Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеПрипремеТрансфериФудбал

Лалатовић: Недостаје нам годину и по

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић разговарао је са групом новинара на припремама у Словенији о актуелним темама. Преносимо вам текст са портала Мондо.

Црвена звезда је актуелни шампион Србије, међутим, после првог дела сезоне заостаје шест бодова за водећим Партизаном.

Неће бити лако надокнадити тај заостатак на пролеће, пошто су црвено-бели током лета и зиме остали без више од пола тима који је вратио титулу на „Маракану“, а ту су и познати финансијски проблеми.

Званично, примарни циљ ове сезоне је форсирање младих играча, али свима је јасно да се нико у Љутице Богдана 1а не одриче и трофеја.

Имамо велики притисак наравно, али имају га и друге екипе, попут Партизана, Чукаричког, Јагодине… Они нису променили тимове по две године и од њих се очекује да немају ниједан кикс, да морају да победе све утакмице, јер када играте заједно две године и на сваких шест месеци се допуните са по једним играчем, од вас се очекује да играте најлепши фудбал, сматра Ненад Лалатовић.

Ми имамо притисак јер смо Црвена звезда, јер смо шампион и од нас се очекују победе. Али, ми смо за шест месеци променили 16 играча, а они за две године два-три играча. Зато је већи притисак на њима. Јагодина, Партизан и Чукарички би требало ову лигу да играју жмурећи, колико дуго већ играју заједно… Замислите да Звезда две године није променила ниједног играча. Па ми бисмо се прошетали лигом. Њихови тренери су тражили да им се не продају играчи, да имају исти тим, уз по једно-два појачања, али зато је сада на њима велики притисак, додао је тренер црвено-белих.

У опширном разговору са групом новинара на припремама у Словенији, Лалатовић је поновио да спас клуба види једино у форсирању младих играча.

Годину и по дана нам фали, ако будемо стрпљиви, паметни и будемо се држали плана, да вратимо барем трећину дуга. Тако што ћемо младим играчима дати да буду носиоци игре Црвене звезде. То је сигуран пут ка спасу клуба. Једини пут. Други начин не видим…

Потом је причао и о „везаним рукама“ током прелазног рока услед финансијских проблема које имају црвено-бели.

Наравно, опет је тема био Раде Крунић.

За Крунића треба да се плати, а његов менаџер тражи 300.000 евра. Ми једноставно нисмо у могућности то да платимо и јако тешко ћемо га довести. Немамо ту финансијску моћ да можемо да купимо играча који има обештећење. Ситуација је јако, јако тешка. У овом прелазном року, сем Паркера, доводили смо слободне играче, за плату.

Алтернатива Крунићу је Владимир Јововић из Сутјеске.

Он је декларисан звездаш и изразио је велику жељу да дође у Звезду, али клубови се још нису договорили. Опет нас кочи тај финансијски део, каже Лалатовић.

Помиње се и жеља за ангажовањем крилног играча крушевачког Напретка, НиколеТрујића.

Добро се познајемо. Играо је јако добро у Напретку из Крушевца, када смо донели Звезди титулу. Он је добро прошао по левој страни и наместио гол Видаковићу. Поникао је у Партизану, али никада није играо за први тим. Увек игра добро и против Партизана и против Звезде и прави је професионалац – нахвалио је Лалатовић младог фудбалера, али и додао:

Нисмо га још контактирали, али када ме питате о Трујићу, могу да причам само похвално. Има све што треба да има један модеран играч и има квалитет да игра у великом клубу.

Лалатовић је најавио да ће неко од штопера морати током пролећа на позајмицу, јер за ту позицију тренутно конкуришу Луковић, Павићевић, Лазић, Јовановић, Мбођ и Планић.

На шест месеци би у неки други клуб могао и један од двојице левих бекова – Стефан Ђорђевић или Никола Антић, који праве конкуренцију искуснијем Душану Анђелковићу, додао је тренер црвено-белих.

Ове потенцијалне одласке Лалатовић је и образложио:

Греота је држати квалитетног играча да не игра, јер само кроз утакмице може да се напредује.

Судбина Ковачевића још неизвесна

Александар Ковачевић је ове зиме на излазним вратима, међутим, још није познато да ли ће и дефинитивно напустити „Маракану“.

И даље је неизвестан његов останак. Дефинитивно ћемо знати до 28. јануара и краја припрема у Словенији… Ако оде, нећемо доводити замену. Имамо на тој позицији Грујића и Ристића и даћемо им шансу, каже Лалатовић.

О тандему нападача

Једно од питања Лалатовићу било је и да ли ће пробати да игра са два нападача истовремено у тиму.

Сигурно ћемо једну, две утакмице играти са два шпица да видимо како ће да изгледа, али када год смо то покушали у пролећном делу имали смо доста проблема и то нам није донело резултат. Имали смо два нападача истог профила, Ракића и Деспотовића, а сада имамо Јовића и Паркера. Када играмо са два нападача види се да нам фали један играч у средини, јер шпицеви више воле да траже простор, не воле да допуњују и улазе у средину терена.

Повезане вести

1 comment

ivanovic stefan јан 23, 2015 at 10:18

valjda cemo prodati lazica i kovacevica bilo bi steta da se gomila a i steta da ne igraju tako dobri igraci ajmo belgijanci nemci saljite zvanicnu ponudu

Reply

Leave a Comment