Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоФлорбол

Флорбол: Звезда бриљирала у Крагујевцу

Флорбол тим Црвене звезде славио је најубедљивију победу ове сезоне у шампионату Србије. Црвено-бели су савладали Шумадију на гостовању у Крагујевцу резултатом 16:0 (6:0, 1:0, 9:0).

Звезда ове сезоне јуриша на прво место, а меч у Крагујевцу почели су силовито, вођством од 6:0, после прве трећине. Шумадија је у другом периоду игре заиграла знатно боље, па је београдски тим једном погодио мрежу у овом делу сусрета, а затим је уследила канонада гостију и још девет погодака у мрежи Крагујевчана. По три гола за Црвену звезду постиггли су Љубо Сузић, Марко Петровић, Бранимир Симић и Марко Рајчић. Страхиња Аврамовић се два пута уписао у стрелце, а по једном су мрежу погађали Душан Стојановић и Немања Ђорђевић. Стојановић је имао и три асистенције, Сузић и Аврамовић по две, а Предраг Вељовић, Рајчић, Ђорђевић и Марко Петровић забележили су по једно успешно додавање.

Црвено-бели су раније и новој години савладали и екипу Београда резултатом 5:0. По два гола на том мечу постигли су Стојановић и Аврамовић, а један Рајчић, док је Марко Петровић забележио две асистенције, а голман Петар Ристивојевић једно успешно додавање.

Екипа се налази у великој форми. Није примила гол на последњих пет утакмица. У сјајној серији тријумфа по два пута су савладани крагујевачка Шумадија (9:0 и 16:0), екипа Београда (оба пута са по 5:0) и Партизан резултатом 7:0. Црвена звезда убедљиво држи прво место у флорбол шампионату Србије. Чудно је, а чак и мало ружно што у Спортском друштву постоји отпор према формалном пријему флорбол клуба у црвено-белу спортску породицу. Момци се максимално боре за Звездин грб и црвено-беле боје и то са великим успехом. Титула је на видику и нема разлога да се клуб оставља по страни и да се омаловажава у било ком смислу.

Црвено-бели у следећем колу играју четврти вечити дерби ове сезоне. Меч против Партизана на програму је 1. фебруара у балону Спортско-рекреативног центра БАСК код београдског хиподрома. Звезда ове сезоне има скор 2-1 у победама против црно-белих.

Повезане вести

1 comment

Lucano јан 24, 2015 at 12:17

Možete nešto više da napišete o tom otporu da se klub primi u SD? Baš me zanima kako to ide i šta je problem…

Reply

Leave a Comment