Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисткиње поразом од првака Европе завршиле прво учешће у Лиги шампиона

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су од актуелног шампиона Европе, шпанског Сабадеља резултатом 1:20 у мечу последњег кола групе А прелиминарне рунде Лиге шампиона.

Бранилац титуле је био убедљив, а шампион Србије је успео да постигне један погодак и пружи нешто бољу партију него у сусрету против мађарског представника дан раније. Тијана Јаковљевић се уписала у стрелце на опроштају црвено-белих од европског такмичења. Црвена звезда је у својој другој сезони од оснивања први пут заиграла на европској сцени, са вероватно најмлађим тимом у историји елитног такмичења. Утакмице против изузетно јаких противника, који спадају међу најбоље на Старом континенту, послужиле су београдском тиму на стицању драгоценог искуства и упоређивању квалитета са најбољим клубовима у елитном такмичењу. Црвено-беле су заузеле пето место у групи, а пласман у четвртфинале су према очекивањима изборили шпански Сабадељ и мађарски УВШЕ.

Црвена звезда – Сабадељ 1:20 (0:5, 1:6, 0:4, 0:5)

Црвена звезда: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић, Рудић, Дујовић, Лука, Новаковић, Мандић, Дамњановић, Ивковић, Јаковљевић 1, Лазић.

Сабадељ: Естер, Ортиз, Еспар, Џени, Абељан, Пареха, Кордобес, Гарсија, Пења, Сајдерман, Доменек, Форка, Санчез.

Табела групе А

1. Сабадељ           4   4  0  0  69:30  12

2. УВШЕ                 4   3  0  1  72:34   9

3. Уралочка            4   1  1  2  55:59   4

4. Лил                      4   1  1  2  41:46   4

5. Црвена звезда   4   0  0  4  12:80   0

Женски ватерполо у Србији је још увек у развоју, па Црвена звезда очекивано није могла равноправно да се носи са клубовима који долазе из земаља који имају много дужу традицију. Био је ово први корак клуба у најквалитетнијем такмичењу на Старом континенту. Играњем против најјачих Звезда ће даље напредовати, постепено се приближавајући њиховом квалитету. За црвено-бели тим су у историјском, првом учешћу у Европи наступале: Емилија Александровић, Јована Миловановић, Јована Пантовић, Ивана Ћоровић (један гол), Теодора Рудић, Јована Дујовић (два поготка), Лара Лука, Нађа Новаковић, Нада Мандић, Исидора Дамњановић, Драгана Ивковић (најбољи стрелац екипе на такмичењу у Лилу са шест погодака), Тијана Јаковљевић (три гола) и Вања Лазић. Тренер: Милош Брадић.

Повезане вести

Leave a Comment