Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Посета дечијем одељењу Института за онкологију

Иако имају изузетно згуснут распоред утакмица кошаркаши Црвене звезде Телеком проналазе време и за друштвено-одговорне и хуманитарне акције. У јеку припрема за дуел трећег кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге са Галатасарајем четворица првотимаца црвено-белих Лука Митровић, Никола Калинић, Немања Дангубић и Марко Тејић посетили су дечије одељење Института за онкологију и малишанима донели пакетиће које је обезбедио Звездин спонзор „SPORT VISION“.

Кошаркаши Звезде дочекани су са великим нестрпљењем, а као изненађење малишани су им отпевали навијачке песме у знак подршке за утакмице које им следе. Четворица кошаркаша Црвене звезде су се заједно са дечацима и девојчицама играли, дружили и цртали, а као поклон су добили веома занимљиве радове као и поруке за предстојећи меч са Галатасарајем, међу којима је најупечатљивија била – Играјте за Марка Ивковића.

Директорка Службе педијатријске онкологије докторка Лејла Париповић изразила је велику захвалност КК Црвена звезда и потом истакла:

– Звездини кошаркаши су наши драги и редовни гости. Њихове посете заиста много значе овој деци и зато користим ову прилику да се захвалим КК Црвена звезда. Велику захвалност данас дугујемо и Спорт Висион-у који је обезбедио пакетиће. Сигурна сам да ће нас Звездини кошаркаши и убудуће посећивати – констатовала је докторка Париповић.

Занимљиво је истаћи да је и медицинско особље Службе педијатријске онкологије спремно дочекало Звездине кошаркаше о чему најбоље сведочи податак да је један од доктора испод белог медицинског мантила носио дрес Чарлса Џенкинса.

– Био сам у посети дечијем одељењу Института за онкологију и пре две године и сећам се да смо донели урамљен дрес са нашим потписима који сам видео да је окачен у њиховој играоници. Увек се радо одазивамо оваквим акцијама јер знамо колико то значи овим малишанима. Драго ми је да Црвена звезда поклања велику пажњу оваквим пројектима и желим да се захвалим „Sport Vision“-у који је подржао ову акцију – констатовао је Лука Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment