Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезди припала драма у Сремској Митровици, за невероватних 17 од 17!

Црвена звезда је забележила седамнаесту победу у низу у АБА лиги! Пала је и Мега Визура, у драматичној завршници!

На крају, Мега Визура – Црвена звезда Телеком 75:77 (19:14, 14:27, 19:19, 23:17)!

У првом полувремену, Звезда је прешла пут од приличног заостатка (2:10, 14:21) до минималног вођства средином и сасвим пристојног на крају друге четвртине. Након слабе првог, у којој су Марјановић и Џенкинс били први поентери, а Калинић био одличан у скоку, Звезда је одиграла знатно боље у другом делу првог полувремена и преко сјајног Цирбеса и Блажича дошла до прикључка, а потом и до вођства. Цирбес је скакао под оба коша,  постао и најбољи стрелац тима, док је Блажич погодио битне поене (3+2). У самом финишу, Дангубић, Џенкинс и Вилијамс су били прецизни, па је Звезда дошла до +8.

Трећа четвртина протекла је у знаку Вилијамса и Калинића на њеном почетку, а затим и Луке Митровића у наставку. Прва двојица су везала две сјајне акције на почетку, за Звездиних +10, први пут, а онда Лука коначно погодио за три, што је био само почетак. Поделио је неколико асистенција, а потом и погађао поново, док је Мусли на другој страни држао свој тим у игри. Црвено-бели су одржавали предност између седам и десет поена, да би на крају било као и након 20 минута – +8 (60:51).

У последњем периоду, Звезда је подигла предност, а Мега је два пута смањивала, и то драстично (на кош, па на два коша заостатка). Калинић је одиграо страшну четвртину, погодио десет везаних поена, али ни то није било довољно, јер није имао адекватну подршку саиграча. Вилијамс је на 0:56 до краја и +2 за Звезду погодио само једну бацање и допринео неизвесној завршници. Одмах затим је Миљеновић погодио и смањио на пола коша заостатка! Нису погодили наши момци у следећем нападу, а домаћи су имали велику шансу да дођу до победе. Ипак, Вилијамс је украо другу лопту за кратко време, проиграо Блажича у контри, а Словенац ставио тачку на утакмицу. Миљеновић је потом промашио друго бацање, али је Боби ухватио лопту и меч је био решен. Истаћи ћемо и неспортски потез Јокића, који је без потребе ударио Марјановића уз звук сирене.

Меч 17. кола АБА лиге

Мега Лекс – Црвена звезда Телеком 75:77 (19:14, 14:27, 19:19, 23:17)

Гледалаца: 2 300

Судије: Белошевић, Јурас, Шунђић

Мега Лекс: Кешељ 11, Крстић 12, Ђоковић, Јарамаз 2, Вељковић, Миљеновић 14п, 6ас, Јокић 7п, 8ск, 4ас, Чантекин, Загорац 12,  Симеуновић, Николић, Мусли 17. Тренер: Милојевић

Црвена звезда: Вилијамс 3п, 4ск, 10ас, 2укл, 4изгл, Ребић, Дангубић 5п, 3укл , Митровић 9п, 3ск, 4ас, Лазић, Блажич 15п, 3ск, 2укл, 4изгл, Калинић 19п (4/5 за два, 3/7 за три, 2/2 пенали), 6ск, 4ас, 1укл, 2изгл, за индекс 25, Марјановић 8п, 6ск, 3ас, Тејић, Џенкинс 7п, 2ас, Јовић 3п, 3ск, Цирбес 8п, 6ск. Тренер: Радоњић

ТОК МЕЧА:

1/4 (19:14)

На старту меча повела је Звезда преко Марјановића, али је онда Мега кренула у серију 8:0, преко Муслија, који је забележио чак 6 поена. Радоњић је тражио тајм-аут, али је Кешељ закуцао за 10:2. Након тога, наш тим се мало консолидовао и везао шест поена, а серију је прекинуо Миљеновић, а потом и Мусли. Тројку је погодио Џенкинс, потом и два поена, а до краја прве четвртине Крстић је погодио тројку, а Мега завршила овај период вођством 19:14.

2/4 (14:27)

И старт другог периода почео је у знаку Меге, која је постигла прве поене, а на другој страни поентирао је Цирбес. Погодио је потом Блажич за три поена, а након тога видели смо страшну блокаду Дангубића. Цирбес је наставио серију Звезде (5:0), домаћи имали проблема у нападу, па је Милојевић тражио минут одмора. Блажич је потом шутирао за вођство Звезде, након што је погодио за два, али није успео. Међутим, јесте Јовић! Он је убацио тројку и донео Звезди прво вођство након 2:0 (26:25), а Блажич у контри донео нашем тиму +3. До краја, погађали су Дангубић, Вилијамс и Џенкинс, па је наш тим дошао до одличних 41:33 након 20 минута.

