Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Калинић из одбојке срушио Будућност, традицију, Морачу! Звездиних 19-0 после луднице!

Кошаркаши Црвене звезде славили су у Морачи и савладали подгоричку Будућност после невероватног меча, кошем Николе Калинића из одбојке пет секунди пре краја утакмице – 76-77 (24-23, 17-11, 13-28, 22-15)!

Утакмица је била пуна великих серија и преокрета, квалитетна, у потпуности оправдала епитет дербија региона. Одличан старт обе екипе, Будућност је у другој четвртини направила предност и серијом од 10-0 дошла до плус 15 на самом старту треће четвртине, а онда на сцену ступа Mr. Marcus Williams са 16 поена у трећој четвртини и четири тројке, и Звезда има плус 8 после минуса од 15 поена и након серије од 12-0. Међутим, после промашаја Џенкинса када је био сам у контри и промашио полагање, Будућност прави нову серију 10-0 и прелази у предност до самог краја. Ушли смо у неизвесну, пенал завршницу, нову, велику драму, да би Вилијамс искористио једно слободно бацање, а Никола Калинић из одбојке донео Звезди победу у Подгорици после 10 година и 19-0 у АБА лиги, пет секунди пре краја меча. рејнолдс није погодио за три у последњој секунди и Звезди је припала деветнаеста победе у АБА лиги. Црвено-бели у региони руше све рекорде и традиције. Принтезис у Лондону, Калинић у Подгорици и феноменални Илија Ковачић!

Звезда је шутирала за три поена 7/17 (40%), Будућност 8/27 (31%). Обе екипе су имале доста промашаја из отворених шутева, предњачио Дашић и доста грешака, Будућност 10, Звезда 13. Звезда је имала скок више 30-29 (један дефанзивни), Будућност украдену лопту више. Рејнолдс је био најрасположенији у Будућности и најзаслужнији за велике серије, али је херој меча, уз Вилијамса, свакако Никола Калинић.

Будућност Воли – Црвена звезда Телеком 76-77 (24-23, 17-11, 13-28, 22-15)

Дворана: „Морача“

Гледалаца: 4.500

Судије: Радовић, Болтхаузер, Хордов

Будућност: Кук 8, Шеховић 9п 7скДашић 6, Планинић 9, Суботић 13, Чарапић, Витковац 7, Поповић 1, Ивановић 5, Рејнолдс 18п 4ск 8ас – индекс 23, Паунић, Рикић. Тренер: Јововић

Црвена звезда: Вилијамс 19п 6ас 2ск (4/6 за три) – индекс 18, Ребић, Дангубић, Митровић 8п 2ас 2укл, Лазић 3, Блажич, Калинић 6п 8ск, Марјановић 6п 6ск, Тејић, Џенкинс 17, Јовић 2ск 2ас, Цирбес 18п 7ск (6/6 из игре) – индекс 26. Тренер: Радоњић

ТОК МЕЧА:

1/4 (24-23)

Вилијамс, Џенкинс, Дангубић, Тејић, Марјановић против Кука, Рејнолдса, Шеховића, Витковца и Планинића. Планинић отвара меч поенима преко Марјановић, а узвраћа Џенкинс, одмах затим и Џеј Рејнолдс. Боби Марјановић постиже прве поене и офанзивни скок. Погађају Џенкинс, па Вилијамс, а затим Шеховић постиже тројку, уз фаул Џенкинса. Друга лична грешка Џенкинса. Шеховић није искористио слободно бацање, није погодио тројку два пута узастопно, а сјајна акција Звезде у контри, Вилијамс-Дангубић за Џенкинса. Звезда је направила пет фаулова, Будућност ниједан за непуних четири минута меча. Митровић је ушао уместо Тејића и забележио асистенцију, закуцавање Бобија Марјановића. Митровић је искористио само једно слободно бацање, а Рејнолдс погађа за два поена, 11-13 води Звезда. Вилијамс за Џенкинса, осми поен за њега. течна игра црвено-белих у нападу, радује расположени Џенкинс. Али, расположен је и Рејнолдс, 4п; 13-15 3.44 до краја полувремена. Јовић улази уместо Вилијамса. Брине лична грешка Чарлса Џенкинса, већ у првој четвртини. Планинић погађа уз фаул, Будућност води 16-15. Лепа акција, продор и асистенција Рејнолдса за Витковца, који погађа за мини серију Будућности 5-0. Серију прекида Боби Марјановић са линије за слободна бацања после фаула Витковца, након сјајне асистенције Јовића. Боби 6п 3ск, улази Цирбес. Нагазио је линију Кук и погодио, а након одличне асистенције Рејнолдса са своје половине, Дашић погађа. Цирбес са дистанце узвраћа, први поени. Дашић погађа, узвраћа Цирбес након асистенције Јовића за 24-23.

