Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Милуновића, Видића и Евандра (Видео)

И поред тога што је велика већина националних шампионата широм света на паузи, овог викенда је неколико бивших фудбалера Црвене звезде затресло мрежу, а неки су са својим клубовима на врху табеле попут Милана Бишевца у Француској са Лионом, Немање Матића у Енглеској са Челзијем и Олимпијакоса у Грчкој, за који није играо Лука Миливојевић. Лука Милуновић је са два гола трасирао тријумф Платанијаса у Грчкој, Немања Видић се вратио у тим Интера у великом стилу, поготком, а Бразилац Евандро је постигао свој првенац за Порто од доласка из Есторила.

Италија

Серија А

Интер – Ђенова 3:1

Немања Видић се вратио у стартну поставу неро-азура. Одиграо је цео меч на Меаци против гостију из Ђенове и поставио коначан резултат у 88. минуту. Био је то његов први погодак у 10. мечу у Серији А ове сезоне. Здравко Кузмановић је ушао у игру од 66. минута уместо Аргентинца Родрига Паласија. Екипа Роберта Манћинија је прекинула низ од три утакмице без победе у свим такмичењима и одмах направила скок на девето место са 25 освојених бодова. Ни трећепласирани Лацио са шест бодова сада више није тако далеко од плаво-црних из Милана.

Погодак главом стаменог дефанзивца је на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=hIX4DcMCQ7U

Рома – Лацио 2:2

У римском дербију није било победника иако су небеско-плави имали вођство од 2:0 после првог полувремена. У наставку је легендарни Франческо Тоти донео бод “Вучици“ са два поготка. Душан Баста је одиграо цео меч за Лацио, док је његов саиграч Филип Ђорђевић на терену био до 66. минута, када га је заменио Мирослав Клосе. Навијачи Роме су у једном тренутку развили транспарент са натписом “Косово је Србија“. Лацио је остао на трећем месту са 31 бодом, док је Рома друга са три бода заостатка за водећим Јувентусом.

Фиорентина – Палермо 4:3

У одличној утакмици на стадиону “Артемио Франки“ у Фиренци виђено је чак седам погодака, а дефанзивац Фиорентине Ненад Томовић вратио се у састав после неколико пропуштених мечева одигравши свих 90 минута у победи против Палерма за који још увек ове сезоне није заиграо Милан Милановић. Томовић је добио и жути картон у 42. минуту, а његов тим се пробио на шесто место са 27 освојених бодова. Палермо је на 10. позицији са два бода мање.

Торино – Милан 1:1

Никола Максимовић је одиграо целу утакмицу за Торино, а бод његовој екипи донео је Пољак Камил Глик голом у 81. минуту. Гости су у надокнади првог полувремена остали са 10 играча после црвеног картона репрезентативца Италије Де Шиља, па у наставку нису успели да сачувају вођство које им је већ у 3. минуту из једанаестерца донео Жереми Менез. Торино је 14. на табели са 19 освојених бодова.

Сампдорија – Емполи 1:0

Синиша Михајловић се радовао после три меча без тријумфа, а три бода његовом тиму донео је Бразилац Едер голом у 49. минуту на асистенцију Аргентинца Гонзала Бергесија. Сампдорија је пета са само једним бодом мање од трећепласираног Лација.

Сасуоло – Удинезе 1:1

Екипа Андрее Страмаћонија освојила је бод на гостовању у Ређо Емилији, а његов помоћник Дејан Станковић је одрађивао суспензију после трећег црвеног картона који је због протеста добио у прошлом колу. Удинезе је 12. на табели са 23 бода.

Верона – Парма 3:1

Бошко Јанковић још увек није спреман за највеће напоре, па је пропустио тријумф Вероне против Парме. Искусни асови били су у главним улогама у победничком саставу. Лука Тони је постигао други гол, а Хавијер Савиола је асистирао код првог. Верона је напредовала на 13. место са 21 бодом.

