone.A ko iole prati strani fudbal zna da je strucni stab jednako bitan ko i trener!Ali kondicioniiii,za pocetak,Zvezdoooo!!!

Reply
jagodina navija za zvezdu! јан 6, 2015 at 18:56

Nadam se da necemo dovoditi famozne zadnje vezne.Tu nam je Gruja,moze i Rile da odigra na toj poziciji pa mozda i Bosancic.

Reply
mmmm јан 6, 2015 at 18:54

Lik iz Rumunije kaze da ga je pratio tamo. Igrao iza spica, odlicno se snalazi s loptom, zna da posalje brz pas unapred i brzo da nadje dobro resenje. Ipak, fizicki uzasno nespreman, sto mu se vidi u igri. Valjda ce biti dobar posle priprema.

Reply
dusan јан 6, 2015 at 18:29

stojanovic je bio talentovan igrac. ako moze da se fizicki spremi bice od koristi. njegov dolazak znaci da cemo retko gledati savicevica i bosancica. sredina ce verovatno biti: katai desno, ristic levo, grujic i stojanovic u sredini. mislim da bi nam i orlandic znacio. brz je i jak. neophodno je da igramo sa dva spica i u formaciji 4-4-2. bez eksperimenata

Reply
Звезда шампион! јан 6, 2015 at 17:32

Добродошао Сале!
Што се тиче ових појачања урадили смо одличан посао једини проблем је што смо остали без два задња везна а ту је сада само Грујић(у случају не дај Боже повреде имали бисмо велики проблем).Са друге стране имамо превише офанзивних везних Босанчић,Савићевић,Аврамовски,Ристић,Стојановић,Катаи(њега ће вероватно стављати на крило) и сада стварно не схватам шта ће нам још и Крунић.Што се шпица тиче довољан је Салами,не треба нам Орландић.

Reply
pera јан 6, 2015 at 21:27

Momčino zadnjeg veznog umesto Kovačevića treba da igraju Bosančić, Grujić i Ristić. Rade Krunić je igrač sredine terena ako očisti papire sa izuzetnim karakteristikama organizatora napada i biće sigurno najveće pojačanje prelaznog roka. Osnovno je ovde što i neki drugi potenciraju, trenažni kadar pre svega kondicioni trener, izuzetno pripremljene i odradjene pripreme i bar jedan nedeljni trening na fizikalijama. Struka mora da počne da funkcioniše po principu da treneri od omladinaca pa nadalje budu deo stručnog štaba. Pižon bi to morao da objedini i unapredi. Dakle prvo kondicioni trener i dobre pripreme i normalno sistem 4 4 2 ne ponižavajuća sa jednim špicem. Sezona je duga mislim da je prelani rok dobar sem Andjelkovića koji je nepotreban timu.

Reply
Звезда шампион! јан 6, 2015 at 22:05

Искрено мислим да је штета да Ристић игра толико дефанзивно и за њега и за тим,Босанчић је крш где год да га ставиш.

Reply
Ivan јан 6, 2015 at 14:30

Momak je fenomenalan igrac, daleko bolji od svih koje imamo. Nadam se da ce dobiti sansu, a ne sumnjam da ce je iskoristiti. Zivi bili pa videli, ja sam ga pratio cele prosle sezone u Radnickom iz Nisa, bio je bez konkurencije na svim utakmicama.

Reply

Leave a Comment