Џенкинс 8п (4-4 из игре), Боби 6п 3ск, Цирбес 6п.

2/4 (17-11)

Јовић, Блажич, Калинић, Митровић и Цирбес на паркету. Предност Будућности су одмах анулирали поенима Цирбес и Митровић, а Дашић је био прецизан за два поена. Звезда шутира 0-4 за три, Будућност 1-8. Каква рампа Луке Митровића! Ипак, Ивановић је спречио контру и лаке поене Блажича. Прва тројка за Црвену звезду – Бранко Лазић! Звезда на +4, 26-30. Лепа асистенција Кука, Планинић је сам под кошем и поентира. Долази Будућност до новог изједначења, Рејнолдс сигуран са линије пенала после фаула Цирбеса; 30-30, половина друге четвртине. Суботић је искористио два слободна бацања, серија Будућности 6-0, сада води 32-30. Техничку грешку је зарадио Дејан Радоњић и клупа Црвене звезде. Рејнолдс погађа слободно бацање, а затим и Витковац. Серија Будућности 9-0 и нових +5, 35-30. Вилијамс се вратио у игру и одмах асистирао Цирбесу, који сјајно закуцава, први двоцифрени играч на мечу. Витковац се разиграо и поново погодио, али је зарадио техничку грешку због приговора, његова трећа лична грешка. Вилијамс не погађа додатно слободно бацање, а Лазић не погађа тројку. И Вилијамс је зарадио трећу личну грешку, Поповић забележио прве поене и доноси Подгоричанима највећу предност, 38-32. калинић није погодио, али му се одбила лопта за офанзивни скок и у наставку акције погађа преко Рејнолдса, први поени Николе Калинића. Последњи минут полувремена у току, Јововић тражи тајмаут, Будућност води 38-34. Суботић постиже тројку за Будућност, која иде на +7, па Радоњић тражи тајмаут. Џенкинс не погађа уз звук сирене, Будућност има +7, 41-34.

Цирбес 10п 3ск, Џенкинс 8п, Марјановић 6п 3ск. Калинић 2п 4ск.

3/4 (13-28)

Јовић, Лазић, Блажич, Митровић и Марјановић су на паркету. Рејнолдс отвара фатнтастично полувреме за Будућност са две тројке и Будућност иде на +13! Планинић води Будучност на +15, серија 9-0! Сада Звезда прави серију 7-0, тројком Вилијамса и поенима Џенкинса и имаће прилику да се брзо врати у меч, јер је Шеховић фаулирао Вилијамса при шуту за три. Вилијамс два пута сигуран од три, Звездина серија 9-0, 49-43 за Будућност. Марјановић блокира Планинића, Вилијамс погађа другу тројку сам на линију, Вилијамсових осам поена за Звездину серију до 12-0! Тајмаут Јововића. Паунић не прекида Звездину серију, промашио је оба слободна бацања, затим не погађа ни Витковац у рекету, али погађа Ивановић у наредном нападу. Тројка Џенкинса, 15 поена! Али, Ивановић преко руке Џенкинса не да предност Будућности. Сјајан и Митровић, сјајан продор капитена. Одлична игра у трећој четвртини. Лука Митровић! Тројка за 54-54! Звезда стиже минус од 15 поена, Калинић се сјајно сналази, а Вилијамс постиже поене и Звезда води. Калинић одличном одбраном тера Рејнолдса на своју половину. Маркус Вилијамс са две везане тројке води Звезду на плус8, 54-62! 16 поена у трећој четвртини Вилијамса, 4-4 за три поена.

