Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице против Вршца отварају Нову годину

Кошаркашице Црвене звезде дочекују екипу Вршца у последњој утакмици 13. кола Прве женске лиге Србије. Меч је на програму у уторак од 18 часова и 30 минута у дворани Баскет сити.

Црвено-беле су тријумфално завршиле 2014. годину победом у Суботици против Спартака (60:54), а да ли ће наставити у истом ритму и у Новој години сазнаћемо у уторак у вечерњим сатима. Био је то први тријумф екипе Драгана Вуковића на гостовањима ове сезоне, а Звезда је тренутно због утакмице мање на деветом месту са скором 4-8 и истим бројем победа као и осмопласирани Шабац.

Александра Катанић, која је дебитовала и за сениорску репрезентацију Србије на Меморијалном турниру “Гордане Богојевић“, повешће свој тим у борбу за нове бодове у шампионату Србије. Старија од сестара Катанић је тренутно четврти стрелац лиге са просеком од 17 поена, а  у првих 10 је у још три важне статистичке категорије – трећа је на листи најбољих асистената са 5,3 успешних додавања по утакмици, седма је у украденим лоптама (2,6), а девета на листи најбољих скакача са одличним просеком од 8,3 ухваћених лопти. Одличну ролу на прошлој утакмици у Суботици имала је Невена Наумчев, док стандардно добре партије пружају Снежана Богићевић и Мина Ђорђевић. Милица Бојовић, Ивана Катанић и Јована Вучетић често знају да буду икс фактор црвено-белог тима, па многи очекују још већи напредак најмлађег састава у историји најтрофејнијег женског кошаркашког клуба у Србији.

10857813_853615381366026_1611605741981469374_nМина Ђорђевић у акцији на мечу против Бора.

Вршац је тренутно на шестом месту са скором 7-5. У првом делу сезоне убедљиво су славиле против Звезде у Миленијуму резултатом 78:56, али сада долазе у Београд ослабљене јер их је у паузи напустила најбоља играчица Јована Веселиновић, која је прешла у Керавнос са Кипра. Она је била најбољи стрелац екипе, а у њеном одсуству црвено-беле ће највећу пажњу обратити на Марину Мандић, која је у 12 одиграних мечева ове сезоне бележила 15,5 поена, 8,4 скокова, 3,3 асистенције и 1,9 украдену лопту. Инес Ћорда је први асистент екипе са 4,5 успешних додавања по мечу уз 11,5 поена, а ту су и поуздане Жаклина Јанковић, Драгана Николић, Анастасија Подунавац и Инес Бошњић.

Црвено-беле могу да ухвате велики залет у случају успеха против Вршца, јер након овог меча следи гостовање последњепласираној екипи Србобрана, која још увек нема победу ове сезоне. Ако млада екипа Црвене звезде оствари две победе у овим сусретима, не само да ће се значајно одлепити од тимова из доњег дела, већ ће стићи до средине табеле, близу наредног противника, који је на самој средини.

                                                             Црвена звезда – Вршац

                                                      13. коло Прве женске лиге Србије

                                                            Уторак, 13. јануар 2015.

                                                    Дворана Баскет сити, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment