Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Лалатовић – Најбитније је да се на време уиграмо

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, изнео је пред новинарима своја очекивања уочи почетка припрема за пролећни део сезоне. Звездин тренер је открио на који начин ће његови фудбалери тренирати наредних дана, а говорио је и о припремама у Словенији, односно Турској.

– У ова три дана ћемо направити мали увод у оно што чека моје играче од понедељка. Данас и сутра ће имати по један тренинг, након чега следе лекарски прегледи, а већ у суботу ће тренирати два пута. Праве припреме почињу од понедељка, и од тада ће тренирати два пута дневно. 18. јануара идемо у Терме Чатеж, и тамо ћемо бити 10 дана. Током тог периода, одиграћемо три пријатељске утакмице. Радиће се на физичкој спреми, и трудићемо се да се што боље припремимо за почетак сезоне и уједно упознамо са новим играчима. Потом долазимо у Београд где ћемо провести три дана, а после тога путујемо у Турску где ћемо провести 15 дана, и одиграти седам пријатељских утакмица – рекао је Звездин стратег.

Лалатовић је задовољан оним што је до сада урађено у прелазном року, али истиче да он још није завршен за Црвену звезду, ни када су доласци, ни када су одласци у питању.

– Од странаца, за сада је дошао само Паркер. Са квалитетима Луковића, Анђелковића, Цветковића и Стојановића сам добро упознат и мислим да ће бити велика појачања. Паркета сам гледао преко дискова, и сви људи са којима сам се чуо рекли су све најбоље о њему, и ја се надам да ће бити појачање за Црвену звезду. Очекујем још појачања, у преговорима смо са Саламијем, репрезентативцем Нигерије, потом и са Крунићем. Салами ће одиграти две утакмице са репрезентацијом које ћемо погледати. Треба видети и ситуацију са играчима који ће напустити клуб. Ту мислим пре свега на Ковачевића и Лазића који имају понуде. Након тога ћемо знати да ли још неког треба да доведемо. Задржали смо све младе играче, и мени је драго што су и Ристић, Грујић, Рајковић, Јовановић, Јовић, зрелији за ту једну полусезону. Добијаће и даље шансу, како они, тако можда и још неки млади играчи – рекао је Лалатовић, који ће несумњиво имати значајно измењен тим у односу на почетак сезоне.

– И на лето када сам дошао пуно играча је отишло, а и сада практично имам нов тим. Утакмицу против Радничког из Ниша на пролеће ће почети потпуно други тим у односу на утакмицу против Радничког коју смо играли јесенас. Није то лако ситуација ни за једног тренера, али, ћутим, не желим да испадне да само кукам. Мени је битно да барем на почетку припрема имам што више играча како бисмо се на време уиграли.

Звезду чека тежак задатак – сустићи ривала који је удаљен шест корака.

– Битно је да се на припремама уиграмо што је боље могуће, а потом кад почне првенство, ићи ћемо утакмицу по утакмицу. Није лако победити свих 15 утакмица и ја нећу да кажем да ћемо ми то урадити, али, тврдим да ћемо дати све од себе – закључио је Лалатовић.

 

Повезане вести

Leave a Comment