Вилијамс 18п 4ас (4-4 за три), Џенкинс 15п, Цирбес 10п 3ск.

4/4 (22-15)

Вилијамс, Џенкинс, Калинић, Митровић и Цирбес на паркету у последњој четвртини. Какав промашај Џенкинса, сам на полагању. Будућност прави серију од 10-0 за мање од минута, сада Будућност води 64-62. Какав меч у Подгорици! Звезда је од промашаја Џенкинса изгубила и самопоуздање и ритам, Будућност на крилима серије. Звезда без поена у последњој четвртини. Срећом, не погађа ни Будућност, Цирбес доноси изједначење првим поенима у другом полувремену. Рејнолдс не погађа, али је изборио нови напад, колико изгубљених лопти Звезде. У потпуности је меч опрдвдао епитет великог дербија. Цирбес враћа Звезди предност са једним од два слободна бацања, 64-65, али одмах прави и фаул. Кук узвраћа, првом тројком. Рејнолдс погађа два слободна бацања, 69-65 за Будућност. Блажич губи лопту, прави фаул, Рејнолдс погађа једно слободно бацање, 2.30 до краја, 70-65. Вилијамс за Цирбеса, какво закуцавање! Цирбес је једини стрелац Звезде у последњој четвртини. Али, Шеховић из окрета, уз звук сирене за три поена погађа, 73-67 за Будућност. Цирбес оба пута сигуран са линије пенала, Јововић тражи кратки тајмаут, 73-69. Одлична одбрана и поени Калинића, минут до краја. Шеховић сигуран са линије за слободна бацања, 53 секунде до краја. Цирбес само једном погађа слободно бацање, 75-72. Фаул у нападу Планинића, Звезда има последњи напад, за продужетке. Фаул над Џенкинсом, погађа оба слободна бацања. Кук једном од два пута сигуран, преоштар Витковца, невероватно да ово није техничка грешка. Вилијамс на линији пенала, сигурна, али Калинић из одбојке доноси победу! Никола Калиниииииић! Какав меч, каква победа! Каква утакмица, такав и крај. Лудница! Звезда гази пред собом у региону, пала је и неугодна традиција у Морачи после десет година! Лудница! Принтезис у Лондону, Калинић у Подгорици.

Вилијамс 19п 6ас, Цирбес 18п 6ск, Џенкинс 17п.

Повезане вести

24 comments

dusan јан 26, 2015 at 21:53

svaka pobeda se racuna i ovo je bilo ozbiljno ludilo i mnogo mi je drago posebno zbog onih crnogoraca. medjutim, ljudi nas napad je kriminalan. nek bog da da gresim, ali bojim se da nece moci ovako stalno i da ce nas neko sastaviti.

Reply
rs јан 26, 2015 at 21:50

Dobro je sto smo uzeli Buducnost,drago mi je zbog Cirbesa koji je sve bolji i treba malo da odmjeni Bobija pa da obojica i plej ofu Aba lige budu nocna mora.Nadam se,da se ni ova igra Djenke i Vilijamsa nece zaustaviti u Djenku sam vjerovao idalje vjerujem,prosle sezone nam je on bio glavna uloga ove nije i to se vidi izgubio se u svemu tome,a da se ne lazemo i Radonjic ga vadi cim mu krene ili nema akcija za njega.Milion sam puta rekao i sada cu,ostale su nam ugl lakse utakkmice u Aba ligi treba ih iskoristiti na pravi nacin,dizati formu uvesti nesto novo da iznenadi protivnike a ne samo tandem Vilijams-Bobi koji je procitan i vise ne pali,sada smo imali srece ali imamo iza sebe jos ovakvih utakmica i neizvjesnih zavrsnica koje nismo dobili.Nije ovo jos kako moze biti,jer Mitrovic nije isti i on treba uci u ritam ali opet kazem neka se sa pola snage provlace,negdje daju gas ali samo da na bitnim utakmicama pobjedimo.Jaka mora i moze bolje a o Dangubicu da ne pricam,znaci da mi iz jos nekih igraca mozemo da izvucemo i dobijemo nesto ali to ne radimo,nece se moci uvijek igrati na kvalitet igraca i rjesenje pojedinca moramo jos napredovati,mozemo to ali trener..zaista mnogo grijesi i neke stvari ne zna ili nece da vidi i popravi.

