Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Будућност Воли – Црвена звезда Телеком

Наши кошаркаши никако да дођу до прве победе у ТОП 16 Евролиге, али се то до сада није одражавало на мечеве у регионалном такмичењу. Иза нас је тежак пораз од Барселоне, а пред нама једно веома специфично гостовање, какво је и свако у Подгорици.

Оно што сваки навијач Црвене звезде добро зна јесте да Звезда већ дуги низ година није славила у дворани „Морача“. А ако желимо да будемо прецизни, многи неће веровати да ће се ускоро навршити пуних 10 година од Звездине последње победе у гротлу подгоричког храма кошарке! Будућност ове сезоне игра најбољу сезону у регионалном такмичењу, тренутно су 3. на табели са само три пораза у 18 мечева. Један од тих пораза су доживели и од Црвене звезде у „Пиониру“. Што се мечева у Подгорици тиче, у укупно 10 сусрета у регионалној лиги, Црвена звезда је у своју корист решила само један!

Екипа је одлично конципирана. Гро тима из прошле сезоне је остао, а појачања су се показала одлично. Међу првима које треба истаћи је бивши плеј Црвене звезде Омар Кук. Не постиже поена као у најбољим данима каријере, али дефинтивно доприноси тиму својим асистенцијама и одличним диктирањем темпа утакмице. Не шутира често за три, углавном су то поени из дриблинга и отворених шутева. Резервни плеј је млади Црногорац, Никола Ивановић, који је пропустио први део сезоне због повреде. Полако се враћа у ритам, али је питање колико ће га тренер форсирати у мечу са јаким темпом какав се очекује. Покретачка снага овог тима је ипак још један Американац, Џејмс Ричард Рејнолдс. У просеку постиже 12 поена уз 4 асистенција 1,5 украдених лопти по мечу. Има 45% шута из игре, веома је брз и продор играч, али и добар у скок-шуту где игром један на један гради себи позицију за поентирање.

У спољној линији се налазе два играча који играју већ годинама за црногорски тим. Први је Алекса Поповић, момак који је против Звезде често умео да се разигра и додатно мотивише. Велики борац, човек задатка, али и играч који погађа у серијама када осети тренутак за то. Други је Суад Шеховић, играч са 73% шута за два поена и 38% шута за три. Проценти шута из даљине су му у благом паду у овом делу сезоне, али то је играч од којег увек можете очекивати неколико тројки ако га максимално не оптеретите у нападу. Ту је и Иван Паунић, бивши спрски репрезентативац и момак који се прикључио екипи на половини сезоне. Распуцао се у последње две утакмице, тако да у доброј форми очекује овај дуел. У нападу користи већину отворених шутева, док је игром у одбрани постао препознатљив још када је дебитовао за наш национални тим. Спољну линију, али и позицију „четири“ заокружује Чедомир Витковац. Овај искусни крилни играч не игра ове сезоне добро као неких претходних, али и даље ужива велико поверење тренера с обзиром на то да је познат као тимски играч, играч из сенке који обавља велики део посла и без лопте.

У рекету, на позицији „четири“ прва опција је Владимир Дашић. У просеку постиже 9 поена уз чак 6 ухваћених лопти. Био је у серији лоших мечева, па се и повредио, али је на последњем мечу против Цибоне са 18 поена најавио у повратак форме са краја 2014. године. Одлично се гради под кошем, има добру леђну технику, а често покушава шут са дистанце, који га не служи онако како би желео. Друга опција на овој позицији је још један бивши играч Звезде, Бојан Суботић. Он је ове године добио значајнију улогу у тиму и игра јако добро. Има сличне статистике као и Дашић и њих двојица равноправно учествују у игри. Суботић је нешто борбенији и чвршћи на земљи, док је Дашић виши и скочнији играч, што говори и разлика у броју ухваћених лопти. Обојица могу да играју и класичног центра, мада је то место резервисано за Дарка Планинића. Бивши играч Макабија и Цибоне ове сезоне је наставио добре партије из прошле у дресу загребачког клуба. Има одличну технику, добро се гради и чува рекет, а у нападу различитим решењима решава ситуације под кошем. У просеку има 9 поена и 4 скока. Његова резерва је Роберт Рикић, али су њега ове сезоне доста мучиле повреде тако да још увек тражи себе и прави ритам, а самим тим трпи и његова улога у тиму.

Атмосфера у Подгорици је добро позната, врела, а сама конструкција хале прави право гротло од паркета. Домаћи навијачи су увек нарочито расположени за гостовање нашег тима, али сигурно ни црвено-белих присталица неће недостајати. Обе екипе су комплетне, жељне доказивања да су најбоље на Јадрану. Гости ће тражити прву победу после десет година, домаћи још један скалп великих клубова и прилику да покажу да су коначно спремни за највише домете. На публици је само да се спреми за велику борбу два најбоља тима у овој сезони и још један спектакл.

Будућност Воли – Црвена звезда Телеком, понедељак, 18:00, хала „Морача“

Повезане вести

4 comments

moravac јан 25, 2015 at 21:19

Po meni,kljucna utakmica sezone. Iz vise razloga. Treba sacuvati celo tabele i prednost domaceg terena. Nista manje vazno ce biti ponasanje igraca. Videcemo gde nam je realno mesto u regionu. Po znjanu,kvalitetu,moralu. Ekipa Buducnosti ima sve odlike evroligasa. U sudaru sa njima,videcemo cemu mozemo da se nadamo i u samoj savrsnici sezone. Cak i da su nam igraci na nivou sa pocetka sezone,bilo bi jako tesko pobediti. KK Buducnost je pokrivena na svim pozicijama. Dva keca razaraca. Da li je u pitanju trojka,dva poena ili munjeviti ulaz i polaganje,Rejnoldsu i Kuku je sve jedno.Sve nabrojano rade savrseno. Krila Subotic,Dasic i posebno Sehovic su prica za sebe. Besprekorne atlete,izuzetno inteligentni i ubitacno tacni i precizni. Pod obrucima posebno izdvajam Planinica koji sve zna na mestu koje pokriva. Ponavljam,sutrasnja utakmica ce nam jasno pokazati ko smo trenutno i gde nam je mesto. Sportski pozdrav!

Reply
Zvezdas S јан 25, 2015 at 12:51

Ocekuje nas izuzetno teska utakmica ,u kojoj bi ulogu favorita prepustio Buducnosti.

Reply
Zvezdaš јан 25, 2015 at 12:19

Mene samo zanima oće li Zvezda kalkulisati i pustiti ih??? To bi bila teška budalaština na kvadrat, pogotovo ako se zna da bi se pobedom psihološki uzdigli za meč protiv Albe, i da bi prekinuli 10 godišnju lošu tradiciju u Morači.

Reply
luto јан 25, 2015 at 18:29

pa, kako će ih pustiti, kad ih nisu u Podgorici dobili 10 godina ili su ih sve utakmice pustili od tada, šta to lupaš….

Reply

Leave a Comment