Moja Crvena Zvezda
АрхиваВатерполоИнтервјуи

Виктор Јеленић за МЦЗ: Уз навијаче можемо постићи много!

Viktor Jelenić
Viktor Jelenić

Ауторитет на терену, као и ван њега. Лидер. Као играч доносио је медаље националном тиму, сада то жели и као први човек нашег ватерполо клуба. Неко кога Звезда мора да има, пре свега сјајан човек и велики Звездаш! Виктор Јеленић.

Пре две, три године, нашој ватерполо секцији је претила судбина и прича кошаркашке. Међутим, захваљујући Виктору и директору клуба Игору Милојевићу ватерполо је на путу да нам доносе нове радости и буде пример Спортског друштва. Дошли су у последњем и вероватно најгорем тренутку по клуб, засукли рукаве и кренули без имало помпе.

Данас смо у прилици да се уздигнемо високо, где нам је и место. Са председником нашег ватерполо клуба господином Виктором Јеленићем смо разговарали о досадашњем учинку, наредној сезони, новим изазовима, ексклузивно за наш сајт.

Коментар о досадашњем учинку на челу клуба?

ВЈ : Задовољан сам, били смо трећи у протеклом првенству, на корак од другог места у првој сезони. Развијамо омладинску школу, добили смо боље услове за рад од претходних. Имамо 400-500 клинаца у три класе. Настављамо у истом ритму.

Очекивања за наредну сезону, следи борба на три фронта?

ВЈ : Имамо заиста тешку групу (у ЛШ, прим. аут.), али исто тако учинићемо све да се квалификујемо за други турнир. Што се тиче првенства, Војводина је остала у истом саставу, јача за опорављеног Вуксановића и очекује нас јака борба за друго место са њима, то је реалност. Партизан је највећи фаворит. Ми имамо још да радимо…

У клуб је стигло неколико звучних појачања.

ВЈ : У Југославу Васовићу, нашем бившем репрезентативцу и играчу, имамо велико појачање. Излишно је говорити о његовом искуству и знању, велики подстрек за младе играче. Довели смо још Марка Аврамовића, репрезентативца и младог репрезентативца Саву Ранђеловића, који је био жеља још прошле године. Ту су још Филип Кљајевић, такође наш бивши играч, и два млада центра Стојчић, кога смо довели из Немачке и Милијановић, који је дошао из Америке. То је наша окосница и нада за следећу сезону. Оптимисти смо.

Следе припреме?

ВЈ : Што се тиче припрема цео ток ће највероватније бити одрађен у СЦ ”Милан Гале Мушкатировић“. Имамо пут за Марсеј за први квалификациони турнир за ЛШ, касније се враћамо у нашу базу.

Колико дуго може бити овај тим у континуитету на окупу?

ВЈ : То се никад не зна, зависи од много фактора. Наравно да бисмо ми то волели, али не зависи све од нас.

Финансије?

ВЈ : Ове године је све било ок, надамо се да ће бити и даље. Ниста не прејудицирамо, радимо плански.

Ваш коментар о Светском Првенству у Шангају, Србија је освојила сребро?

ВЈ : Наставили смо континуитет освајања медаља и направили велики резултат, то је најбитније. Свако жели да буде најбољи на великим такмичењима. Момцима свака част!

Коментар о стању у српском ватерполу?

ВЈ : Репрезентација је на нивоу, клупски није на истом. Имамо само три врхунска тима и то је велика штета за спорт који нам доноси медаље у континуитету.

Дејан Савић је ставио тачку на дугогодишњу каријеру, и нови је тренер екипе.

ВЈ : Зна се ко је био као играч. Дуго је водио млађе категорије репрезентације, сада је и селектор младе репрезентације. Нема шта пуно тога да се каже, прича сам за себе.

Виктор је имао и поруку за навијаче за крај интервјуа.

ВЈ : Велика је ствар за наш ватерполо оно што смо видели на реванш мечу плеј-офа на Ташу против Војводине. За трофејни спорт као што је ватерполо јако велика. Последњи пут сам онако нешто видео 1993. године. Драго нам је што смо успели барем на тренутак да повратимо навијаче и нема сумње колико можемо са њима. Надам се да ће се у још већем броју вратити и следеће сезоне.

Све љубитеље ватерпола и наше навијаче позивам да у што већем броју дођу и покажу ко заиста стоји иза Црвене звезде, а нашим момцима дамо крила да полете још више.

Повезане вести

7 comments

Leave a Comment