Reply
moravac јан 26, 2015 at 21:35

Bogu hvala!!! Izuzetno znacajna pobeda.Pre svega na psiholoskom planu. Cestitke nasim igracima,kojima niko ne spori kvalitet. Samo su Hrist,otadzbina Srbija i Zvezda iznad svega!!! Sportski pozdrav!

Reply
mariachi јан 26, 2015 at 21:24

Ovako se postaje samion!!!! JEBBBBIIIIIII

Reply
pera јан 26, 2015 at 20:52

I siti se ispričaste što sve ne valja a što majku mu ne pohvaliste dobre stvari u igri. Loš trener, loša ekipa a li ja za njih navijam. Ovi momci su fenomenalna družina jer se drže zajedno iako igraju svaka tri dana i stalno su u avionu. Dobro posle ove utakmice idu lakše u ABA i prilika da se da šansa klincima da igraju više. Mora se poraditi na stabilnosti šuta iz vana a kritični poeni uvek igrati na kombinaciju nikako na šut što igrači po inerciji rade. Vratite se momci dodavanjima i kombinatorici koja vas je krasila na početku sezone. Igrajte jedan za drugog tako se prave rezultati. Bežite od šablona srpska košarka je i pala kad je počela da se igra po šablonu.

Reply
Милентије са терасе јан 26, 2015 at 20:49

ТО ЈЕ ТО!
КАЛИНИЋ СТАВЉА ТАЧКУ НА ДРАМУ!
ЛИНК: https://www.youtube.com/watch?v=ck9aOeGbjms

Reply
Senad јан 26, 2015 at 20:25

A joj, šta bi ovo ?!
Nemam snage ni da kritikujem Radonjića posle ovog(mada naravno i dalje imam isto mišljenje o njemu). Neću ni da pišem kao inače osvrt na meč, došao sam samo da podijelim sreću sa vama, ne dešava se ovakva pobjeda svaki dan 😀 , jedino što mislim da bi posle ovoga mogli da izađemo iz krize, i da ćemo da povratimo onu našu energiju. Takođe mislim da smo dobili Markusa nazad.

Pozdrav Zvezdaši

Reply
Бранимир јан 26, 2015 at 22:02

Видиш, Сенчи, само ти се 4 радују и ја пети, а двојка је храбра и мисле да смо требали изгубити. А зар није лијепо послије 12 година Црногорцима одвалити шамар. Мени је то тако секси.

Reply
Senad јан 26, 2015 at 22:34

Ne bolujem ja od toga, što se mene tiče ja bih ukinuo ove lajkove ili kako se već zove, to je za djecu.Al kad već pominješ; to dvoje su vjerovatno navijači Partizana, imaju oni običaj tako da navrate na naše stranice, jer ipak svi smo mi u dubini duše Zvezdaši 🙂

Reply
neshha јан 26, 2015 at 22:39

Tako je.Ja sam prvi koji voli da kritikuje kad nesto nije u redu ali sada tome nema mesta.Ne valja kad izgubimo neizvesnu zavrsnicu,ne znamo da igramo,a kad je dobijemo onda je na srecu(a sta je Sehoviceva trojka???).Kao prvo,Podgorica nam je vec godinama najteze gostovanje.Kao drugo,jesmo u padu forme,ali to nije razlog za paniku.Kao trece,njima je,realno,ova utakmica vise znacila nego nama.Kao cetvrto,igramo Evroligu i ritam je paklen.I pored svega toga pobedili smo(jeste bilo velikih gresaka ali i to je sastavni deo igre).Mene je licno najvise nerviralo ponasanje Subotica(radovao se kao da igra finale Svetskog prvenstva,to se tako ne radi) i Vitkovca,koji je tukao kao da mu zivot od toga zavisi.Rekao bih da su iznervirali cak i Kalinica,koji uvek mirno trpi udarce.A sto se Kalinica tice-svaki komentar je suvisan,trenutno je najbolji medju jednakima bez ikakve sumnje!

