Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Црвено-беле гостују у Јагодини

Рукометашице Црвене звезде у суботу од 19 часова играју меч 10. кола Супер лиге Србије на гостовању против екипе Јагодине. Сусрет у Спортској хали Јаса почиње у 19 часова.

Београдски тим је после девет кола последњи на табели са свих девет пораза, а у прошлом колу млади састав Црвене звезде поражен је од екипе Јуниора на домаћем терену са 16 голова разлике (21:37). Финансијски проблеми су учинили да екипа у паузи не доведе појачање, а клуб је у међувремену напустила и талентована Тамара Никић, тако да су мале шансе да ће црвено-беле сачувати суперлигашки статус. Војислава Ђорђевић је и против Јуниора била најефикаснија у тиму са седам постигнутих голова. Она је ове сезоне и најбољи стрелац клуба са 49 погодака на осам одиграних мечева у шампионату. Очекује се да јој највећу подршку у нападу на предстојећем сусрету пруже капитен Катарина Манчић, сестра близнакиња Јелена Ђорђевић и Владислава Ђокић, а можда још нека рукометашица искочи у први план. Голман Снежана Лежаја је у претходном мечу затресла противничку мрежу, па ће уз Дарјану Вуклиш настојати да у Јагодини буде на висини задатка против великог фаворита.

У последњих пет сезона Црвена звезда је у 10 утакмица против Јагодине остварила учинак од две победе, једног ремија и седам пораза. Београдске рукометашице су последњи пут остале непоражене против Јагодинки у 1. колу сезоне 2011/12, када је у главном граду Србије било 22:22, а последња победа забележена је у 3. колу сезоне 2010/11, када је Звезда славила на домаћем терену резултатом 32:25. Од тада се много тога променило, па црвено-беле немају ни приближно тако квалитетан састав као пре више од четири године.

Рукометашице Јагодине заузимају високо друго место са само два бода мање од лидера и браниоца титуле Радничког из Крагујевца. У прошлом колу савладале су Минаква Војводину на гостовању у Новом Саду са чак 20 голова разлике (41:21). Ивана Јевтић је на том мечу постигла девет погодака, а Дијана Радојевић осам. Њих две су и најбољи стрелци екипе у шампионату. Јевтићева је постигла 51, а Радојевићева 52 гола у досадашњем току сезоне. Прати их Тамара Георгијев са 43 поготка, али ту су и Марина Глишовић, Јасмина Кукић, Ивана Поповић, Данијела Матић и остале, па ће одбрана црвено-белог тима бити на великим искушењима у овом мечу.

Док постоји шанса треба се максимално борити за сваку лопту, сваки гол, одбрану, бод и победу. До краја сезоне има још 13 првенствених утакмица и млада екипа Црвене звезде неће се унапред предати против било ког ривала.

                                                         Јагодина – Црвена звезда

                                                        10. коло Супер лиге Србије

                                                            Субота, 24. јануар 2015.

                                                      СХ Јаса – Јагодина, 19:00 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment