Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Прилика да публика види добар меч и лепршаву игру

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у 19. колу АБА лиге гостују екипи Будућности у Подгорици. Утакмица је на програму у понедељак од 18 сати, а дуел у Морачи ће свакако бити најтежи испит за изабранике тренера Дејана Радоњића у досадашњем делу региионалног такмичења.

– И нас и Будућност чека добар меч. Ово ће бити добра прилика да видимо лепршаву игру и да уживамо у лепој представи. Будућност за сада игра изванредну сезону и има само три пораза. Са друге стране, ми смо такође у доброј ситуацији што се тиче Јадранске лиге – почео је причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

– После Барселоне играмо један меч који схватамо јако озбиљно. Морача је тежак гостујући терен и нико лако не може да победи у Подгорици. Постоји дуга традиција везана за то колико нисмо славили овде, али мислим да није адекватна ситуација да се прича о томе. Једноставно, можемо рећи да нас очекује добар меч и да сви треба да уживамо у правом спектаклу.

За наредног противника стратег црвено-белих је имао само речи хвале:

– Будућност је у доброј форми. Мислим да кључ победе није зауставити само Кука и Рејнолдса, јер и Шеховић игра изванредно. Унутрашња линија им је добра и имају дуг ростер. Желимо да играмо добро, али размишљамо и о Алби.

О досадашњим играма у Топ 16 фази Евролиге Радоњић је рекао:

– Ми смо ушли у Топ 16 и то је за нас врхунски резултат. Да ли смо могли да имамо неку победу или нисмо, да ли ћемо имати неки тријумф до краја другог круга или не, то не треба да нас оптерећује иако ја сматрам да хоћемо. Имамо много разлога да размишљамо о неким стварима које су нам приоритет, а то су пре свега полуфинале и финале АБА лиге. Надамо се освајању регионалног такмичења, као и првенства Србије, а све остало је у другом плану.

Дуел против Будућности носи посебан набој када је у питању Дејан Радоњић с обзиром да је у редовима Подгоричана као играч и тренер оставио дубок траг:

– Нормално да има емоција. Ја сам такав, али генерално мислим да би се било ко, да је тренутно на мојој позицији, понашао исто овако. Довољно је да будем емотиван кад видим своју породицу, мајку и сестру – завршио је Радоњић и додао да је здравствена ситуација у екипи добра, као и да су сви спремни за дуел са Подгоричанима.

Повезане вести

Leave a Comment