Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Југ „надјачао“ Звезду

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 13 .колу Триглав Регионалне лиге на „11. априлу“ од Југа 13:16 (1:5, 6:3, 3:4, 3:4). Најефикаснији је био Страхиња Рашовић са 5 голова.

Велики отпор је пружила Црвена звезда фаворизованом и немилосрдном противнику. Како је кренуло, очекивала се лака победа Дубровчана и канонада. Југ је веома лако, силовито и убедљиво први период решио у своју корист, али то као да је пробудило црвено-беле, иако је први гол постигао Обрадовић 20 секунди пре истека прве четвртине, а поред гола упућен је још само један ударац. Црвена звезда је одиграла одличну другу четвртину и стигла до 5:6, а онда је сумњива одлука судије Штампалије довела до искључења Виктора рашовића и гола за Југ. Агресивном одбраном и много сигурнији у нападачким одлукама, црвено-бели су се тотално приближили Југу, а запажене одбране бележио је и Марко Драксимовић. Утакмица је обиловала „чудним“ судијским одлукама, тренер Југа Бобић је, практично цео меч био на средини базена, опоменут је у неколико наврата, а Дејан Савић је зарадио жути картон. Једна од чудних одлука је да је главни судија био из Шибеника?! Ако играју клуб из Србије и клуб из Хрватске, судија мора бити неутралан, јер ће свака сумњива одлука бацити сенку.

Почетак треће четвртине донео је нова узбуђења. Прво је у нападу ватерполиста Југа два пута ногом ударио Ранђеловића, а није било препливавање у питању, а затим је Црвена звезда преко Виктора Рашовића дошла до 7:8, а затим и преко Страхиње Рашовића из контре до 8:8. Имала је Звезда прилику и да поведе, али искуснији и квалитетнији гости су са три брза гола Јангера и Бикарија дошли до 11:8. Виктор Рашовић је повисио 9:11, а ватерполиста Југа Мацан је искључен без права замене, тзв. „бруталити“. Црвена звезда је имала четири напада са играчем више и петерац, али само једном је погодила, уз петерац. У последњој четвртини, Југ је ушао из хендикепа са 10:12, а Ранђеловић је после још једне сумњиве одлуке зарадио треће искључење. Југ је то умео да искористи и брзим головима преломио меч у своју корист.

Виђена је лавовска борба, али је Југ на крају успео да сломи велики отпор црвено-белих и остане непоражен. У другом мечу Б групе, Приморац је савладао Медвешчак 9:7, а у недељу Војводина дочекује Морнар, док је Јадран из Херцег Новог био слободан. Табела после 13.кола изгледа овако – Југ 33, Јадран ХН 19, Морнар (-1) 18, Црвена звезда 15, Војводина (-1) 10, Приморац 4, Медевешчак 4.

У наредном колу, Црвена звезда дочекује новосадску Војводину и победом би и математички и теоретски осигурала пласман у другу фазу такмичења.

Црвена звезда – Југ 13:16 (1:5, 6:3, 3:4, 3:4)

Базен „11.април”. Гледалаца 400. Судије: Штампалија (Шибеник), Иван Раковић (Београд). Играч више: Црвена звезда 9 (2), Југ 9 (4). Петерци: Црвена звезда 2 (2), Југ 1 (1). Напад са играчем више током искључења без права замене: Црвена звезда 4 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С. Рашовић 5, Драшовић, Танкосић, Томашевић, Ешкерт 1, Бијелић 2, В. Рашовић 3, Ранђеловић, Његован, , Шормаз, Обрадовић 2, Тодоровски, Јовић. Тренер: Савић.

ЈУГ: Бијач, Мацан, Бошковић 1, Буцонић, Јангер 5, Фатовић, Марковић, Бушље 3, Висковић 4, Баутовић, Бикари 2, Обрадовић, Попадић, Батина, Иванковић 1. Тренер: Бобић.

Повезане вести

1 comment

pera јан 18, 2015 at 01:47

Борисе, јесте Штампалија из Шибеника, али је исто тако Раковић, други судија, из Србије.

Reply

Leave a Comment