3/4 (19:19)

Трећи период Звезда је отворила сјајним акцијама Вилијамса и Калинића! Њих двојица су за неколико секунди донели Звезди +10, али су домаћи након тајм-аута Милојевића врло лако смањили заостатак, са везаних пет поена. Ипак, црвено-белима је предност са полувремена вратио Митровић, тројком. Одмах затим је Лука проиграо Бобија, који је погодио уз фаул и Звезда је имала +9. Лука је везао и другу асистенцију, а Звезда трећи везани напад са три поена, јер је прецизан био Калинић! На другој страни, само је Мусли био на висини задатка. Звезда је одржавала пристојну предност, а тројком Блажича она је износила 60:50 на уласку у последња два минута. На крају, Звезда је имала +8, као и на полувремену.

4/4 (23:17)

Последњи период одлично је отворио Дангубић, игром и у одбрани и у нападу, па је наш тим мини-серијом 4:0 отишао на +10. Милојевић је тражио тајм-аут, а након тога, кренуо је пад Звезде. Мега је смањила на пет поена заостатка, а Крстић након тајм-аута Радоњића смањио на свега кош заостатка. Серију је прекинуо Калинић, погоцима са пенала, а потом и тројком и поенима из контре, па је од +2 Звезда дошла до +9, средином четврте четвртине. Након тога, погодио је још једну тројку, али је Звезда лако допустила Меги да преко Јокића и Миљеновића дође до -4 још једном, на уласку у последња два минута.  Вилијамс је на 0:56 до краја и +2 за Звезду погодио само једну бацање и допринео неизвесној завршници. Одмах затим је Миљеновић погодио и смањио на пола коша заостатка! Нису погодили наши момци у следећем нападу, а домаћи су имали велику шансу да дођу до победе. Ипак, Вилијамс је украо другу лопту за кратко време, проиграо Блажича у контри, а Словенац ставио тачку на утакмицу. Миљеновић је потом промашио друго бацање, али је Боби ухватио лопту и меч је био решен. Истаћи ћемо и неспортски потез Јокића, који је без потребе ударио Марјановића уз звук сирене.

Повезане вести

14 comments

Djole-Jagodina јан 12, 2015 at 12:31

Znam da ce me opet prozivati ali se pitam dali samo meni ovo lici na sve sezone do sada.Kako se blizi kraj mi padamo dok ostali rastu i napreduju.Radonjic jednostavno unisti svakog igraca kojeg dobije.Ove sezone smo dobili osvezenje u ekipi ali kako vreme odmice tako se i oni gube u ovom sivilu.

Reply
Бранимир јан 12, 2015 at 18:29

Ко то расте и напредује, док ми назадујемо или стојимо у мјесту? Металац? И ко још? Фрањевци? Гузе се и пате 39 минута са Олимпијом и дрхте за коначан исход, док ми играмо опуштено 35, а када затреба преосталих 5 минута, што је довољно, јер, ево, не треба да се трошимо и залуд просипамо снагу.

Reply
marko јан 12, 2015 at 00:43

Igramo sve losije! Sta se vadimo na umor! Jbg… Mi smo dostigli maksimum u EL… Tamo igraj opusteno, u ABA ligi kidaj… Trosimo se bzvze na dva fronta!
Samo da se ne ponovi prosla sezona, u prvom delu silni, na kraju kad su se delili svi trofeji, mi „prnuli u chabar“!

Reply
Delija mp јан 12, 2015 at 07:29

Bas tako,ABA liga treba da nam je prioritet,sve katre baciti na osvajanje

Reply
xvideos јан 11, 2015 at 23:56

Ako Radonjić ikad više bude trener evroligaške ekipe, ima da se skinem go na sred Terazija!

Reply
Wild Wild јан 11, 2015 at 23:54

Zavisimo od jako malog broja igrača, a što je najgore, taj broj se kod Radonjića smanjuje, jer je preopteretio neke igrače (Bobi, Luka, bojim se uskoro i Kalina), a zapostavio one koji bi ih mogli odmeniti. Jako loš tajming izmena i tajm-auta, jako loš raspored minutaže, osvetiće nam se to opet.

Reply
Japaja јан 11, 2015 at 23:52

Muka mi je više od zbunjenog trenera kraj aut linije. Opet će da se us.re u gaće kad bude bitno.

Reply
Hez јан 11, 2015 at 23:50

Tačno me strah šta će biti kad izgubimo prvu utakmicu u ABA ligi… Sa ovakvim „autoritetom“ na klupi, sve bi moglo da se sruši kao kula od karata.

Reply
РУК јан 11, 2015 at 22:50

Глупо је више трошити речи на Радоњића. Очигледно је да не зна али је још очигледније да он самог себе сигурно није довео на место тренера. Сад, што нема образа и поднесе оставку, то је друга прича.

Reply
Александар МКД јан 11, 2015 at 22:40

Браво момци, честитке за победу !
Види се умор код свих играча, посебно код капитена, јер за њега немамо замену. Разочарао ме је Тејиќ јер кад добије какву такву минутажу игра много незаинтересовано.
Сад се добро одморите и свим силама у пуној Арени на турке. Среќно!!!

