Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице гостују у Новом Саду

Кошаркашице Црвене звезде налазе се у тријумфалној серији, а нова утакмица у шампионату Србије очекује их већ у среду, када гостују другопласираној Војводини у Новом Саду. Меч се игра у Малој сали СПЕНС-а са почетком у 20 часова.

Иза црвено-белог тима су три узастопне победе, сјајна атмосфера, а у наредном периоду очекују их знатно тежи ривали. Екипа Драгана Вуковића тренутно заузима седму позицију са скором 6-8, али ће и против знатно искуснијег противника покушати да изненади и настави успешну серију.

Александра Катанић је блистала у тријумфу против Србобрана а 37 поена и 54 индексна поена, што су њени рекорди у црвено-белом дресу, када је у питању сениорска конкуренција. Проглашена је и за МВП-а минуле рунде такмичења, а тренутно је трећи стрелац првенства са просеком од 19,1 поена по утакмици. И на листи најбољих асистената је на трећем месту (5,1 по мечу), док је четврта по просеку украдених лопти (2,9). У Србобрану се истакла и Јована Вучетић са 11 поена, уз врло добре проценте шута, Снежана Богићевић је имала стандардно двоцифрен учинак у поенима уз већи број скокова, а Мина Ђорђевић се пробила на 10. место листе најбољих скакача лиге (8,1 по мечу), док у нападу није имала свој дан. Допринос успеху пружиле су Милица Бојовић, Невена Наумчев и Ивана Катанић, док се у стрелце уписала и Маријана Зукановић, која је добила прилику да заигра на гостовању против последњепласиране екипе.

10933807_10152530070810952_8888978361725244517_nЦрвена звезда 2014/2015 – горњи ред слева: Борис Ристановић, Бранко Ивановић, Јована Дамњановић, Мина Ђорђевић, Тамара Обрадовић, Маријана Зукановић, Милица Бојовић, Јована Вучетић, Тамара Ракић, тренер кадетског тима Предраг Станојчић и тренер првог тима Драган Вуковић. Доњи ред слева: Ивана Катанић, Дајана Лукић, Невена Наумчев, Катарина Зец, Александра Катанић, Снежана Богићевић, Сања Вукобратовић, Тамара Чубра и Ђурђина Ђокић.

Војводина тренутно држи друго место са скором 11-3, иза непораженог браниоца титуле Радивоја Кораћа. Новосадски тим је у прошлом колу поражен после продужетка у Вршцу резултатом 86:92, али играчице Војводине држе готово сва прва места на индивидуалним статистичким листама. Јована Пашић је најбољи стрелац и крадљивац лопти у лиги са сјајним просецима од 23,6 поена и 5,2 украдене лопте, док је Јелена Вучетић други стрелац лиге са 20,5 поена и други асистент шампионата са 6,1 успешних додавања по мечу. Она је и трећа по просеку украдених лопти са 3,2 по утакмици. За скокове су задужене Милена Лаковић и Вида Емеше. Лаковић је лидер првенства по просеку ухваћених лопти (10,6), док је Емеше на 7. месту са 8,5 скокова у просеку. Опасност прети и од одличне Марије Вујадиновић и Маријане Чорто, па ће одбрана најтрофејнијег српског клуба имати много посла на предстојећем сусрету.

У првом делу сезоне Војводина је у Београду славила резултатом 80:76, на искуство, јер је Звезда била боља и у шуту из игре и у скоку, али су пресудиле изгубљене лопте, којих су београдске црвено-беле имале чак 12 више. На ово се посебно мора обратити пажња, јер Црвена звезда као најмлађи тим у лиги има много изгубљених лопти по утакмици – просечно 21,1, по чему је гори једино последњепласирани Србобран са 21,9. Иако Војводина има најбољег скакача лиге, Црвена звезда је тимски знатно боља, јер са укупно 549 скокова држи високо друго место, док је новосадски тим пети са 488 ухваћених лопти. “Воша“ је знатно боља и по процентима шута из игре, са линије слободних бацања и у украденим лоптама где су без премца у лиги са изванредним просеком од 14,9 по утакмици.

Кључне ствари за црвено-беле биће да не дозволе себи велики број изгубљених лопти, уз добре проценте шута и добијање битака под оба коша ни изненађење у “српској Атини“ неће бити тако далеко за некадашњег првака Европе.

                                                        Војводина – Црвена звезда

                                                 15. коло Прве женске лиге Србије

                                                           Среда, 21. јануар 2015.

                                         Мала сала СПЕНС-а – Нови Сад, 20:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment