Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Вучевић: Волео бих да заиграм за Звезду

Никола Вучевић, кошаркаш Орланда и црногорске репрезентације, одраније је познат као велики навијач Црвене звезде. Прошле сезоне му је Милош Нинковић поклонио и дрес црвено-белих са његовим презименом, а један од најбољих центара у НБА лиги је поново истакао да би волео да обуче дрес београдског клуба.

– Свако ко је одрастао на нашим просторима гаји симпатије према Црвеној звезди или Партизану. Волео бих једног дана, када дође тренутак за то, да носим дрес Црвене звезде. То је посебан осећај за мене – изјавио је Вучевић за црногорске “Дневне новине“.

Звезда Орландо Меџика се прошле сезоне упознала и са првотимцима клуба из Љутице Богдана, који су вратили титулу на црвено-белу страну Топчидерског брда, а истакао је и да утакмице вољеног клуба прати од најранијег детињства:

– Пратим и волим Звезду од кад знам за себе. Рођен сам 1990. године, и имао сам свега једну годину када је Црвена звезда постигла највеће успехе у својој историји, па наравно немам у сећању тај период, али једна од омиљених утакмица којој сам присуствовао је она против Роме, када смо славили головима Николе Жигића. Њега сам увек волео да гледам, можда због тога што сам и сам био доста висок, и сама његова појава на терену, окруженог нижим играчима ми је била чудна и занимљива – рекао је Вучевић.

Вучевић ове сезоне пружа најбоље партије у четворогодишњој НБА каријери. У досадашњих 38 утакмица у дресу Орланда бележио је дабл-дабл учинак у просеку од 18,8 поена и 11 скокова, по чему је тренутно осми скакач лиге и најбољи стрелац и скакач у својој екипи.

Повезане вести

2 comments

moravac јан 21, 2015 at 20:24

Nikola,DELIJO,cekamo te!!! Kako sam procitao,potipsao si na 4. godine za 45.miliona Dolara. Po isteku ugovora,vise neces morati ici samo za novcem vec kreni za srcem.Bices u punoj snazi i mozes nam mnogo pomoci. Ziv i zdrav bio,pa da te gledamo u nasem, CRVENO-BELOM dresu.

Reply
Andrej јан 21, 2015 at 11:18

Da li neko zna gde mogu da nađem statistiku sa finalne serije plejofa 2014/15 godine. Pokušavam da pronađem ukupan broj prekršaja…mada nigde ne mogu da nađem ni najopštiju statistiku??? znam da nema veze sa tekstom ali pomagajte molim vas 😮

Reply

Leave a Comment