Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле гостују у Србобрану

Кошаркашице Црвене звезде покушаће да наставе серију победа на гостовању у Србобрану. Црвено-беле у петак од 20 часова и 15 минута играју утакмицу 14. кола Прве женске лиге Србије против Србобрана у дворани Спортског центра.

Најтрофејнији српски клуб је у серији од две победе и тренутно заузима осмо место са скором 5-8. Сусрет у Србобрану долази у правом тренутку по Звезду, јер је млади састав тренера Драгана Вуковића у добром ритму, а наредни противник још увек није тријумфовао ове сезоне. Александра Катанић је ове сезоне убедљиво најбоља кошаркашица Звезде. У тријумфу против Вршца убацила је 27 поена и још једном покренула екипу ка освајању значајних бодова. Подршку је добила од Мине Ђорђевић, која је трећи пут ове сезоне забележила дабл-дабл учинак (по 12 поена и скокова). Снежана Богићевић је стандардно уписала двоцифрен број поена (11), док је Ивана Катанић изненадила гошће из Вршца са 10 постигнутих поена. Стратег београдског тима се ослања на мањи број играчица, између осталог и због њихове изражене младости, јер је велика већина екипе из кадетског састава, а значајне улоге имају Невена Наумчев, Милица Бојовић и Јована Вучетић.

Србобран је у досадашњих 13 кола забележио све поразе и налази се на зачељу првенствене табеле. Звезда је у првом делу сезоне убедљиво славила на домаћем терену против Србобрана резултатом 73:58, али ову екипу не треба унапред отписивати, јер су против Вршца поражене тек после продужетка (75:80) на почетку шампионата. Главни адути Србобрана су Бранислава Момић и Даница Пипер, а значајне улоге имају Марија Мршић, Сања Дунђерски, Катарина Анђелковић, Дара Марјановић, Маријана Срђанов и Тамара Јованчевић.

Најмлађа екипа у лиги има сјајну прилику да забележи и трећи тријумф у низу и настави свој пробој ка средини табеле. Није лако победити на било ком гостујућем терену, а за тако нешто црвено-белој екипи ће бити потребна максимална концентрација током свих 40 минута.

                                                           Србобран – Црвена звезда

                                                      14. коло Прве женске лиге Србије

                                                                Петак, 16. јануар 2015.

                                                       Хала СЦ Србобран, 20:15 часова

Повезане вести

Leave a Comment