Moja Crvena Zvezda
Архива

Startuju i fudbalerke

Dan pre nego što naši momci krenu u novu sezonu domaćeg prvenstva utakmicom protiv Spartaka iz Subotice, na teren u Knjaževcu, na megdan ekipi „Nives“ izaći će naše dame u kopačkama. Kao i svim klubovima u crveno-belom, ambicije su najviše moguće, i već u subotu ekipa trenera Darka Stojanovića jurišaće na pobedu.

– Dobro smo trenirali u pripremnom periodu, o čemu svedoči i podatak da smo nedavno u generalnoj probi pred start prvenstva, igrali nerešeno sa višestrukim prvakom Bosne i Hergcegovine, ekipom SFK iz Sarajeva koja je redovan učesnik Lige šampiona. Na poluvremenu smo imali prednost od 2:0, da bismo u nastavku malo popustili i dozvolili protivnicama da izjednače – raportira trener našeg ŽFK, koji najavljuje da će njegove cure iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje.

– Zadovoljan sam formom u kojoj se nalazimo, ali moram da istaknem da mi još nismo kompletirali ekipu i očekujemo da nam se do 15-og Avgusta priključe još četiri mlade i talentovane igračice sa kojima ćemo biti još jači – rekao je Stojanović.

Glavne konkurente u borbi za trofeje trener naših devojaka vidi u ekipama Mašinca, Napretka i prošlogodišnjeg šampiona, Spartaka iz Subotice.

– Biće veoma teško, ali mi planiramo da već sutra osvajanjem tri boda protiv Knjaževčanki od kojih smo bar na papiru kvalitetniji najavimo berićetnu sezonu. Mnogo očekujem od mojih devojaka, pre svih Ivane Bobić koja igra na poziciji centralnog veznog i napadača Andrijane Pešić i Jovane Damjanović – navodi Darko, koji poziva sve navijače Crvene zvezde da svojom podrškom sa tribina pomognu novoformiranom članu našeg sportskog društva da već u prvoj sezoni zabeleži visok plasman.

Nakon utakmice koja se igra sutra u Knjaževcu sa početkom u 17 sati, devojke u crveno-belim dresovima beogradskoj publici predstaviće se u sredu u meču sa jednim od najtežih rivala, Spartakom iz Subotice. Ajmo, devojke!

Повезане вести

6 comments

Leave a Comment