Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Уралочка сигурна против Звезде на старту Лиге шампиона

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у Лилу против руске Уралочке резултатом 6:19 (1:5, 3:1, 1:8, 1:5) у првој утакмици квалификационе групе А на почетку такмичења у Лиги шампиона.

Руски састав је очекивано стигао до победе, а црвено-беле су после слабе прве четвртине пружиле знатно јачи отпор у другој деоници, коју су добиле резултатом 3:1, и смањиле на 4:6 до полувремена. Ватерполисткиње Уралочке су увиделе да са београдским саставом нема шале, иако је Звезда по просеку година можда и најмлађи тим у историји елитног такмичења. Рускиње су у другом делу одиграле одлично и на крају стигле до убедљиве победе од 13 голова разлике.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Драгана Ивковић са четири постигнута гола, док су по једном мрежу погађале Јована Дујовић и Тијана Јаковљевић.

Црвена звезда – Уралочка 6:19 (1:5, 3:1, 1:8, 1:5)

Црвена звезда: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић, Рудић, Дујовић 1, Лука, Новаковић, Мандић, Дамњановић, Ивковић 4, Јаковљевић 1, Лазић.

Уралочка: Панфилова, Незнамова, Зубачева, Каримова, Панфилева, Корјакина, Заплатина, Абдризјакова, Колмакова, Чеботова, Јарондајкина, Бершњева, Пољакова.

Шампионке Србије у петак од 20 часова и 30 минута играју против домаћег састава Лила, где ће имати највећу шансу да изненаде, јер након тога следе сусрети против најбољих екипа на континенту, мађарског УВШЕ-а и шампиона Европе Сабадеља из Шпаније. Само две најбоље екипе из групе А наставиће такмичење у четвртфиналу Лиге шампиона.

Повезане вести

Leave a Comment