Reply
neco-peco јан 11, 2015 at 21:46

redjamo pobjede i drago mi je al ljudi Radonjic jednostavno nije trener! Nevjerovatno je to da sve utakmice pocinje sa istim sastavom prvu i trecu a sa drugim sastavom drugu i cetvrtu! Kod njega je 80 % izmjena pripremljeno prije utakmice i to ce sve jace ekipe da iskoriste koje imaju normalnog trenera!on Kao da ima dva sastava koja igraju odvojeno i jako malo rotira i sto je najgore uopste ne zavisi kako ko igra ili ko je protivnik, on svoje izmjene zacrtane mora da izvrsi! i druga stvar je sto mi nemamo napadacke akcije i kako su svi prepoznali Vilijamsa kao opasnost i puno ga bolje cuvaju mi nemamo ni lucidnosti i sve se zasniva na bloku koji ce da otvori sut ili da se ide na Marjanovica pa sta bog da! U stvari sve je isto kao prosle godine samo sto imamo bolji tim! Nije bitna utakmica veceras, pa cak i da smo izgubili, opet nije bitna, nego kao da igra saha i prije nego sto utakmica pocne svi znaju kako ce odigrati otvaranje, kako sredisnicu i kako zavrsnicu! Onoliko koliko je do njega! Odbrana i disciplina su ok i zato mu skidam kapu!

Reply
Luka јан 11, 2015 at 23:49

To je Radonjićev sistem još iz Budućnosti. Kod njega je unapred sve isplanirano, i kad će se igrati čovek a kad zona, i ko će kada ući u igru, i kad će se tajm-aut tražiti, a akcije se uigravaju ukupno tri. Ovakav sistem može da funkcioniše kad si mnogo jači (kao što smo mi u ABA ligi), ali ne i u egal utakmicama (kakve su u EL, i što je mnogo važnije, kakve će biti u 1/2finalu plej-ofa ABA lige). Lepo je kad se radi planski, ali u modernoj košarci se ne prilagođavati zbivanjima na terenu, i ne korigovati taktiku i sastav prema tome, ravno je katastrofi. Zato smatram da je tvoja rečenica sa početka teksta ključ našeg problema, koji moramo uočiti na vreme, a ne kao prethodnih sezona – u maju.

Reply
pera јан 12, 2015 at 01:21

Prijatelju dao si jednu dobru analizu ove utakmice. Samo bih da shvatim tvoja obrazloženja kao želju da se pomogne dobronamernom kritikom a očekujem od Radonje i ovih oko njega i da konačno preduzmu nešto da se ekipa odmori bar na jednoj utakmici u ABA ligi pa makar je i izgubili jer računica već sada kaže da ćemo biti prvi u regularnom delu i da niko ne želi da igra sa četvrtim jer je taj obično u usponu forme. Ne razumem šta oni rade sa ovim momcima na treninzima kad igraju sa 8 igrača. Svakome igraču bih stavio poneku zamerku a to u cilju da se popravi. Plej Wilijams pad forme a čini mi se i motiva, Jović mora da više veruje u svoj šut i iskoristi ulaze pod koš. Rebić ne igra da vi ga komentarisao. Dženkins premalo minuta a jedini trenutno ima solidnu formu, Blažić takodje a dobili smo sve utakmice u kojima je bio motivisan i pravi. Lazić mora češće da koristi svoju trojku ali svako bi morao da ima jedno mesto odakle je siguran. Dangubić je konačno proigrao ali mislim da nije ni pola od onoga što može. Kalina najbolji i nemam zamerke. Tejić bojažljiv a trebalo bi da kida jer ima sve i mislim da ga je sedenje na klupi vratilo malo unazad. Luka kapitenski ali mora više da misli i proigrava Bobija. Bobi standardno dobar a mogao bi da bude malo više odlučniji kod zagradjivanja skoka u odbrani. Cirbes po meni ono što nam je trebalo ove sezone pod košem. Šteta što nismo zadržali Djordja Majstorovića mislim da je sazreo za Zvezdu iz onoga što pruža u Metalcu. Počeli smo ABA ligu da odradjujemo a kad je tako onda Evro ligu moramo da kidamo ili bar budemo na gornjoj granici kvaliteta tima. Trener mora da smisli kako će imati tim u najboljoj formi kad to bude najpotrebnije. Dakle neki bi igrači mogli da poneku utakmicu i preskoče a da se da šansa i Kaplanoviću i Čvoroviću.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 11, 2015 at 20:57

sve losije igramo i padamo…ocito je da smo u losoj formi..dobijamo jel su slabi protivnici i jako se bojim da cemo opet na kraju sve da uprskamo..osim Kaline koji je dosta napredovao i uklopio se ostali su svi senka..da ne kazem da Rebic i Tejic nisu ni blizu igraca za zvezdu…Jovic i Dangubic ocajni…wilijams katastrofa uz standardno loseg djenku..sve u svemu jako me brine sto iz utakmice u utakmicu padamo a glodari sve jaci

Reply

Leave a Comment