Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Блажич: Барса је фаворит

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Барселону где их у петак од 20 сати и 45 минута очекује дуел четвртог кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге са славним каталонским клубом. То ће бити тек трећи дуел Барселоне и црвено-белих у историји, а претходна два су такође играна у Евролиги. Било је то у сезони 1999/2000, а Барса је славила у оба меча (91:86 и 90:67). Занимљиво је да је и тада пре 16 година дрес Барселоне носио славни шпански репрезентативац Хуан Карлос Наваро, који је и данас првотимац каталонског клуба. Наваро је у оба меча постигао по 18 поена, али ће предстојећи дуел са црвено-белима пропустити због повреде, као и Бред Олесон.

Звезда је пред гостовање Барселони савладала Задар и тиме обезбедила пласман у плеј-оф регионаланог такмичења чак осам кола пре краја лигашког дела. Црвено-бели су у дуелу са Далматинцима били на висини задатка о чему је посведочио и коначан резултат – 93:66.

Одиграли смо врло добар меч. После пораза од Галатасараја за нас је било веома важно да добијемо ту утакмицу. Сами себи смо још једном доказали да можемо добро да одиграмо, а тријумф је био битан и за додатно самопоуздање – почиње причу Јака Блажич и додаје.

Борбеност на утакмици са Задром је била на завидном нивоу. Играли смо јако добру одбрану и та агресивност у одбрани нам је омогућила да постигнемо доста лаких поена. Млада смо екипа и такав агресиван модел игре морамо да форсирамо без обзира на име противника.

О очекивањима пред меч са Барселоном Блажич је рекао:

Барселона је сигурно фаворит у овој утакмици. То је веома искусан тим, у последњих шест година чак пет пута су били учесници Фајнал-фора. Имају изузетно квалитетан састав и њихове амбиције у овој сезони су велике. Ми ћемо се потрудити да пружимо све од себе, да прикажемо максимум у овом тренутку. Мислим да смо у досадашњем току Евролиге показали да можемо да се носимо са сваким противником и зато ћемо и против Барселоне покушати да одиграмо добар меч – рекао је Блажич и потом анализирао Барсин тим:

Добро познајемо њихове играче. У ово мечу према најавама они ће бити ослабљени неиграњем Олесона и Навара, али поседују адекватне замене. Уертас је мотор и мозак њиховог тима, Анте Томић доминара под кошем, док се доста тога врти и око Доелмана. Имају врло агресивну спољну линију, неке од најбољих младих играча Европе попут Хезоње и зато ћемо морати да будемо веома опрезни – констатује Блажич и наставља:

Одличне партије ове сезоне пружају посебно на свом терену. Барселона је један од најбољих европских тимова, двоструки је шампион Европе и све то за нас представља додатни мотив. Радује нас податак да смо добрим играма у првој фази Евролиге дошли у прилику да сваке недеље играмо против овако јаких противника. То ћемо покушати да искористимо на најбољи могићи начин, да из сваког тог меча нешто научимо и да после сваке те утакмице будемо још бољи. Код свих играча постоји огромна жеља да пружимо максимум, јер смо свесни да само ако будемо одиграли меч на горњој граници наших могућности можемо да дођемо у ситуацију да изненадимо Барселону – закључио је Блажич.

Повезане вести

Leave a Comment