Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Црвено-беле са комбинованим саставом савладале Стари град

Ватерполисткиње Црвене звезде славиле су у трећем колу шампионата Србије против екипе Старог града у Београду резултатом 13:7 (1:2, 5:1, 6:2, 1:2). Шампион државе је наступио без већег броја водећих играчица, које су имале четири напорне утакмице у Лиги шампиона у претходном периоду.

Екипа Старог града је изненадила добром игром у првој четвртини, коју је добила резултатом 2:1, али је након тога све дошло на своје место. Домаћи тим је решио у своју корист други период игре резултатом 5:1 и на полувреме отишао са солидним вођством од три гола разлике (6:3). Освајач дупла круне је наставио у истом ритму и у трећој деоници, па је на крају исте предност износила великих седам разлике (12:5). Стари град је успео само да мало ублажи пораз за коначних 13:7 у корист црвено-белог тима.

Најефикаснија у екипи Црвене звезде била је Нада Мандић са пет погодака, док су се Јована Пантовић и 11-годишња Андреа Гашић по три пута уписале у стрелце. У гостујућем саставу четири гола постигла је Ђечић.

Црвена звезда – Стари град 13:7 (1:2, 5:1, 6:2, 1:2)

Београд – Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 100. Судије: Смиљанић и Срећковић. Искључења: Црвена звезда 3, Стари град 2.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић 1, Пантовић 3, Лукић, Николенџић, Радојчић, Симић 1, Мандић 5, Ђорђевић, Васковић, Аџић, Гашић 3, Вујовић. Тренер: Брадић.

Стари град: Нелсон, Мијушковић, Максимовић, Антић 1, Ђечић 4, Бабић, Смиљанић, Ђурић, Ђукић, Анастасовски, Настић 2. Тренер: Ивковић.

Црвена звезда после три кола држи прво место на табели са максималним учинком од три победе, а у следећој рунди бранилац титуле дочекује екипу Врачара.

Повезане вести

Leave a Comment