Reply
Nebojša јан 26, 2015 at 19:56

Bravo!

Reply
Delija mp јан 26, 2015 at 19:43

Cini mi se da nam je ova tica Sehovica presila

Reply
Delija mp јан 26, 2015 at 19:47

presudila..
i obaj promasaj Dzenkinsa,oda su napravili seriju i primili se

Reply
Nebojša јан 26, 2015 at 20:04

gde vam je vera u voljeni klub?

Reply
Damjan Martinovic јан 26, 2015 at 19:42

Da li je neko primetio ovo: Cirbes izvodi slobodna bacanja,a zvanicni spiker u hali kaze:“Da cujemo sada zvizduke!“

Reply
Delija mp јан 26, 2015 at 19:25

Kakav ludak ovaj Vilijams,16poena u 3. cetvrtini

Reply
Luka јан 26, 2015 at 19:12

Ružno je reći, ali ako već mora da se izgubi, možda je sada pravi trenutak. Prvo, jer Budućnost i jeste najjača u ABA ligi posle nas. Drugo, da kvazi-trener prestane da juri 26-0 u regularnom delu, jer od toga nemamo ništa. Treće, da se još jasnije pokažu propusti u igri i taktici, jer smo još na vreme da ih ispravimo…
I još ružnije je reći, možda ne bi smetalo ni da nas nakantaju jedno 20 razlike, čisto da se pojedini zamisle da li nam je bila potrebna još jedna sezona bez trenera…

Reply
marko јан 26, 2015 at 19:37

Pogresno! Ako treba i da se izgubi, bolje neka se gubi od ekpa koje nisu iz gorenjeg dela ABA like, jer ako izgubimo od Buducnosti, u njihovim ocima vise nismo „NEPOBEDIVI“, sto automatski znaci da ce svaku sledecu igrati protiv nas napaljeni! Isto vazi i za 100ku… Ned’o nam Bog da izgubimo derbi, jer ce se 100ka napaliti samo tako… A kako derbi dobijaju m*u*d*a… Sta ocekivati u plej ofu, kada se sastanemo sa njima (verovatno idemo na njih)…

Reply
Бранимир јан 26, 2015 at 21:57

Шетићи су били напаљени и играли као да им је утакмица сезоне, а ми и овако и онако, Једноставно, није им се дало да изгубе. Ма, удри само по ушима.

Reply
milos rankovic јан 26, 2015 at 19:02

Sramno vodjenje ekipe od takozvanog naseg trenera stvarno je najbolje da ostanes tamo mi amateri znamo puno tvojih gresaka veceras jel to tvoja jaka odbrana kolko smo trojki dali nas plej sutira dvaput ni tablu da pogodi udarate minuse kad kazem da nemamo cetvorku a ni dvojku i na kraju Covicu uvek sam dao pohvala za vas al nemojte da ste tvrdoglavi kad vidite da nista nevalja imate trenera bez posla kolko hocete ovaj nas je nula nije problem izgubiti nego kako bezvoljno nema borbenosti trener dobija tehnicku kad netreba strasno

Reply
josif јан 26, 2015 at 18:57

Tesko je gledati ove lose igre ali sta je tuje,sa distance nemozemo da pogodimo nista sto nas je kostalo poraza u EL a nastavlja se los sut i u ABA.Mozda je pad i ocekivan,nadam se da cemo krajem februara poceti polako da dizemo formu,bar se nadam da hocemo pa da udjemo u borbe za trofeje u dobrom raspolozenju.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 26, 2015 at 18:07

dosao je red i da izgubimo sto je i razumljivo…napred ZVEZDOOOOO

Reply
Бранимир јан 26, 2015 at 21:52

Крвави, зар не видиш да се ред отегао.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 26, 2015 at 22:33

😆 ….mislio sam zbog umora a iskreno i buducnost ima malo losiju ekipu od nas..imaju jaci roster..sem onog celavca svi su kod njih jednaki a kod nas uvek imamo petorku i jos dvoje ka zamenu..realno imamo 4-5 igraca koji nisu ni za ABA ligu

Reply

Leave a Comment