Енглеска

Премијер лига

Евертон – Манчестер сити 1:1

Шампион није успео да освоји три бода на Гудисон парку, па сада заостаје два бода за водећим Челзијем. Александар Коларов је ушао у игру за “Грађане“ тек у 92. минуту заменивши Самира Насрија. На последњих 14 утакмица у свим такмичењима Манчестер сити има одличан скор од 11 победа и три ремија.

Челзи – Њукасл 2:0

Немања Матић је одиграо цео меч за Челзи и зарадио жути картон у 71. минуту. Екипа Жозеа Муриња је поново усамљена на челу табеле, али се њихова велика предност истопила на само два бода у односу на браниоца титуле.

Чемпионшип

Бирмингем – Виган 3:1

Никола Жигић овога пута није улазио са клупе за Бирмингем, а један од могућих разлога за то је и хет-трик Клејтона Доналдсона, који је у одличној форми. Бирмингем је 12. у другом рангу са 34 освојена бода.

Чарлтон – Брајтон 0:1

Млади репрезентативац Србије, Марко Дмитровић је постао члан Чарлтон Атлетика, али није бранио за свој нови клуб јер тренутно предност има чувар мреже са Филипина Нил Етериџ. Чарлтон је после овог пораза пао на 14. место са 31 бодом.

Нотингем Форест – Шефилд Венздеј 0:2

Навијачи Звезде се радо сећају Словенца Дејана Келхара који је прошле сезоне био стандардан у освајању шампионске титуле, али још увек није спреман после тешке повреде од доласка у редове Шефилд Венздеја. После тријумфа на гостовању у Нотингему, Шефилд се пробио на 9. место са 37 освојених бодова.

Шпанија

Примера

Еибар – Хетафе 2:1

Дејан Лекић није био ни на клупи Еибара, који се другом узастопном победом учврстио на осмом месту са 26 освојених бодова. Екипа ће ту и остати неко време, јер тренутно не могу ни горе, а ни доле на табели.

Рајо Ваљекано – Кордоба 0:1

Александар Пантић је одиграо свих 90 минута за Кордобу, која је славила на гостовању у предграђу Мадрида. Сенегалски интернационалац Абдулаје Ба постигао је аутогол у 39. минуту и донео гостима важне бодове у борби за опстанак. Кордоба је овим тријумфом изашла из опасне зоне. Сада су 15. на табели са 17 бодова.

Француска

Лига 1

Лион – Тулуз 3:0

Милан Бишевац је одлично обавио свој задатак у дефанзиви. Одиграо је свих 90 минута за Лион, који није примио гол на три последња лигашка меча. Лион је нови лидер француског шампионата. Голгетер првенства Александр Лаказет је постигао нова два гола, а Лион је након пораза Марсеља у Монпељеу резултатом 1:2, преузео прво место са бодом више у односу на једини француски клуб који је освајао титулу првака Европе. Урош Спајић је одиграо свих 90 минута за Тулуз, док његов саиграч Павле Нинков није улазио у игру са клупе. Тулуз је после пет утакмица без победе у свим такмичењима пао на 15. место са 21 освојеним бодом.

Евијан – Рен 1:1

Милош Нинковић није био у саставу Евијана на овом мечу, а његов клуб је остао у опасној зони на 18. месту са 20 освојених бодова након ремија на домаћем терену против Рена.

Лига 2

Ајачио – Ним 0:1

Ненад Ковачевић није био у протоколу за наступ у тиму Нима за гостовање у 19. колу, али су његови саиграчи и без њега славили голом Ријада Нурија у 48. минуту. Ним је напредовао на 14. место са 22 освојена бода.

Португал

Примеира лига

Порто – Белененшеш 3:0

Бразилац Евандро је ушао у игру за домаћи тим од 69. минута уместо Оливера Тореса, а у 93. минуту поставио је коначних 3:0. “Маестро“ је тако постигао свој први гол за Порто у седмом мечу у шампионату, а његова екипа и даље заузима друго место са шест бодова мање од водеће Бенфике.

