Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти дочекују Војводину, субота 20 часова

Ватерполисти Црвене звезде дочекују новосадску Војводину у оквиру 13.кола Триглав Регионалне лиге. Меч се игра од 20 часова на базену „11.април“.

Црвена звезда улази без резултатског императива у меч, јер је обезбедила пласман у другу фазу такмичења, и поред пораза од Југа у прошлом колу. Војводина је сваку наду изгубила тесним поразом од сплитског Морнара на Сланој бари. Црвено-бели ће, како ствари стоје, са 4.позиције у другу фазу јер трећепласирани Јадран из Херцег Новог има 4 бода предности, а другопласирани Морнар из Сплита 6 бодова предности, две утакмице до краја прве фазе. Два ривала у овом колу играју међусобни дуел, па би у случају победе Јадрана и пораза Морнара од Медвешчака у последњем колу, Црвена звезда могла да се нада и трећој позицији, јер има бољи међусобни скор у дуелима са Сплићанима.

У прошлом колу, Црвена звезда је одиграла јак меч и пружила велики отпор Југу. И поред тога што је Југ кренуо силовито у првом периоду решен да одмах реши меч, пулени Дејана Савића су се консолидовали, али је искуство и квалитет Југа пресудило, у тренутку када је Црвена звезда имала 4 минута играча више, и у том периоду је постигла само један гол и примила један гол. Неке судијске одлуке које су изазвале коментаре нису спорне, али исто тако није спорна ни победа Југа, који је у пресудним моментима показао квалитет.

После меча са Војводином, Црвена звезда гостује у Котору, Приморцу у последњем колу прво дела, а од 4.фебруара крећу борбе за Ф4. Друга фаза се зове пласман за првака. Из групе А пласман су обезбедили – Приморје, Раднички, Младост и Партизан, а из групе Б – Југ, Морнар, Јадран и Црвена звезда. Уколико заврши на 4.позицији, Црвена звезда у 1.колу друге фазе гостује Приморју, у Ријеци, а већ у наредном колу на програму је први овосезонски „Вечити дерби“. Играће се шест кола, а противници из прве фазе неће се састајати међусобно у другој фази. Фајнал фор Регионалне лиге је на програму 3-4.априла, а 11.априла стартује плеј-оф домаћег шампионата. Момцима је потребна подршка на новом путу.

13.коло, Триглав Регионална лига

Црвена звезда – Војводина

24.јануар, 20 часова

„11.април/Влахо Бато Орлић“

Повезане вести

Leave a Comment