Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвена звезда – Шумадија (недеља, 18:30)

Кошаркашице Црвене звезде у недељу дочекују крагујевачку Шумадију у оквиру 16. кола Прве женске лиге Србије. Утакмица у дворани Баскет сити почиње у 18 часова и 30 минута.

Црвено-беле су после три победе у низу заустављене на гостовању у Новом Саду против другопласиране Војводине. Пружиле су солидну партију, али је искуснији састав мање грешио и стигао до победе од десет поена разлике. У последње време у тиму црвено-белих истиче се Јована Вучетић, која је у Новом Саду убацила 18 поена и уз Александру Катанић била најефикаснија у тиму, док је у тријумфу против Србобрана забележила 11 поена. Све је то јако добро за најтрофејнији српски клуб, јер се тренер Драган Вуковић ослања на мали број кошаркашица, па је сјајна ствар када више њих одигра одлично на истој утакмици. Звезда тренутно заузима осмо место на табели са шест победа и девет пораза, а Александра Катанић и даље бриљира. У 15 мечева ове сезоне нанизала је просечно 19,1 поена, 7,9 скокова, 5,1 асистенција и 2,8 украдене лопте. Трећа је на листама најбољих стрелаца и асистената, а пета у украденим лоптама. Снежана Богићевић је бележила 13,8 поена и 7,2 скокова, а Мина Ђорђевић 10,1 поена и 8,3 скокова, по чему је осма у шампионату. Поред ударног трија, ове сезоне ниједан меч нису пропустиле Јована Вучетић и Милица Бојовић, Невена Наумчев је на мечу против Србобрана украла чак осам лопти, а очекује се да и Ивана Катанић проради после нешто слабијих партија у последња два меча.

Шумадија након 15 одиграних кола држи пето место са скором 9-6. У првом делу сезоне забележиле су убедљив тријумф против црвено-белих (83:62), после знатно боље игре у другом полувремену, које су решиле у своју корист са 17 разлике. Сада ће морати да докажу да ли су стварно толико квалитетније на гостовању у Београду, а Звезда на свом терену ове сезоне има позитиван скор 4-3, који би био и бољи да је добијен сусрет против Шапца. Кристина Раковић је ове сезоне лидер Крагујевчанки са просеком од 14,1 поена и 9,8 скокова, по чему је други скакач лиге. Јелена Ћулафић је најбољи асистент шампионата са 8,5 успешних додавања по утакмици, а посебну пажњу треба обратити на Александру Катић, која ове сезоне бележи 12,4 поена, а у првом мечу је убацила пет тројки против црвено-белог тима. Кристина Милошевић је бележила 10,2 поена, а Наташа Мијатовић 10,7 поена уз 7,9 скокова.

Шумадија је трећа екипа по индексу у лиги, а бољи су шутерски састав од Звезде и из игре и са линије слободних бацања. Црвено-беле су као други скакачки тим шампионата успешније од наредног противника, али само незнатно, јер је екипа из Крагујевца одмах иза. Искуснији састав из срца Шумадије успешнији је од Звезде по броју асистенција, али не и у украденим лоптама, где београдска екипа има бољи просек, међутим, ривал губи знатно мање лопти, што је велика бољка младе екипе Црвене звезде.

Шумадија је фаворит у предстојећем сусрету, али Звезда је показала да на домаћем терену у Београду може да сруши такве тимове, када је савладала Вршац, који је иначе у прошлом колу славио на гостовању у Крагујевцу, тако да није немогуће да најмлађи састав у лиги уз подршку са трибина поново направи изненађење и поправи позитиван биланс који има у овој години.

                                                      Црвена звезда – Шумадија

                                                16. коло Прве женске лиге Србије

                                                          Недеља, 25. јануар 2015.

                                            Хала Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš јан 25, 2015 at 13:03

Prvakinje Evrope sigurno dobijaju! Samo hrabro i jako od starta!

Reply

Leave a Comment