Сјајан погодак Евандра са дистанце је на снимку од 44. секунде:

https://www.youtube.com/watch?v=ZnO7IHkp6pI

Кипар

1. Дивизија

Ермис – АЕК Ларнака 0:4

Ермис је доживео тежак пораз на домаћем терену, а ни Нигеријац Ифеани Оњило није могао ништа да уради, иако је одиграо целу утакмицу. Оњило је претходне седмице био стрелац у Купу против Доксе (3:1), али на последња два сусрета у шампионату није погађао мрежу, па је и даље други стрелац лиге са 10 голова, док је Ермис после два узастопна пораза у шампионату пао на пето место.

Грчка

Супер лига

Платанијас – Паниониос 3:0

Лука Милуновић је пружио најбољу партију од доласка у екипу из Периволије. Постигао је два поготка у тријумфу против Паниониоса, што су били његови први голови у грчком шампионату на 10. утакмици ове сезоне, али не и први за екипу Платанијаса, јер је био стрелац у Купу. Лука је довео тим Јаниса Христопулоса у вођство у 55. минуту, а на 2:0 је повисио у 70. минуту. У 76. минуту заменио га је Јанис Зарадукас. Платанијас се захваљујући Милуновићу пробио на 11. место са 21 освојеним бодом.

Милуновићеви голови су на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=giaTkke-2kU

Ксанти – Олимпијакос 1:3

Лука Миливојевић је пропустио још једну утакмицу Олимпијакоса, али су се црвено-бели из луке Пиреј тријумфом против Ксантија на гостовању пробили на прво место и сада имају два бода више од ПАОК-а. Константинос Митроглу је са два поготка био кључни играч у повратку шампиона на лидерску позицију. Била је то седма узастопна победа Олимпијакоса у свим такмичењима.

ОФИ – Керкира 3:0

Мирнес Шишић није био у саставу домаћих, али је Португалац Миљазес био у елементу постигавши сва три гола за ОФИ, додуше два из пенала, а њихов тим је скочио на 13. место са 20 освојених бодова после трћег тријумфа у низу рачунајући сва такмичења. Задатак им је био олакшан после црвеног картона Анастасиоса Венетиса из Керкире у 67. минуту.

Пантракикос – Атромитос 1:1

Рикардо Са Пинто је са Атромитосом освојио бод на гостовању у Комотинију, па је његов клуб напредовао на осмо место грчког шампионата са 25 освојених бодова, колико има и седмопласирана Јањина, али и деветопласирани Ксанти.

УАЕ

Лига куп – група А

Ал Итихад Калба – Ал Наср 1:1

У Емиратима је и даље на програму такмичење у Лига купу, које се одвија у две групе, а Ал Наср је до бода у Калби стигао у 95. минуту поготком Есама Дахија. Иван Тричковски је за госте одиграо цео меч, а његов тим је први у групи са 14 бодова, два више од Ал Шабаба.

Мексико

Асенсо МX – Клаусура

Атлетико Сан Луис – Лобос БУАП 1:0

Кристијан Борха ће у новој години наступати у другом рангу за екипу Лобос БУАП-а. Колумбијац је на премијери у новом клубу одиграо свих 90 минута, али су такмичење започели минималним поразом на стадиону “Алфонсо Ластрас Рамирез“ у Сан Луис Потосију.

Пријатељски меч

Камерун – Јужна Африка 1:1

Ове две репрезентације се припремају за Куп афричких нација који ускоро почиње у Екваторијалној Гвинеји. Меч је завршен мирољубивим резултатом, а за Јужну Африку је до 54. минута играо Бернард Паркер, када га је заменио Сибусисо Вилакази, који је постигао изједначујући гол у 76. минуту.

Повезане вести

Leave a Comment